Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

september, 2013


30
sep 13

Ett sprakande Kalmar FF och nu kör vi på Kallskänken.

Vilken fantastisk match igår på GFA, det liksom sprakade om Kalmar FF och publiken jublade. Det var faktiskt länge sedan man åkte hem med ett stort leende från arenan. Och ni ska veta att det är hur roligt som helst att vara speaker när det går bra för KFF. Nanne kastade om i elvan och vi fick kanske inte se någon direkt finfotboll men däremot en kampmatch med stångade röda bröder. Härligt! Nu går vi för tredjeplatsen.

I torsdags kunde Mycket Gutt och säkra utomhusturneringen i Korpen, som spelande ägare är jag givetvis mycket nöjd.

Nu börjar vi se målet på vår renovering på Kallskänken, Vår nya Deli är öppen likaså matsalen. Lite små detaljer som ska kompletteras med diverse inredning och beslysning. Kock-Micke har börjat och tillsammans med Kock-Tobbe sticker jag nu ut hakan och påstår att vi har en av byns bästa och mest prisvärda luncher.

Idag börjar också vår nya butikchef Åsa Petersson, värvad från Packhuset, vi hälsar henne välkommen ombord på Kallskänken!

Ikväll kommer Viktor Hallberg hem till Kalmar och med sig har han PM:s sommelier Rubén för att ge oss en liten utbildning i både vin och öl, mycket spännande!

Och på fredag 18:00, då så kör vi vår popup-restaurang! Vill du hänga med så kan vi nog skarva in någon till, skicka bara ett mail till popup@mycketgutt.se

Igår tog jag en kaffe med en gammal god Kalmar-vän som berättade något som jag verkligen gillade, han jobbar nämligen som trafikplanerare i en större stad och hjälper nu Kalmar med vår cykelutveckling på konsultbasis utanför sin ordinarie tjänst. Ett utomordentligt exempel på att använda spetskompetens med lokal förankring, snyggt!

Många som undrar när vi öppnar kvällstid. Först kommer vi öka våra öppettider på vardagar fram till 20:00, och fredagar och lördagar fram till natta. Låt mig få återkomma i detta.

WD_0018

WD_0014

WD_0017

WD_0020

WD_0021

WD_0024

WD_0022

WD_0023

WD_0026

WD_0027

WD_0016

WD_0019

WD_0025


18
sep 13

Fräscht, fräschare fräschast

Äntligen ser man ljuset i tunneln efter en tuff period som präglats av omorganisation, renovering och planering. Det har varit rätt skönt att bara stänga av alla kanaler och fokusera på just Kallskänken. Dock har det ju drabbat alla 4 läsare på mycketgutt.se där bloggandet lyst med sin frånvaro den senaste tiden, ber om ursäkt för detta.

Som sagt, mycket har hänt och det känns som vi laddar inför något stort och fräscht, exakt vad vet jag inte riktigt men det känns kul och spännande. På måndag börjar vår nya kökschef Micke Petersson (f.d Halltorp) och veckan därefter vår nya butikchef/husmor Åsa Petersson (f.d Packhuset) och förutom att vi har ny fräck matsal och deli, höjer vi kvalitén och utbudet på lunchen peggar vi upp för lite Bistroverksamhet kvällstid. Fräscht helt enkelt.

Kallskänken är öppet som vanligt under renoveringen, lite stökigt men det fungerar ändå rätt bra då hotelldelen är…fräsch.

I dagens tidning fick vi läsa om att Kvarnholmen ska lyftas. Jag har några gånger i bloggen varit något kritisk till Kvarnholmen. Är det inte parkeringsdebatt så är det luddvårlök, och är det inte Hansa City så är det öppettider. Det känns som mer gnäll än vad det faktiskt är konstruktivt tänkande. Och det tror jag är Kvarnholmens stora problem. Och nu ska då, om jag förstår det korrekt, ett gäng politiker från Kommunstyrelsen arbeta med att rusta upp stadskärnan igen. Hmm… det känns ju fräscht. Återigen ska kommunen curla näringslivet när bollen egentligen ligger hos oss företagare. Det är bara att inse, bortsett från sommaren är Kvarnholmen idag inte tillräckligt attraktivt, och det handlar inte enbart om parkeringsplatser. Det handlar om att verksamheterna inte är tillräckligt bra. Kanske låter jag något hård i tonen. Men om jag skulle tappa folk på Kallskänken. Inte ringer jag kommunen då. Då får man väl istället se över sin verksamhet och fundera på vad som är bra och dåligt. Jag tror att dagens konsument är allt mer medveten, är man inte uppdaterad och har den bästa servicen så åker man så det bara visslar om det. Därför kommer vi snart blåsa ut vår butik på Kvarnholmen, den behöver helt enkelt bli mycket bättre. Det är lätt att gömma sig bakom lågkonjunktur, kommun och centrumförening, tro inte det löser problemen i din verksamhet. Dags för mer innovation på Kvarnholmen där konkurrensen mellan butikerna gör stadskärnan levande.

Nu åker jag till Brukshundklubben och valpkurs med Uffe. Det är fan fräscht.