Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

augusti, 2015


28
aug 15

Rydström Nilsson #56. First we take Manhattan

I veckans avsnitt så blir det ett snack om Henriks debattinlägg, främlingsfientlighet samt en något osmaklig övergång till en semester på Franska sydkusten.


13
aug 15

Rydström Nilsson #55. Vi stora konstnärer

Allt om Martin och Gabbys bröllop, och egentligen inte så mycket mer.


1
aug 15

Fullmånepartyt

Ja, det kanske inte låter så himla sexigt med Full Moon Party. Jag vet nog vad ni tänker. Ni får bilder i huvudet på neonbonanza och lönnfeta brittiska turister i flipflops hinkande buckets,  höga som hus på droger dansande till alldeles för snabb elektronikmusik. Detta toppat med eldshower utfört av personer med alldeles för vida brallor.

Men vafan, vi körde ändå. Jag ska dra bakgrunden lite kort.

Vi har under två år nu sålt en öl på Sinus som heter Leo. Ölen produceras av Singha som är Thailands största bryggeri (över 1000 miljoner liter per år, Spendrups som är Sveriges största 160 miljoner).

Singha är ju den mest kända av ölsorterna i Thailand, men man kände flåset från ett annat bryggeri, nämligen Chang. Man började helt enkelt att tappa marknadsandelar. Singha var helt enkelt för… tråkig och vanlig. Så man bestämde sig för att ta fram en ny öl, mot en ny målgrupp. Di yngre. Det fick bli Leo. Leo blev Singhas, för att citera marknadschefen, ”our sexy beer”.

Den går som en raket nere i Thailand, och har på kort tid gått och blivit nummer ett.

Hursomhelst, jag fick en resa ner till Thailand i februari för att besöka deras bryggeri och lära känna deras marknadsteam. Detta inleddes med ett traditionellt fullmåneparty med allt var det innebar. Jag fick feeling och sa: detta borde vi göra på Öland! Och för att göra en riktigt rejäl tokgeneralisering, campingfolk är samma människor som åker till Thailand. Bam.

Så igår körde vi. Och det blev en sån jävla succé. Jag fattar inte varifrån alla kom. Men det var nog över 1000 personer på Sinus igår. Gamla som unga dansade på stranden. Och med tanke på den sega sommaren rent vädermässigt så blev det en fin avslutning som på något sätt bevisade att vår verksamhet i Köpingsvik inte är helt och håller väderberoende. Det gäller bara att våga. Lätt och säga, svårt att… våga.

Stort tack för all hjälp till Bob, Daniel, Chrille, Samson och alla ni andra på Leo och Galatea! Framförallt stort tack till Partykompaniet som fattade grejen och ordnade med alltifrån högtalare till ansiktsmålning.

Och nog är det så att vi har sjösatt något som nästa år kommer bli mycket, mycket större.

Men, alla var inte riktigt nöjda. Mitt under festen så fick vi ett lite tråkigt meddelande på vår FB-sida. Ett meddelande som till vis del sammanfattar varför det ibland kan upplevas lite… motsträvigt i våra kommuner här i länet.

”Jag är så less på ert spelande. Det hörs ända upp till mig på Tingsdalsvägen. DUNK DUNK DUNK vilken skitmusik. Jag tycker det är fullkomligt hänsynslöst att ha en ljudnivå som tränger in i hus flera hundra meter från er restaurang. Jag hatar det här. Klockan är 01.10 och det dunkar vidare. Nästa år kanske ni inte får tillstånd. Om det beror på mig.”

Jag är allt som oftast tillmötesgående med eventuella klagomål enligt kunden-har-alltid-rätt-principen. Men denna gång orkade jag inte riktigt hålla upp det och svarade:

Hej Karin! Först och främst ber vi om ursäkt för den störande ljudbilden under gårdagskvällen. Men till vårt försvar hade vi hade faktiskt tillstånd fram till 02:00. Angående huruvida det var skitmusik eller inte är ju som sagt upp till var och en att bedömma. Vi hade över 1000 personer på stranden som dansade, fick ansiktmålning och såg på eldshow och fyrverkerier, gamla som unga. Helt enkelt människor som hade en kul kväll och faktiskt om man ska se det ur ett lite större perspektiv, såg till att över 50 personer hade jobb igår, servis, bartenders, kockar, ordningsvakter, råddare, fakirer och dj’s. Arbetstillfällen som i sin tur bidrar till att Borgholms Kommun får pengar till vård, skola, omsorg etc. Nåväl. Nu blir det i alla fall lite lugnare för dig i 11 månader. Men som sagt. Vi ber om ursäkt för hög volym och skitmusik. Kom gärna med förslag på låtar som vi ska spela nästa år!

Ha nu en trevlig helg

/Martin Nilsson