Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

september, 2012


25
sep 12

Välkommen till Kallskänken & Ballingslöv… eller vad säger Lövet?

Idag står jag och snackar skit på Ballingslöv och bjuder på svampsoppa mellan 11-16. Välkomna till Slöjdaregatan 2 . Fast ni är ju också välkomna till Kallskänken. Hellre det om Lövet får välja…


24
sep 12

Jo ni vet jag har ju en genväg dit.

Kallskänken finns ju också som ni vet i Karlskrona. Dock sker all produktion i Kalmar och skeppas ner varje morgon ner till Blekinge. I fredags missade vi dock att skicka en beställning som skulle gått med bilen i svinottan. Det var en klart orolig stämning i köket, skulle någon bli tvungen att åka ner hela vägen till Karlskrona bara för att lämna en kyllåda med en liten buffé. Hang, eller Bella som vi kallar vår logistikchef gick runt i köket och ojade sig. Fölå, fölå Mattin, itte ba! (Övers: Förlåt, förlåt Martin, inte bra!) Jag körde martyr-racet och sa: Jag kör väl då! Sedan: Folkets jubel.

Väl i bilen tänkte jag. Nej, fan heller att jag kör till Karlskrona! Jag kör ner till bussterminalen och kollar med grabbarna på bussgods om dom kan hjälpa mig. Någon minut senare klev jag in i Bussgods lokaler, givetvis via bakvägen:

-Hallå där, jag behöver akut hjälp!

Framför mig står två män varav en bär reflexväst och den andre har en typisk busschaufförsoutfit.
Killen med reflexväst svarar:

-Jaha vad kan vi hjälpa dig med?
-Den här lådan behöver jag få ner till Karlskrona med nästa buss, går det att lösa?
-Nej, tyvärr, vi har ju inte den möjligheten längre med bussgods.
-Nehe. Det var ju fan också. Vet du vem det är som ska köra nästa buss till Karlskrona då?!

Det uppstår en tystnad i rummet. Killen med reflextvästen lyfter sakta på sitt finger och pekar på den andre mannen med busschaufförsoutfit och säger:

-Han.

Jag säger blixsnabbt:
-Tycker du om smörgåstårta?

Han tittar på mig, sedan på sin reflexvästkollega och säger sedan lite avslappnat:
-Ja… det gör jag väl.

Med andra ord, problemet alltså löst. Att muta en busschaufför att köra en låda till Karlskorna mot en valfri smörgåstårta skulle visa sig i vanlig ordning vara lika lätt som att ta godis från barn. Om en dryg timme skulle buffén vara på plats i Karlskrona, skönt.

Tillbaka till Kallskänken där samtliga i personalen tror att jag är på väg till Karlskrona. Jag gör entré i köket helt avslappnat. Går lugnt och fint och hänger upp bilnyckeln på tavlan. När jag vänder mig om står hela gänget förvånade med uppspärrade ögon, Titi frågar det alla tänker på:

-Har du redan varit i Kasskonna?
-Ja, det är klart…
-Men…
-Jo ni vet jag har ju en genväg dit.

Sen gick jag in och satte mig på kontoret och tänkte: det här kan bli ett jäkligt bra blogginlägg.


24
sep 12

Vad hände med Sektion 101 & Stockholm avdragsgill

Kalmar vann igår, vilket var oerhört skönt, dock något avslagen stämning på GFA igår trots seger. Många som viker nu på slutet. Vad hände med tidigare hyllade sektion 101? Det var tydligen bara roligt när solen sken.
På tal om solen, fan det börjar bli lite kyligt i huset nu, kanske dags att sätta på fjärrvärmen inför hösten.

Stockholm då! Kanonhelg. Vi har ju den stora fördelen att känna många uppe i storstan av olika karaktär vilket gör att vi alltid får stan från olika synvinklar. Så i fredags var temat mediasälj. Först lite After-Work-drinkar, lite ostron på Pontus Seabar sedan en riktigt tung sittning på AG’s med Bladet-Simon. AG’s, denna relativt nyöppnade köttrestaurang som på typ ett år blivit en institution på Kungsholmen. Fantastisk miljö och kött i absolut världsklass, åk dit, tack så mycket Marie för fantastisk service!

På lördag hängde vi först lite med lillebror-Dennis på restaurang Botique, tapas och röpang, sen var det dags för Trädgården-Leo. Vi käkade svår citronkaka på Söder, lyssnade på musik på vinylskiva, drack champagne och sedan åt vi ännu mer smårätter på franska myspysstället Sardin. Total världklass på sitt sätt, opretentiöst och personligt.

En kanonhelg på många sätt och vis. Som vi tillslut fixade avdragsgill, se nedan. Imorgon är ni alla välkomna till köks-Kenneth och Ballingslöv där jag bjuder på världens godaste svampsoppa och snackar lite skit mellan 11-16!


22
sep 12

Vykort från Sthlm

20120922-104652.jpg

20120922-104706.jpg

20120922-104718.jpg

20120922-104733.jpg

20120922-104747.jpg

20120922-104806.jpg

20120922-104828.jpg

20120922-104931.jpg

20120922-104954.jpg


21
sep 12

Nej, vilken jävla skitmorgon.

Nyheten om Moderaternas kovänding nådde stugorna igårkväll som en bomb. Helt otroligt. Dessa människor är ju på riktigt sjuka i huvudet. Kuppen är så långt ifrån en demokratiskt process man kan tänka sig. Ska bli mycket intressant om Per-Olof Jonsson pallar trycket mot den omfattande kritik som nu stormar kring de ”nya” moderaterna. Men den stora frågan vi ställer oss nu är: Kommer Per-Olof Jonsson gå med i Facebook?

Får han sitta kvar kommer partiets röster i nästa val kunna räknas på en hand oavsett hur skicklig han må vara. Så här får det bara inte gå till.

Det finns en stor likhet mellan kritiken mot Linneuniversitetets flytt och inte-Linda-debatten. Kritikerna har inga som helst sakliga argument i debatten mer än i stort sett: Vi vill inte. Allt ska vara som förr saltat med lite parkeringsångest. Fy-fan. Får det fortsätta så här så blir det tamjefan snart inbördeskrig i Kalmar. BG blir ny gerillaledare på Ängö. I Berga så rustar Mikael-Slang med sitt skoningslösa team. Tung vapenhandel och korruption på Kvarnholmen signerat Köks-kenneth.

Och inte nog med detta. Min krönika i Östran har blivit ersatt med en tvåbarnsmammas. Nej, vilken jävla skitmorgon.

I gårdagens podcast så önskade vi Linda Blomdahl Petersson lycka till med sitt nya uppdrag, det kommer vi definitivt inte göra med Per Olof Jonsson.


19
sep 12

Så trevlig att jag vid ett tillfälle började gråta

Åkte på en dunderförkylning efter Örebroförlusten och beslutade mig för att jobba hemifrån igår. Ett beslut jag idag är rätt stolt över med tanke på att jag mår mycket bättre idag. Jag är ju fostrad i en gammaldags skola där man liksom inte är sjuk från jobbet. Som min kollega Ricke brukar säga, snyt dig i näven pöjk. Nej, att vara jobb-martyr är sjukt otrendigt. Idag ska man ju ta hand om sig själv, baka surdeg och långkok, spela golf och framförallt inte jobba så in i helevete. Det är ingen som tycker det är så tufft längre. Tuff är man idag om man tjänar pengar och inte gör ett skit. Nu är det ju oerhört få människor som lyckas med det, det finns i och för sig ett antal i Kalmar, fast de flesta har väl blivit ”omplacerade”, men mer om det i nästa Podcast kanske?

Och på tal om podcast, tack alla ni som lyssnar på min och BGs podcast. Vi kommer att spela in ett nytt avsnitt imorgon. Stort tack till alla er som mailar och tipsar om innehåll, är det något du vill att vi tar upp i morgondagens podcast skicka ett mail till martin@mycketgutt.se.

Tröttsamt med alla som är emot Linneuniversitetets utbyggnad. Utan hållbara argument så är det så uppenbart att man initialt är anti all typ av förändring. Beteendet är snudd på egoistiskt. Bättre blir det ju inte att Gota Media släpper fram dessa silverryggar i sina debattsidor och låter dem sprida sina icke-argument mot all förändring.

Mycket trevlig kräftskiva i helgen. Så trevlig att jag vid ett tillfälle började gråta. Det var egentligen inget märkvärdigt, jag skulle berätta hur glad jag var över att Uffe-Taco blivit tillsammans med BB-Fia, inga konstigheter. Dock verkade det som att snapsarna och vinet gjort mig klart mer emotionellt känslig, detta gjorde att jag verkligen började storlipa nere i fiskeboden där vi hade kräftskivan. Tillslut var jag tvungen att gå och lägga mig eftersom jag lipade åt allt. PT-Calles färgblindhet, den goda pajen och hur vackert allt var.

I helgen blir det Stockholm och sittning på Allmänna Galleriet och incheckning på Clarion Sign, så gutt!


13
sep 12

Studiebesök från Grekland


12
sep 12

Om du är bulgar

Idag spelar jag och BG in ny podcast, jag har längtat hela veckan. Först ska jag däremot laga svamp i P4, receptfritt klockan 10.03, missa inte det!

Sveriges landslag i fotboll… gäsp. Vilken skitmatch, igen.

Vår nya landshövding Stefan Carlsson är riktigt skön.

Jag har slutat skriva krönikor i Östran, ni får helt enkelt hålla till godo med bloggen tillsvidare.

Vi fick 2-2 i Korpen. Jag noterades för två assist, i övrigt en klar underprestation från BK Absolut. Med Lasse Johansson skadad har vi svårt att hitta ett eget spel. Den stora frågan på landets sportredaktioner: Håller Kaldners menisk resten av säsongen?

Vi söker nog personal på Kallskänken. Du ska ha följande kunskaper: Körkort, kockkänsla, kassavana, hotellerfarenhet, datakunskap samt statsvetare. Arbetsförhållandet är ungefär som på Ölands djurpark. Om du är bulgar.

Sätt ett kryss i kalendern den 25:e september, det är en tisdag. Då brassar jag käk hos svärfar Köks-Kenneth på Ballingslöv i Kalmar 11-16. Alla är välkomna! Mer info kommer!


12
sep 12

Hoppsan

Hoppsan, hade glömt publicera ett inlägg från i måndags. Himla pinsamt…


12
sep 12

Solbacken, nattlopp, reklamtavla och lycka till Lotta

Märklig helg, fast för den sakens skull inte en dålig helg. Vi hade ett riktigt kul event på Villa Solbacken i lördags. Matlagningskurs för mediaanalys 50 personer. Ett ganska obekvämt antal att ha just matlagningskurs för så vi fick tänka om. Temat fick bli presentationsteknik. Så med en riggad kamera över ett bord, projektor och en stor vit duk stod Seger och visade hur man skulle lägga upp sin förrätt på tallriken. Förrätten som kom in ”prefabad” med alla råvaror separat. Det blev ett jäkligt lyckat event, annorlunda om inte annat.

Med ilfart från Solbacken in till stan för deltagande i Calle Nilssons folkhälsorörelse Nattloppet. I vanlig ordning go stämning och jag var kvällen till ära klädd i ryska-landslagets uppvärmningsställ, det står med stora bokstäver RUSSIA på ryggen, något som fick speakern @Mikaelslang att välkomna kvällens ryska deltagare. Så för alla er som trodde att vi hade en riktig fullblods-ryss som sprang Nattloppet, tyvärr inte. Däremot fick ni se halv-ryssen, aka Lärkan från Kirov dvs undertecknad springa in på plats 74 tid 24,24. Det blev ett dramatiskt, nästan filmiskt upplopp på storgatan mellan mig och Producent-Petter som han vann, eller snarare, jag gav upp. Han behövde den vinsten.

Igår gjorde vi som precis alla andra, käkade kroppkakor, var på IKEA och kollade på film. Men det blev en dålig dag eftersom jag för första gången fick se våra nya reklamtavlor som välkomnar oss till Kalmar med lite neonfärgade, marknadsekonomiska budskap. Helt klart ett ämne för nästa podcast. Och på tal om det, nu finns vi även gratis på Itunes:
http://itunes.apple.com/se/podcast/martin-nilsson-bloggar-mycket/id560433053
Tack för all respons på vårt första avsnitt! Det kommer bli mycket, mycket bättre nu när vi kommit igång. Skicka gärna tips på ämnen eller frågor ni vill att vi ska ta upp i vår lokala Kalmarpodcast.

Nu en vecka som kommer präglas av ny Korpenmatch, ett debattinlägg om Linneuniversitetets nya etablering samt många spännande möten.

Jag passar också på att tacka vår eminente medarbetare Lotta Lundh…förlåt Lindh, som efter lång och trogen tjänst väljer att testa något nytt och spännande för ett tag, en uppgift som skiljer sig en hel del från Kallskänken. Tack Lotta, och lycka till, du är en stor del i bygget av Kallskänken och är en av få som verkligen varit med från början. Jag hoppas det finns mycket erfarenheter och detaljer som du kan ta med dig till nästa uppdrag som faktiskt är betydligt allvarligare än sallad och smörgåstårta, lycka till med nya jobbet, du är som klippt och skuren för det!