Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

december, 2014


25
Dec 14

Rydström & Nilsson #41. Kollektivet

Vi önskar er en god jul! Här kommer en podd som sammanfattar superhelgen men som också bollar en hel del annat såsom problematisk spritromantik och växande främlingsfientlighet. Mycket nöje.
41


20
Dec 14

COCKTAILS AND DREAMS 20/12 “De stora profilerna”

Petter Wastå – En fri tolkning av lyx & flärd från Torsås. Gin, Apelsin, Honung och bubbelvatten. Detta är inget vi på allvar tror att Petter någonsin skulle få för sig att beställa. Men det känns så där att sätta upp en GT på drinklistan på en krog som går under epitetet “södra Sveriges Riche”.

Krister Andersson – “hade alltid med sig egen cola”.
Tydligen är cola det absolut bästa späet i Kristers värld. Ikväll blandar vi Kristers cola med Tequila, Lime och Salt(!?)
Bli dock inte förskräckta då detta är ett beprövat recept som återfinns i den klassiska drinken Batanga som redan 1963 utsågs till den officella tequiladrinken. Kanske denna drink ger Krister ett nytt smeknamn “Krille Batong-a”?

Tobinho – Trots det exotiska namnet väljer vi här att servera en riktig benknäckargrogg. Bourbon, Campari och Vermouth rörs kall för att slutligen lämna en bitter eftersmak. På ett mycket positivt sätt.

Henrik Rydström – Ett alkoholsvagare alternativ för oss som gillar kontroll. Vittvin, Citron, Socker, Äggvita samt soda balanserar mittfältet i denna stökiga elva.

Alysson – Ryktet för ofta Alysson till Vallen. Det var inte groggarna som lockade. Det var inte heller de dansanta damerna som släpade Alysson till gamla teatern utan det var faktiskt ölen. Därför som en hyllning till denna ölälskande brasse ger vi er följande; Rom, Lime, Agavesyrup, ingefära och just det, ÖL. Saude!

Självklart blandar vi även Superjens, Nanne, Sorin, Lantz, Linkan, Dede. M.fl. Om ni trugar riktigt hårt kanske vi även kan blanda till en Lasse Johansson. Vem vet? Det vi däremot är säkra på är att priset är 120 kronor stycket. Utom för den alkholtunna Rydström där priset landar på en 100lapp.


18
Dec 14

Rydström & Nilsson #40 DJ-Kollektivet till Kalmar

40
Ett magiskt avsnitt ute nu. Vi pratar dåligt producerad radioreklam, nyhetsvärde och källkritik. Men framförallt peppar vi inför superhelgen på Kallskänken som toppas på lördag med det nyfödda DJ-kollektivet Lundh & Rydström.


8
Dec 14

Rydström & Nilsson #39 Finlandsfärja på land

Lite eftersnack om Wells och DJ Clabbe i tennishallen. Hur är det egentligen med att använda uttrycket Blitz? Nazireferens menar Henrik. Lägesrapport och annat gutt tugg. Mycket nöje!
poddmall39