Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

februari, 2014


27
feb 14

Rydström & Nilsson – 8. Rödvita gener

Yes! Mycket KFF-snack, arenaboomen, dopingincidenten, Henkes nya jobb på Aftonbladet och fenomenet kritik.
podbild-145 (1)


20
feb 14

Rydström & Nilsson – 7. Tillhörighet

I veckans avsnitt pratar vi med om tillhörighet och kanske då framförallt Henriks likgiltighet inför landslagstänket. Det blir ett kul snack om när kostymen kom till Kalmar FF och Martins nya vänskap. Det blev något mankemang med ljudkortet så varning för usel ljudbild. Sorry för det!podbild-145 (1)


15
feb 14

Veckan, Sinus och SNS

Börjar äntligen komma i fas efter förra helgens Guldfest. Förutom hårt jobb innan så är det rätt mycket efterarbete. Bara lönerna till alla som jobbade bar och servis landade runt 60.000:-. Stort tack till pöjkarna på Saluhallen och Johannas Choklad för ett bra samarbete återigen. Även ett stort tack till eventbyrån Partykompaniet och Bella som höll i det mesta!

Veckan inleddes med ett spännande möte med socialdemokraternas ekonomiska taleshen, Magdalena Andersson. Mer om det och mycket mer hör ni i podden med Rydström & Nilsson som ni hittar här.

Det är nu klart att vi kommer att driva Sinus i Köpingsvik i sommar, sedan en tid tillbaka har vi legat i förhandling om denna sommarrestaurang med oerhört mycket potential. Det blir min lillebror unge herr Dennis som blir platschef. Vi söker bra personal i form av servering och kockar. Hör av er, det blir klackarna i sanden hela sommaren!

En fantastisk vecka på Kallskänken både lunch och kväll, fullsatt från i måndags, med risk för att bli jävligt tjatig, men det är verkligen fantastiskt kul, och nästan lite overkligt. Men vi fortsätter göra vår grej, och roligt har vi samtidigt.

Igår på självaste alla hjärtans dag gled Peter Jansson och Malin Kaldner in på syltan. Peter & Malin som nyss flyttat till Kalmar från Sthlm, Peter driver sneaker-kultbutiken och Malin är ny AD på Kreation. Magiska människor som bjöd på sig själva, och jag har tidigare bloggat om vikten av att vi får hit lite fölk med drag under galoscherna som Malin och Peter. Är det lite klipp i dig Jörgen Ström så har du en fet artikel om en spännande skohandelshistoria att sätta tänderna i.

Men framförallt lyckades Mycket Gutt, efter tunga förhandlingar, landa en ny skosponsor igår runt 01:30.


13
feb 14

Rydström & Nilsson – 6. Det strålade om Nanne

podbild-145 (1)
I veckans avsnitt: Henrik om sitt besök i Stockholm och sin träning med Hammarby IF. Martin om sitt möte med Socialdemokraternas Magdalena Andersson. Ett luddigt resonemang om en ny generation och mycket mycket mer.


5
feb 14

Rydström & Nilsson – 5. Smågodis och Sotji

podbild-145 (1)
Kära vänner, i veckans avsnitt pratar vi om hur Johan Paulsson tvingade Henrik att köpa smågodis och problematiken att vara halvryss och förhålla sig till OS i Sotji.


4
feb 14

Kan+hundar+dricka kaffe+socialdemokraterna+ekonomisk+talesperson

Sorterar lite papper i all sin stillhet, plötsligt hör jag ett lapande ljud efterföljt av ett kraftigt duns. Det är Uffe-mops som druckit sin första mugg kaffe och i sitt lapande iver lyckats välta ut koppen. Koppens motiv är ironiskt nog en bil på en mops iförd uniform. Jag svär i vanlig ordning ett par väl valda ord, städar upp genom att grabba en av mina 45 flaskor Vanish fläckborttagare ,Uffe iakttar sedvanligt med huvudet på sned. Jag undrar vad han tänker. Har han något samvete över huvudtaget eller tänker han: märkligt att den där lille lönnfeta killen ständigt städar upp efter mig, vem jobbar han för? Kennelklubben? Och vad är det i den där rosa flaskan? Jag städar upp och undanröjer bevisen, inget ska kunna härleda till att Uffe fått i sig kaffe, sedan Googlar jag, likt hela min generation som söker svar på en fråga: kan hundar dricka kaffe? Precis som jag inte redan vet svaret.

Risk för hjärtsvikt, illamående, diarré. Inte direkt oväntat. Gabby är på någon konferens med jobbet. Ska jag berätta eller låta det gå oberört förbi? Känner mig plötsligt som en mycket begränsad ensamstående pappa. Uffe springer runt i huset som en galning, hög på koffein och nu ringer Gabby också. Fan. Det är väl bara att lägga upp korten på bordet.

Fick en fråga om att vara med i en nätverksstyrelse. För fem år sedan hade jag jublat, nu känns det bara… ointressant. Givetvis alltid kul att bli tillfrågad, men tiden har faktiskt på ett icke-ödmjukt sett blivit alltmer, dyrbar. I synnerhet när det gäller verkningslöst nätverkande med täckmantel att ”utveckla regionens näringsliv”, fritt översatt: ett bonanza i byte av visitkort.

Hade ett möte idag med Kalmar Citys nya centrumledare Björn Mårtensson. Han bollade lite idéer, och många av dom var både bra och rimliga. Dock är jag inget stort fan av den typen av roll som Björn har, där verksamheter ska curlas fram att bli lönsamma. Det måste vara var och ens utmaning. Givetvis förstår jag funktionen att få butiker att samverka och vissa behöver kanske få en liten spark för att komma igång. Men samtidigt, för att citera Håkan Hellström, man måste dö några gånger innan man kan leva. Dvs, dåliga företag måste få vara dåliga ifred. Alla företag kan inte gå bra, det är en ren omöjlighet. Hursomhelst, Björn hade en del konkreta idéer som kan bli riktigt bra. Läs tidningen på fredag.

En ekvation jag dock inte får ihop är att socialdemokraterna vill höja krogmomsen för ett 30-tal restauranger på Kvarnholmen, och samtidigt investera skattepengar i Kvarnholmen, lite märkligt. I synnerhet när man också gick till val 2010 med löfte om sänkt krogmoms.

Och på tal om det, på måndag får jag tillfälle att träffa (S) ekonomiska talesperson Magdalena Andersson, det ska bli intressant att höra på hennes syn på krogmomsen. Ska googla henne också. Kan+hundar+dricka kaffe+socialdemokraterna+ekonomisk+talesperson.

Nu undrar ni säkert, och varför ska Ers Majonnäs få träffa sossehövding? Det är det som faktiskt är Johan Perssons storhet. Han har dunderkoll chiefen.

På tal om politik var Centerns kvinnoförbund och käkade Pulled Pork på Kallskänken idag, mycket nöjda över att det var svensk gris med tanke på den dåliga nyheten att svenska grisbönder har svårt att sälja sina grisar. Helt otroligt. MEN SKATT, DET SKA MAN BETALA, som Sunes pappa sa innan tåget kom. Centern, ska dom få min röst i år? Nja, då får dom anstränga sig.

På lördag är det Guldfesten. Kråset på näringslivet i Kalmar ska återigen smörjas. 3500 rätter, eller ja, det är ju 5-rätter fast till 700 personer, blir en rejäl utmaning och en logistisk nöt att knäcka. Kanske blir det som under den glada renässansen, grisar under bordet, nu när grisen är svårt att sälja. Renässansgris åt folket. Fast, vetifan om Liljas vill släppa in grisar sin lokal.

Mycket på gång med andra ord. På Kallskänken har vi ökat omsättningen under januari med 40%, och jag hoppas kunna ge besked om ytterligare en kul satsning i nästa vecka.

Imorgon släpper vi ett nytt avsnitt av vår briljanta podcast Rydtröm & Nilsson, som nu har över 6000 lyssnare. Vill du vara med och höras med ditt företag, hör av dig, det kan bli succé och förändra ditt liv.