Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

juli, 2015


28
jul 15

Besviken försöker jag somna om. Gråtandes.

Är det när man kan alla namn på SMHI’s meteorologer som man bör lägga in sig på en avvänjning för gravt prognosmissbruk? I mitt fall har det gått så långt att jag vaknar likt en gubbe runt 05:00, sömndrucken krafsar jag efter mobilen på nattduksbordet. Den trillar i 99 fall av 100 ner på golvet i mitt försök att greppa den. Det spelar ingen roll hur stor och ergonomisk korrekt den är. Det går fortfarande inte att greppa en smartphone liggandes på rygg. Helt jävla omöjligt. Sen ligger jag bara och väntar. Runt 05:30 brukar Inga-Lill släppa första prognosen.

När jag blir stor ska jag jobba på SMHI. Jag har addat alla som jobbar där på Facebook. Man brukar säga att stora mästerskap såsom VM i fotboll och OS påverkar ungas framtid eftersom utövarna snabbt blir förebilder. Jag tror att det är samma grej med en sommar med dåligt väder. Om tio år kommer vi ha en helt ny generation av unga hungriga meteorologer. Nyexaminerade går de ut i arbetslivet och vänder upp och ner på vädret och gör allt för att hitta högtryck.

Förrut gillade jag yr.no. Men de har blockat mig på Facebook. Jag var kritsik till en prognos i mitten på juni som inte stämde. Jävla norrmän. Jag tolererar inte slarv när det gäller väder. Kan inte lita på prognoser som styrs av oljemarknaden.

Klart.se. Den gubben går jag inte heller på. Den vädersajten drivs av samma ägare som Aftonbladet dvs Schibsted. Man kan inte lita på väderleksrapporter signerade företag med kommersiell agenda. Helt övertygad om att resebolag och glasstillverkerare köper låg och högtryck till högstbjudande. Dessutom är Schibsted också norskt, just sayin.

05:34. Där kommer den. Första prognosen för dagen. Regn. En liten stabilisering i slutet på veckan. I nuläget ser den dock ut att bara vara tillfällig. Besviken försöker jag somna om. Gråtandes.

 

På allas begäran, runt om i hela Sverige. Här kommer Orup – Regn hos mig.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ilJch7mXXEc” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

 

 


27
jul 15

Sluta tjata, Moneybrother och Månparty.

Okej då! Sluta tjata, jag drar väl igång bloggfanskapet igen. Det kan vara bra inför höstens äventyr tänker jag och kanske lite skönt att skriva av sig, vad vet jag. En och en annan text som jag skriver slinker ju numera in på Barometerns baksida… alltså då menar jag själva tidningens baksida…vore kul om jag försökte få in texter under något fiktivt alias…ser framför mig hur jag sent om kvällarna smyger runt med en stor jävla mustasch på Södra Långgatan och slinker ner texter i Barrans brevlåda…

Trams trams, men det är kul att skriva för Barran, det trodde man inte för två år sedan när det blåste lite och den biten. Dock alltid lika nöjd när jag skriver och skickar iväg, och när den väl sedan publiceras får jag akut tokångest. Jaha…hur… tänkte… jag här då…ajajaj…fan… uhhh…

En kvalificerad skitsommar. Ingen nyhet direkt. Dock något frustrerande att bedriva verksamhet som bygger på väder. Det spelar liksom ingen roll hur mycket man försöker, det går fan inte att äta glass i minusgrader. Men vi krigar på in i mål, skam den som ger sig! Så på onsdag kör vi Moneybrother och på fredag Full Moon Party. Varmt välkomna till Sinus!

I övrigt så har sommaren varit bra på Kallskänken, mycket cateringar kring helgerna, bra tryck på vårt pilotprojekt sommarshowen med Varning för Magnus & Brasse (Tack Adam och Magnus för ett briljant jobb). Postgatan har haft stängt för lite semester men öppnar igen måndag 10/8. Där har vi gjort lite roliga rekryteringar i köket för att höja oss ytterligare och för att kunan hålla mer öppet kvällstid. Snart blir vi också bokningsbara online med Bookatable.

Två veckor kvar nu, sedan är man då alltså gift. Det kommer bli dyrt. Men kul.
Okej, vi tar det så. Nu är vi igång. Igen.

P.S Läser du detta och är sugen på jobb? Bara maila. Vi letar alltid efter glad och duktig personal D.S

martin@kallskanken.nu

gmwedding

Ett magasin som vi skickade ut till alla gäster inför bröllopet. Lite kul tyckte vi.


23
jul 15

Rydström Nilsson – Tre glas vin-feelingen

Ett avsnitt om att boka artister på uppstuds. Värdskapets fram och baksida. Lite om Rydströms skalp på Gothia Cup.
Pepp inför Moneybrother på onsdag och en hel del annat! Håll till godo
54


10
jul 15

Rydström Nilsson #53 Spanska Korpen

53
Ett avsnitt inspelat nere i katakomberna på GFA. Lite om Rydströms Mallisäventyr och Martins depression.