Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

november, 2012


26
Nov 12

Gruppsexkonst, SHM och Tack Oskar!

Sitter i en loge. Omgiven av affischer med motiv på Tonix, Black Jack, Thorleifs och Scotts. Folkets Park i Oskarshamn. Sexigare ställen har man ju upplevt. Kanske är det mitt straff. Helgens overload på upplevelser i Stockholm. Där SHM-spelningen bleknade i jämförelse med det konstverk jag fick se i en lägenhet på Östermalm. En LED-skärms-konst-installation som gick på repeat med gående människor, i bakgrunden ett gäng som lite avslappnat hade gruppsex. Detta i kontexten av det senaste Swingersklubb-ryktet som florerat i byn, mer om det i vår podcast avsnitt 12.

Tack Schibstedt-Simon, PM & Vänner + Bonniermaffian för en magisk helg!

För er som gillar franskt och vällagat Le Ville på Odenplan är en fantastisk restaurang.

Förlust i gårdagens Korpenmatch. Det nya kritvita Hummel-matchstället var lite för snyggt och vi tappade fokus, lägg därtill 4 timmar i bil, lika många timmars nattsömn och Lasse J på resande fot och Tobbe C på skadelistan…igen.., ja det var inte direkt någon ”energi” i spelet om man säger så. Peter Ahlén gick tydligen i halvtid, och som spelande ägare väntade jag mig inget annat än svarta rubriker i morgondagens Barometern.

Veckan som gått blev lite av en överklockning. Oskar vår kock fick ett jobberbjudande som personalchef på Friskis & Svettis som han inte kunde tacka nej till, och det tyckte inte vi heller, men det var snabba ryck och helt plötsligt var vi utan kock och jag fick damma av mina gamla 30 poäng i halv-åtta och ställa mig bakom grytorna. Det är verkligen skitkul, men det blir långa, långa dagar när man ska kombinera matlagning till hundratals personer och samtidigt svara på mail samt göra ett radioprogram. Du som fick en Iphone 5 i din gräddsås i måndags, jag ber om ursäkt samt att det ska inte enligt originalreceptet vara en Bluetooth-snäcka i Chicken-Tikka-Masala.
Hursomhelst, tack Oskar för den här tiden, du är redan saknad! Något säger mig att du dyker upp på diverse gästspel i framtiden.

I fredags gjorde Seger och jag ett jobb åt Partykompaniet på Swedspan i Hultsfred, småländska smaker i trerättersformat i en spånfabrik. Mer sådana uppdrag Bella och Jonas! Mycket roligt.

Har kanske hittat en ny kock som vi kan flyga hem från Stockholm…


14
Nov 12

Samarbeta med kulturen. Det ger PR

Klassiska julbordet på Sandra igår, trots det är typ mitt 10:e julbord med personalen så lär jag mig fan aldrig. Väl hemma låg jag och svettades i mina julbordskrämpor. Men det är verkligen en upplevelse att se lite drygt 800 restaurangfolk från Småland-Bleking slakta ett julbord på 45 minuter.

Nå vad händer annars, mina blogginlägg lyser med sin frånvaro just nu, tiden räcker inte riktigt till. Förra veckan hade vi ju vernissage på Kallskänken & Hotell Hilda, Janne Nordström visade upp sin vackra utställning 14 bilder & ordberättelser som sträcker sig över hela verksamheten. I Jannes arbete har vi äntligen fått en röd tråd som vi tidigare saknat. Nu är alla rum döpta till alltifrån Rydmigheten till Kärlekheten och i varje rum finns numera en utställning. Samarbetet ligger i att alla bilder är till salu, något som vi faktiskt mot förväntan har fått riktigt mycket PR om. Så ett tips till alla er företagare som är sugna på uppmärksamhet, samarbeta med kulturen. Mitt personliga kulturella kapital har stigit med flera hundra procent, jag blev i stridens hetta till och med inbjuden till en tankesmedja i Oskarshamn gällande kultur och näringsliv. Idag håller vi en presskonferens på Hotellet om utställningen, jag vet inte exakt vad den handlar om men jag tror att det är något med Regionförbundet…
Välkomma in till Kallskänken och Hotellet för att titta!

I helgen var det ju också Barometerns fotbollsgala, den landade fint tycker jag. Det gedigna scenbygge man numera har på GFA med kommande krogshow lyfte verkligen hela evenemanget. Galans gladaste var Tvärskog som blev årets förening, mest besvikna blev Ängö BK som inte blev årets förening. Ängö BK har trots allt inga ungdomslag och är lite för ny förening för att vinna det priset. Däremot är Ängö definitivt årets lag, men det är lite skillnad.

Jaha det ser ut att bli fortsatt försäljning av Foppa-tofflor i Borgholm…

Moderaterna i Kalmar måste ju vara det bästa som hänt lokalpolitiken i år. Vilket intresse. Mitt tips/råd. Plocka bort den där P-O Jonsson innan det är för sent.

Imorgon åker en stark delegation på 7 man från Kalmar/Växjö till Paris. Det ska bli fantastiskt gutt.


11
Nov 12

Filmerna från fotbollsgalan

Det blev en bra gala i år igen, och konceptet fotbollsgala för den lokala breddfotbollen hoppas jag får en fortsättning även nästa år!

Här kommer filmerna som vi gjorde till galan. Stort cred till Tom på Transistor Produktion som är jävligt bra på sin skit helt enkelt.

Introfilmen som inledde galan:

Här är filmen om hybrisen som skakade Bergkvara. Förra året blev man årets förening, vann 4:an, och hade årets spelare, men vad hände sen?

Och sist men inte minst. Wittbergs sökande efter kärleken i Postman söker fru.


6
Nov 12

Valvala, Vernissage & nyanställning

Jodå, annars är det bra. Producent-Petter tvingar mig att se alla Agenda, Rapport och Aktuelltsändningar, den senaste tiden här hemma har nämligen kretsat kring det amerikanska presidentvalet. För Petter kan detta jämföras med julafton, inatt har man till och med en valvaka på JB-gymnasiet där han till vardags jobbar. Jag ska dit!

I förra veckan spelade vi in filmer till Barometerns fotbollsgala som går av stapeln på lördag, och det är alltid lika kul att få komma in i lokalfotbollsvärmen, detta stora nätverk som det faktiskt är.

I morgondagens receptfritt rider även vi på val-vågen och lagar amerikansk mat i radion, missa inte det 10:03, direkt efter ekot.

Två raka vinster för Mycket Gutt FF i Korpen, som spelande ägare är jag nöjd med vårt senaste nyförvärv Tobias Carlsson som gjorde en klart stabil match i söndags. Lasse Johansson hängde fyra kassar, jag gjorde ett mål, vi vann med 5-1 tror jag.

Stökigt i Linsdals IF…

På torsdag är det vernissage på Kallskänken och Hotell Hilda, Jan Nordström visar upp sin utställning 14 foto & ord som sträcker sig över våra lokaler. Projektet som är ett tydligt samarbete mellan kultur och näringsliv är ganska unikt sett ur ett lokalt perspektiv, alla vackra fotografier finns till försäljning, och bland annat finns många FF-bilder från boken Tillsammansheten.

Igår hade styrelsen i Kalmar FF möte, jag undrar vad som lyftes på mötet igår?

På Kallskänken har vi en del sjukdom för tillfället, och igår körde det ihop sig eftersom Sofie inte stod i kassan. Desperat gick jag och satte mig vid datorn, tryckte in ordet CV i sökfältet på mailen och tog första bästa namn. Emelia. Ringde upp. Hon svarade:

-Hej Martin på Kallskänken, har du hittat ett jobb än?
-Nej.
-Vill du jobba?
-Ja…
-Bra, kan du vara här kl 10.00?
-Om 45 minuter
-Ja
-Bra, då syns vi!

Så välkommen ombord Emelia! Ibland går det fort. Och det var rent utsagt en jävla tur att Emilia kunde hjälpa oss, det var galet igår på Kallskänken, landshövdingar och regionförbund satt på varandra och käkade lunch samtidigt som det var kö ut i regnet. Vi måste bygga ut.

På menyn igår stod det pannbiff, (något vi alltid kommer att köra på måndagar numera). En kund beställde genom att hålla upp sin jobbmapp där det stod Biff på. Biff som tydligen står för Barn i föräldrars fokus. Mycket roligt.