Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

oktober, 2012


29
okt 12

Guldfesten, Wij och allmän avstämning

Kalmar FF tog tre viktiga poäng i lördags och säkrade kontraktet, och Nanne gav på ett sätt svar på tal på det bästa sätt man i en fotbollsdebatt kan göra, genom att vinna. Själv är jag kluven i frågan, känner väl framförallt är upp till bevis för samtliga nyförvärv nästa säsong oavsett ledare.

Hatten av för Stensötorpet som i torsdags landade Tomas Andersson Wij, tight och fantastiskt vacker spelning. Grymt imponerad av folket bakom Stensötorpet, en lokal guldklimp som borde få mer uppmärksamhet. På spelningen syntes bland annat: Producent-Petter, Rydström, Svante Samuelsson och frilansjournalisten samt samhällsdebatören Johan Häge.

Kallskänken och Saluhallen får uppdraget att göra maten till Guldfesten i februari. Under hösten har tankarna kring ett samarbete mellan Kallskänken och Saluhallen sakta växt fram och nu blir det verklighet. En klassisk win-win där vi kompletterar varandra bra. Temat i år för Guldfesten är maten, det blir en tuff utmaning. Johan Signert får fortsatt förtroende som konferencier, han gjorde det mycket bra förra året.

I veckan ska vi spela in sketcher till Barometerns fotbollsgala (10:e feb), bland annat Wittberg söker fru. Känner du Johan Wittberg, och vill vara med i filmen och säga några ord om ”Witte”, dra ett mail till martin@mycketgutt.se

Kalmar FF årets marknadsförare, stort grattis Per, Elin & Dennis. Bra jobbat. Wilson!

Sidekickade Jacob i Dj-båset på Byttan i lördags, helt okej, kunde varit mer folk.

På onsdag är det sista hemmamatch på GFA, alla ska dit och säga tack & hej till Petter Wastå.


23
okt 12

Helgen och det gungar lite i Kalmar FF

Vi lägger bakom oss en helg som går till historien, vi fick besök av Aftonbladet-Simons mycket sjuka gäng från Stockholm och det blev en weekend som innehöll allt och som avslutades med en fantastisk brunch på Törneby Herrgård, lite spa och fotboll på GFA. Peppes och Susannes brunch på söndagar ute på Törneby håller hög klass, åk dit och ät gott på söndag! För övrigt hade Susanne gjort en Gucci-tårta som föll våra nya vänner från Sthlm/Skåne i smaken, i kombination med Guldfiskarna mitt ute på Alvaret helt klart resans höjdpunkt tyckte man.

Henrik Rydström skiver om vikande supportrar på sin blogg och Barometerns Peter Ahlén går hårt åt Nanne Bergstrands i dagens tidning. Det gungar lite i Kalmar FF, vilket är helt logiskt efter en sådan här ojämn säsong. Dock är jag inte helt övertygad om att Nanne Bergstrands avgång redan efter denna säsongen skulle vara rätt lösning, dels för att vi vet att det tar tid för våra nyförvärv att acklimatisera sig och dels för att Nanne fortfarande har kontrakt över 2013, dvs en kostnadsfråga. Kanske är det också dags att i större utsträckning titta på lokala spelare och ge fler chansen att provträna.

När det gäller Rydströms ”klack-kritik” så har jag varit inne på det tidigare, lägg ner 80% av tv-sändningarna av allsvenskan som ändå inte genererar, sänk priserna på GFA och vi kommer på sikt få en än mer levande arena och supporterkultur. Sett till vårt invånarantal har vi trots allt en relativt hög närvaro på våra matcher. Och givetvis ligger det sportsliga resultatet till stor grund för biljettförsäljningen.

Imorgon lagar vi vilt i p4, älgentrecoté, älgstek och vildsvin. Live från köket 10:03

Och dagens lunch på Kallskänken är dillhalstrad sejrygg med rödbetor, kapris, citrussmör och potatispuré.

Lite bilder från helgens bravader


17
okt 12

LNU, praktikant-Pilla och Segersax

Glädjande nyhet idag när Linnéuniversitetet meddelade att man ökar antalet förstahandssökande med 2000 personer och blir därmed det universitet i landet som ökar mest. Det säger en del om hur viktigt det är att i framtiden skapa bättre förutsättningar för studenterna så att LNU kan utvecklas och på sikt integreras än mer i staden och i näringslivet.

På Kallskänken är det kampanjtider vilket medför högt tempo och mycket produktion. Bland oss har vi vår eminente praktikant från Halltorp, Pernilla som dessa dagar är en stor tillgång. I fredags när det var som mest hysteriskt bad hon om ett möte med omedelbar verkan inne på kontoret. Trots att det egentligen inte fanns någon tid till att ha mötet över huvudtaget så lyckades Pernilla dra in Richard på kontoret. Det blev plötsligt en något allvarlig stämning. Skulle hon nu berätta om hur stressad hon var och hur hon kände att hennes praktikplats inte uppfyllde förväntningarna? Spänningen steg. Pernilla slog sig lite ödmjukt ner på ”chefs-stolen” och bad Richard slå sig ner på det som är besöksplatsen/Titis frukostplats. Spänningen steg ytterligare. Dörrarna stängdes. Det blev en lång tystnad. Nu skulle Richard få domen…

Pernilla: -När min praktiktid är slut.
Richard: -Ja…
Pernilla: -Då vill jag börja jobba här.

Inga större konstigheter egentligen, mer än att ingen praktikant har någonsin varit så tydlig med sina önskemål om framtiden. Pang på rödbetan! Härligt Pernilla.

Sebastian Seger har varit i farten igen. Som många känner till har han en tid varit på Nilsson & Lindblom, nu lider denna period mot sitt slut och Seger passade på att göra ett sista avtryck kan man väl bokstavligen säga. Han lekte med en sax som han skulle kasta så den satte sig i en låda, dock lyckas han slinta och saxen går upp i taket och sätter sig i en elledning som går till hela Nilsson & Lindbloms nätverk och telefoni vilket sedemera leder till att hela grönsaksverksamheten slocknar. I två timmar var man utan någon som helst kontakt med omvärlden. Mycket roligt. Även denna gång säger ryktet att Seger gjorde en…tja… Seger, dvs springa och låsa in sig i en skåpbil.

Trevig tillställning på GFA igår, synd på resultatet. Aldrig någonsin har det varit så många italienare i Kalmar samtidigt. Ett annat rykte säger att det italienska landslaget hade med sig tvåhundra flaskor vin?

Makalöst mirakel i Berlin igår! Många som hade landslagströja på sig i kassan på Kallskänken idag (läs en man). Hoppas man får med sig något av spelet i andra halvlek. Ruggigt effektivt.

Ett mycket intressant mail damp ner ikväll från ett stort rikstäckande serviceföretag som vill köpa mackor och sallader till butiker i hela landet. Kan vara en sån där avgörande straffspark. Kanske dags för ett nytt större produktionskök och nyanställning?


17
okt 12

Replik till Thoralf Alfsson

1. Mitt hat mot dig Thoralf är baserat på din åsikter och inte hur du är som person, så jag behöver och vill inte heller träffa dig. För övrigt behöver du inte och bör nog heller inte komma till Kallskänken som är ett väldigt bra exempel på integration, medmänsklighet och tolerans för andra vänner, och ej rasister.

2. Självfallet backar jag upp Henrik Rydström i så gott som allt han säger, anledningen, han har tolerans för andra medmänniskor, tror på människans möjlighet till förändring och visar ett stort mod i med-och motgång.

3. Självfallet backar jag också upp Johan Persson som folkvalt kommunalråd. Detta med den äran då han har visat prov på framåtanda, kunskap och respekt för andra människor. Detta gäller även för Malin, som jag har, till skillnad emot dig, väldigt stor respekt för.

4. Begreppet silverryggar är ett begrepp jag och min gode vän BG använder för att beskriva bakåtsträvare som står för en bevara-kultur och en rädsla för det nya och ja, du skulle kunna kategoriseras som en sådan om du vill, du gillar väl kategorier.

5. Det gäller givetvis att hålla sig väl med ”samhällets toppskick”, de folkvalda jag anser delar mina åsikter. Annat vore väl osmart.

För ni är ju tydligen bättre än andra, ja, precis – det är hela den rasistiska ideologins utgångspunkt, att det finns raser och människor som är sämre än er.


17
okt 12

Thoralf Alfsson till attack – Hitler i marknadsföringen

http://thoralf.bloggplatsen.se/


15
okt 12

Bloggkriget, repliken till b-g.se

www.b-g.se Så heter bloggen signerad en man som kallar sig Godfather. Godfather. Vem fan kallar sig det 2012, på riktigt?. b-g.se är en totalt innehållslös blogg utan någon som helst verklighetsförankring och källkritik, Kalmars digitala svar på Hänt i Veckan. i en flådig kåk på anrika Ängö sitter en mätt, överbetald företagsledare med bruten fot och alldeles för mycket fritid och spyr ut sina ointressanta åsikter isväl bloggformat som på twitter. Att den här typen av människor får yttra sig i Sociala medier utan någon som helst kritik har för mig sedan länge varit ett stort frågetecken. Fram till idag. Nu bryter jag isen och lägger korten på borden. Bert Göran Svedjenäs, snälla, gör alla oss kommuninvånare och internetanvändare en tjänst och lägg ner din skitblogg en gång för alla. Slut på meddelande. Eller som du själv lite skämtsamt brukar avsluta dina patetiska inlägg: Over and out. Jag säger bara, fy fan.


15
okt 12

100-årskalas, ölandskajen och SD

100-årskalas i helgen på Villa Solbacken, svärpäronen Bergvalls bjöd på tung sittning och en mycket lyckad fest. Bland gästerna fanns många kända lokalprofiler. Peter ”absolut ja till LNU vid ölandskajen” Röhl, Dan ”fimpen” Johannesson, Thomas ”känns bra” Davidsson, Gunilla ”luddvårlök” Sax, Åke ”destination” Andersson, Bokhandlarna Jeansson, Cina ”Borgholm” Madeling, Mikael ”jag köper hela skiten” Levén och många många fler.
Det blev många skratt och fina tal, tack för en mycket trevlig och lyckad kväll!

Som ni säkert känner till är jag sedan tidigare positiv till etableringen av LNU vid Ölandskajen, mina argument är närheten till tågstationen, slottet och framförallt Kvarnholmens framtid. Samt att alla redan erkända icke-stads-etablerade universitet som har byggt campus utanför staden (Umeå, Växjö mm) uttrycker sin åsikt typ så här: ”bygg i stan, lägg skiten på stortorget om det skulle vara så”. Men eftersom någon trött arkitekt lyckades skissa en bro över Gästhamnen samt inte hade ritat in tillräckligt med parkeringsplatser så sågas ju nu förslaget vi Ölandskajen. Och när det blir just argument mot som: Vad ska alla cyklar stå? Vad ska alla bilar parkeras? Är det inte farligt för studenterna med all tung trafik? Vad händer med hamnen? Då blir jag ännu mer övertygad om att Ölandskajen är rätt plats. För vi kan väl inte på riktigt tro att människorna som jobbar med denna exploatering på heltid inte tänkt dom tankarna?

För mig är det självklart att som den lilla obetydliga skitstad i Sverige vi ändå är, ska sticka ut hakan och bygga ett av Europas kanske modernaste stadsintegrerade universitet. Visa resten av landet, och oss själva som kommuninvånare att här lägger vi fan inte oss ner och dör för lågkonjuktur, luddvårlök och trista siffror. Här gasar vi i uppförsbacke och vågar och satsa trots att alla bilar och cyklar inte får plats.

Och när jag ändå är i farten. I senaste united-minds-undersökningen får Sverigedemokraterna 7% och är nu landets tredje största parti. Vi följer nu samma tragiska mönster som resten av Europa och har ett starkt främlingsfientligt parti i riksdagen. Ett parti som bland annat gick till val med den här reklamfilmen 2010. Bara det är ju ett argument att bygga ett nytt universitet i hamnen och låta folk bli utbildade.


12
okt 12

Take-awaykriget i Kalmar

Dammade av en gammal Kallskänks-klassiker med tanke på det rådande, blodiga och hänsynslösa take-awaykriget som råder i Kalmar.
Den är från januari 2010, dvs mer än två och ett halvt år gammal, men dock så aktuell. Titta, och njut!


11
okt 12

Kallskänken goes Gangnam Style


9
okt 12

MelCal, take-awaykriget och PM

Körde grissida på husman idag och den blev riktigt bra. Någon tyckte att det var lite för fett. Okej. Då vet vi. Mordhotade inte denna gång. Bra där Martin! Ska se om vi kan hitta en fettfri grissida till nästa gång.

Gick hem lite tidigare för att jobba lite hemifrån. Först blev det en kopp kaffe, ett kaffe som jag höll på att sätta i halsen, läste nämligen samtidigt dagens Östran där man berättar om Take-away-kriget i Kalmar. Och ni måste förstå chocken, krig. Det hade jag ingen aning om. Så man var ju tvungen till att ställa om. Har en kontakt i Berga som hjälper mig med skottsäkra västar. Take-away-kriget väntas bli en blodig uppgörelse i 12%-världen. Skämt och sido. Men det är inget krig, tro mig. Det handlar snarare om en efterfrågan. Hur nu Östran kan göra en höna av en fjäder utan att ens höra någon i branschen om det ens finns ett take-away-krig. Den som får uttala sig är Mats Trondman professor i kultursociologi, han gör det bra på sitt sätt, men kanske blir det lite av en överanalys. För i grund och botten tror jag att det inte är svårare än att unga människor idag vill ha en god kopp kaffe i en trendig och schysst miljö som man kan identifiera sig med, det är mer än vad vi lyckats med i Kalmar. Därför kommer Waynes och Espressohouse att fungera alldeles utmärkt. Inte för att vi är på Kallskänken är några storsäljare på kaffe, men vi drar nog iväg en 30 latte per dag, och det har vi gjort i mer än 5 år. Så trend och trend…nja.

Spelade på PM & Vänner i lördags, det blev som vanligt klackarna i taket. Denna gång hade jag en rökmaskin med mig till Per Bengtssons stora förtjusning. KÖR Martin KÖR!

Igår hade jag möte med Barometern inför Fotbollsgalan den 10:e november, mötet flöt på bra fram tills alla skulle plocka fram sina kalendrar, då slet Stefan Mellstrand fram en papp-skiva modell större som fungerade som hans almanacka. Helt briljant. Jag blev mycket fascinerad av denna högst analoga lösning av kalender och såg framför mig en framtida affärsidé för Stefan. Nämligen MelCal.

Några timmar senare gled Stefan in på Kallskänken och lämnade över ett exemplar till mig för 2013. Jag blev mycket glad och tacksam. Självklart bifogades ett säljbrev:


Tack Stefan! Kommer att slita den med hälsan.

Imorgon kan ni lyssna på mig och Triberg i Receptfritt 10:03 P4, live från Jennys födelsehus. Temat imorgon är äpple.

Som det ser ut i nuläget har vi ett par fina bokningar gjorda inför julgalan. Mer om det i torsdagens podcast.