Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

maj, 2014


29
maj 14

Rydström & Nilsson – 19: Du ser life ”muffig” ut

podbild-145 (1)
Att leva i det förgångna. Lite om dom bruna vindarna och deppiga valresultaten i Europa. Fiskarna i havet. Martins något märkliga outfit. Staffan Roth. Kalmar FF-låten KFF är bäst och konceptkrisen på Kallskänkens nya café i kombination av hur Tobbe C träffade sin tjej.


22
maj 14

Rydström & Nilsson – 18. Och dig är jag så besviken på

Inspelat på soliga Boholmarna i poddkuvösen. Det blir prat om allt möjligt, Martins möte med Etrit, spelarbonus från förr, och när Henrik skäller ut Martin efter en träning efter att han citat: ”inte tagit jobbet”. Håll till godopodbild-145 (1)


16
maj 14

Mig veterligen blev den aldrig av

Dagens stora hjälte heter Tobias Eriksson. Så jäkla strongt att som elitidrottsman och medmänniska berätta för alla om sina mörka sidor för att kunna gå vidare, och samtidigt inspirera och hjälpa andra. Inget ont som inte för något gott med sig, du har mitt och alla röda bröder och systrars stöd!

Och på tal om medialt fokus och mörker. Idag är det på dagen ett år sedan Kommunen polisanmälde min och BG’s podcast. Tiden går fort som ni säkert känner igen, och det känns nästan overkligt att få uppleva en vår och sommar utan att behöva känna skam och ångest. Inget ont som inte för något gott med sig sa folk till mig även då, jag ville varken lyssna, tro eller hoppas på det. Men faktum är att ni hade rätt. Det var en kostsam tabbe på många sätt, men tack vare den blev jag på många sätt tvungen att tänka om, fokusera på rätt saker helt enkelt.

Men jag vet inte om jag är så mycket klokare idag, och stans journalister behöver nog inte vara oroliga, det dröjer nog inte länge innan en ny groda hoppar ur min mun.

Frågan är vad som hände med den där debatten om jämställdhet och sexism som våra politiker sa var så viktig? Mig veterligen blev den aldrig av, men än är det inte för sent.


15
maj 14

Pressmeddelande – Kallskänken flyttar

Idag blev det klart att Kallskänken på Kvarnholmen flyttar från Kaggensgatan till Larmgatan 7. Vi tar över Konradssons Café (granne med den eminenta butiken Erik & Alexander).

Målsättningen är att flytten går av stapeln den 3:e juni. Konceptet blir i sort sett den samma med ett brett sortiment av take-awaysallader, smörgåstårta och smörrebröd. Nytt blir ett utökat kaffesortiment och glass, samt möjlighet till ett fåtal sittplatser in och utomhus.

Martin Nilsson General Manager Kallskänken:
För oss är det givetvis en möjlighet att komma närmare Larmtorget, och en nytändning för vårt koncept på Kvarnholmen som nu blir mer som ett café.

Jens Konradsson Konstnär f.d ägare Konrads Konst & Café:
Det är med lite sorg i hjärtat jag lämnar över mitt skötebarn. Anledningen är att jag har fått en unik möjlighet att satsa på mitt konstnärskap och kan inte tänka mig någon bättre förvaltare än Kallskänken.

Thomas Davidsson Näringslivschef
Underbart! Alla satsningar som görs i centrala Kalmar är bra för staden.

Richard Nielsen delägare Kallskänken
Jag som bara såg fram emot en stillsam ålderdom

Gabriella Bergvall sambo till Martin
Det var den sommaren det.

Henrik Rydström f.d lagkapten Kalmar FF, podcastkompis:
Fri latte, trevligt.

Uffe-mops:
Voff.

IMG_9223_0

IMG_9394

IMG_9321


15
maj 14

Rydström & Nilsson – 17. Wings of love

Nytt efterlängtat avsnitt av din succépodd! I veckans avsnitt blir det lite Göran Persson, lite Carl Bildt, återigen identitetssnack, nostalgi, Janne-Trumma och massa annat kul. Dessutom fick Henrik en boll i huvudet på träningen. Bara en sån sak.podbild-145 (1)


8
maj 14

Mankemang med ljudet

Det blir en paus denna veckan med podcasten. Anledning? Ljudkortet crashade, så vi spelade ovetande in på datormikrofonen, ljudet blev fan för kasst. Så vi tog ett beslut att ta nya tag nästa vecka. Vi ber om ursäkt för detta.

På tal om podcasten så finns det fortfarande möjlighet att bli vår samarbetspartner, vi ligger på ungefär 2-3000 lyssnare, så har du eller ditt företag något kul budskap att sprida, låt oss veta. Kanske ska vi komma till er och spela in?

Det ser ut att bli en fullspäckad cateringvår och sommar. Vi har uppdaterat våra menyer på hemsidan och snart kommer också vårt nya magasin som ska sammanfatta verksamheten.

Läser i lokaltidningen om ytterligare en placeringsdebatt av en byggnation. Frågan är om det finns någon stad i världen där politiker och medborgare tycks vara sakkunniga i stadsplanering? Demokrati i all ära, men det måste finnas gränser.


7
maj 14

Otydlighet i alla branscher är det värsta som finns

Senaste dagarna har varit lite deppiga. Finalförlust i Korpens slutspel inomhus är inget roligt facit för Mycket Gutt FF. Trots kostsamma värvningar av såväl Rydström som Dennis Nilssons lite sämre bror Daniel lyckades vi inte försvara bucklan. Som spelande ägare måste jag givetvis rannsaka mig själv i detta mörker. Men återigen ser vi tydliga tecken på att den cyniska fotbollen bryter mark även i anrika Korpen. I finalen spelade Talluddens stugor en destruktiv fotboll som fick Chelsea att framstå som gladfotboll. Men det gav dom segern, och det är bara att lyfta på hatten.

På lördag är det dags för årets Kyrkstafett på Öland, detta mycket trevliga evenemang där vi återigen ställer upp med Mycket Gutt IF. Det blir en fullspäckad dag med löpning, Kalmar FF-Norrköping och sedan sittning på Kallskänken, fast jag får gå in och köra i köket.

Har förträngt att kommentera en totalt värdelös artikel i Östran för någon vecka sedan som handlade om momssänkningens verkningsgrad i Kalmar. Man har tagit omsättningen 2010 och jämfört med omsättningen 2012, samtidigt har man kollat hur många anställda restaurangerna haft respektive år. Artikeln är så dålig att jag får svindel.

1. Vad hände 2011 då?
2. Antal personal? Heltid? Deltid? Timmar? Kanske mer relevant med total lönekostnad?
3. Bilden av årens verksamhet? Kan det kanske vara andra faktorer som påverkar omsättning som inte alls har med momsen att göra? Renovering? Uteservering? Nya kunder? Catering? Nya butiker? Guldfesten?
4. Hur var vädret i Kalmar sommaren 2010, 2012? Ironman? Robert Gustavsson? Övriga evenemang och turism som påverkade Kalmars restauranger?

Det är en omöjlighet att avgöra momssänkningens effekter eftersom det finns 1000 andra faktorer som spelar in.

2013, gick vi med facit i hand, ungefär plus minus noll efter alla satsningar. Vi har ökat vår omsättning med en halv miljon, men vi har gett samhället 10 nya jobb. Utan låga arbetsgivaravgifter för unga och med en ”normal” moms hade det varit betydligt tuffare, och vi hade garanterat backat.

Socialdemokraterna fortsätter vara otydliga i denna fråga. Lika otydliga som den viktiga frågan om vinster i välfärden. Jag tror att det blir deras fall. För otydlighet i alla branscher är det värsta som finns, det gäller även lokaltidningar.


1
maj 14

Rydström & Nilsson – 16. Är det du som är mycket gutt?

Ja! Dags för ett nytt avsnitt för succépodden. Bra driv, skvaller om invigningen av PM’s hotell, lite FF-nostalgi såklart, om när Kalmar FF blev rörlig bild. Lite politik minsann och tugg om vår skola. Håll till godo!podbild-145 (1)