Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

juni, 2012


30
jun 12

Belfast, strandbil och riksmötet

Malin och Johan i all ära. Men den stora nyheten denna vecka är ändå att jag blev kallad tiopoängaren i baren på Strand. Tack för skjutsen B-G. Stort!

Mycket meriterat och tungt gäng är det som åker till Belfast på onsdag för att se KFF. B-G, Vidlund, Tobbe C, Solheim, Per ”Greven” Rosenqvist, Producent-Petter, Folksam-Ove, DN-Axel samt undertecknad. Mycket politik, fotboll och U2, Kalmarveckan i Belfast är ett faktum.

Vem fan är Moa Hjelmer? Ärligt talat.

Kallskänkens nya strandbil är i rullning, och trots ganska mediokert sommarväder krigar folk på stränderna vid minsta antydan till sol. Ligger du på stranden och undrar vart bilen är. Följ strandbilen på twitter.com/kallskanken eller facebook.com/mycketgutt. Kapten på skutan iår Gabby-flickvän och Max ”Alexander” Rybak.

Grattis Viktor Hallberg 25. Om en vecka smäller det, tidernas bröllop i Södra Vi. #laddad

Ikväll är det Kalmar FF, med efterhäng i Laaaauuuåångeeeen!

För en månad sedan var det riksmöte i Borgholm. Det var en jävla fest. Ungefär så här var det:

Lite bilder är alltid kul.


29
jun 12

Öppet brev från Malin & Johan

Ryktet blev officiellt, nyheten slog ner som en bomb igår, kärlek mellan partigränserna. På ett sätt problematiskt och komplext, på ett annat sätt romantiskt och oerhört mänskligt. Igår på Barometerns Facebooksida skrev man dock lite smidigt: Johan Persson och Malin Petersson avgår. Okej, kanske en övertänd sommarjobbare som var lite för het på gröten, men ett generalfel man bör be om ursäkt för. Hursomhelst, fan, lämna dom i fred nu. Läste detta öppna brev på b-g’s blogg:

”Under torsdagen gick vi ut med ett uttalande som bekräftar att vi har ett förhållande. Vi vädjade i det uttalandet om respekt och lugn med hänsyn till att en separation och en skilsmässa inte enbart berör oss. I princip alla medier accepterar detta med undantag av Barometern som skickar en reporter och en fotograf till Hansedagarna i Tyska Luneburg. Ett evenemang man inte tidigare bevakat. Väl framme på kvällen försöker man febrilt leta efter oss trots att vi tydligt meddelat att vi varken kommer säga något ytterligare eller ställa upp på bild.

På Barometerns hemsida publiceras samma kväll en intervju med tidningens egen politisk redaktör Ulf Wickbom som bland annat påstår att vi haft ett förhållande i ett halvår. Det är långt mer än vad vi själva är medvetna om. Var finns källkritiken i detta? Denna direkta lögn basuneras ut av Barometern till tusentals läsare. Det är inte bara kränkande för oss ut också för de som i övrigt är inblandade i den smärtsamma och jobbiga process som detta innebär. Var är respekten?

Vi är fullt medvetna om att Ulf Wickbom redan tidigare fått sparken från sitt uppdrag som politisk redaktör från och med september. Det var ett klokt beslut, om än sent. Det är inte första gången Ulf Wickbom går över gränsen. Denna gång är dock alla gränser passerade. Vi vill ha en ursäkt från tidningens chefredaktör Gunilla Sax och vi begär att tidningen framåt visar lite respekt för att också politiker och dess anhöriga är människor av kött och blod.”

Johan Persson
Malin Petersson


26
jun 12

Tiden han fick hade gett honom en tredjeplats i senior-SM

Det råder träningsmani på Kallskänken och för några veckor sedan började snacket om vem av Oskar och Seger som var snabbast på 50 meter fritt. Inte helt oväntat mynnade diskussionen ut i en vadslagning och sedermera ett simlopp. I potten låg förutom all tänkbar heder även en hel del smaskiga detaljer såsom diverse slavarbeten under sommarens och höstens kommande cateringjobb. Den lilla detaljen Seger dock inte visste är att Oskar för knappt ett år sedan vid en spontansimning i Simhallen blev stoppad av en man som frågade honom: Så, vilken klubb simmar du för? Oskar tittade förvånat på mannen och förklarade att han inte var aktiv i någon förening. Mannen blev så förvånad att han bad att få klocka Oskar, och tiden han fick hade gett honom en tredjeplats i senior-SM. Så här slutatde kockduellen på 50 meter fritt:


25
jun 12

Men annars verkar idén bra

Så är det klart att man överlevde ännu en midsommar. Det gjorde dock inte ett gäng handdukar, Fias Converse och Petters Filippa K-skjorta som alla blev offer för den rituella eldningen på Tvillingholmen i Oskarshamns skärgård. Det blev i vanlig ordning en mycket trevlig helg välregisserad av Källenius och Jessica! Tack som fan. (Fotnot: jag badade två gånger)

Med på ön var Emmy och Bonken. En parantes som inte har med något att göra var att Bonken för någon vecka sedan låste sin cykel på Lilla Torg i Malmö. När Emmy sedan skulle hämta cykeln tog hon en bild på ”låsningen”

(Fotnot: Bonkens pappa är polis.)

Har haft ett möte idag med en kvinna som vill starta en franchise-kedja och ville ha med mig på tåget. Hur det gick? Säg så här. Jag dricker inte te, och jag har inte 5 miljoner över. Men annars verkar idén bra.


22
jun 12

Trevlig midsommar på er. Nu är bloggen igång igen!

Är väl medveten om den senaste tidens dåliga uppdateringar, man kan säga att det är en kombination av dåligt med intressanta händelser, mycket jobb och en flickvän som gillar att baka. Men nu vänder det igen kära läsare, vi tar nya tag på myketgutt.se.

Den jäveln som byggt ett osmakligt hus precis vid dammen i Motorp där vi brukar grilla och fiska efter gammelgäddan med Leo Forsell kan dra åt helvete. (Fotnot: Vi har i och för sig bara gjort det två gånger, men ändå, vem bygger ett hus på det sättet?!). Hur som helst, att få träffa Leo i den natursköna och bohemiska miljö där han vuxit upp är inte bara en härlig känsla utan ger också svar på hur Leo formades som den konstnärssjäl han är. (Fotnot: Ryktet säger att Leo målade haj-penisar i olika former på samtliga bildlektioner under gymnasiet. Fotnot 2: Leo kom några år senare in på Beckmans designhögskola i Stockholm). Under kvällen berättade Leos mycket trevliga tjej Miranda att hon var på gång att släppa en låt och att dom tackat nej till att spela både Hultsfred och Way Out West. När hon spelade låten för oss blev vi stumma av förundran, dels över den lilla blåa trådlösa högtalaren med bra ljud men också vilken bra låt det var. Det luktar p3, album och succé. St Lulu. Kom ihåg vart ni hörde det först.

Sjukt mycket saftiga rykten ute på stan nu…

Undrar hur det går för B-G i miljöpartiet? Får han någon ordning på sandlådan?

Nytt svenskt idrottsligt fenomen i samband med uteblivna segrar/framgångar: Att fall med flaggan i topp.

Exakt på denna dag för två år sedan blev jag ihop med Gabby. Jag trodde inte vi skulle vara ihop för att hon skulle flytta till Helsingborg, då sa hon: Jag ser inget bäst-före-datum på vårt förhållande. Jag minns det som igår.

Producent-Petter tror dock att hon kommer lämna mig i framtiden. Men så säger han bara för att han är singel och nästan alla i gänget numera har förhållande. Något han tar med ro och kommenterar: Ja, ni ska ju ändå skilja er en runda innan jag behöver hitta den rätte.

Lite smygpremiär igår för våran nya strandbil, kapten ombord i år är Gabby, och visst sålde hon lite igår trots att det var lite glest på stranden.

Nej, nu dags att åka till Oskarshamns och dess skärgård. Trevlig midsommar på er. Nu är bloggen igång igen!


12
jun 12

Möte med byråkratin, café nu nära verklighet.

Det var en vacker och stillsam försommardag på altanen hemma i trädgården och nu satt där fem byråkrater och en kohandlare och tittade på varandra. Det kändes som hela kommunhuset var närvarande, miljöskydd, brandmyndigheten, samhällsbyggnadskontoret, socialförvaltningen, miljö och hälsa och sist men inte minst Mr Majonnäs himself.

Här kommer mötet i korthet:
Bakgrunden: Kallskänken i Kalmar AB vill driva café i min trädgård med fullständiga rättigheter.
Problematiken: Min bostad betecknas inte som näringsfastighet.

Lösning: Söka ett tillfälligt bygglov gällande justering av detaljplan och godkänna Bläckan 2 som näringsfastighet vecka 31 och 32.

Vad hände sen?
Samhällsbyggnadskontoret sa: Tack, men nej tack.
Politikerna sa: Låt grabben ha café!

Grannarna sa: Det här blir inte bra, tänk om det blir för stökigt.
Martin sa: Det är lugnt! Vi stänger vid senast 23.
Grannarna sa: Ok. Låt gå.

Samhällsbyggnadskontoret sa: Politikerna har sagt att vi ska lösa detta, men först måste vi samordna alla myndigheter,

Vad att göra:
Ta hit en brand och riskanalyskonsult för att göra en besiktning av risker för brand i trädgården. Check!
Registrera Bläckan 2 som livsmedelsfastighet. Check!
Upprätta ett hyresavtal gällande trädgården mellan Kallskänken och Martin Nilsson. Check!

Konsekvenser:
Jag får inte dricka min privata öl/vin i trädgården under serveringstiden. (Dock får jag dricka inne i mitt hus eftersom serveringstillståndet inte gäller där).

Mina vänner får inte medhava några som helst akoholhaltiga drycker hem till mig under perioden (jag kan tjäna sjuka pengar på detta eftersom dom då blir tvungna att handla den av mig på plats)

Trots allt detta måste jag ändå berömma kommunen för sin professionella hantering av ärendet hela vägen från näringslivskontoret till kommunpolitikerna och sedan till tjänstemännen. Tydligen det mest komplexa och mest ovanliga ärende samtliga på mötet varit med om, men trots det fungerar faktiskt byråkratin även på denna nivå även fast det blir lite…sjukt.


8
jun 12

Lägesrapport!

Då sparkar EM äntligen igång, likaså drog SVT igång sina EM-sändningar…från en biograf. Sjukt logiskt. Identitetskris modell större. I samma veva kör man också något som ska vara en webbexklusiv serie där du får följa Spanienproffset Henok Goitom och hans bästa vänner Rim och Robel – både i Spanien och hemma i Sverige.
Första avsnittet visades igår och det kändes mer som ett public-serviceartat integrationsprojekt i temat fotboll. Det var verkligen skitdåligt på alla sätt och vis.

Kallskänken går på högvarv, Titi glömde till och med bort sn födelsedag i onsdags, och parallellt med detta är vi i full gång med att färdigställa våra nya hotellrum på Hilda. Dom kommer bli så jävla coola! Tack vare Olof och Linda på Tengboms, Vidlund på Input och Multibygg med flera kommer Kalmar få fyra nya designrum till sommaren innehållande en unik fotoutställning i varje rum. Konceptet är en försmak på det nya Kallskänken.

Lottade ut en bil igår under något lugnare förhållande än den på Baronen. Runt 1000 personer hade tagit sig till City Gross för eventet.

I nästa vecka kör vi så det ryker, studenten innebär alltid en massa gutt jobb! Men innan det blir det speakerjobb i O-hamn när Kalmar FF möter Oskarshamn på söndag.


3
jun 12

Live från Riksmötet


1
jun 12

Rimlig, självkritisk och födelsedags-Limbo

Sheena Easton och Morning Train på högsta volym på nedervåningen, då vet han att han ska stiga upp den gode Uffe-Taco, som idag fyller år. Dagen till ära hade vi också Producent-Petter vid frukostbordet för att fira fördelsedagsbarnet, med andra ord, hela familjen samlad…
Tacos present bestod av ett packe kalsonger som Petter hade köpt, och när storleken på kallingarna kom på tal, XL, blev det genast lite dålig stämning vid bordet då Taco menade starkt att han är en ”L-kille”. Konflikträdd som jag är låste jag blicken på smörpaketet och låtsades inte bry mig.

På Kallskänken är det hela havet stormar för tillfället, vi har galet kul och telefonerna slutar aldrig ringa. Ledningen tog dock ett sämre beslut i veckan när vi började dela ut gula kort till våra anställda för olika typer av misstag. Efter en timme var i stort sett halva vår personalstyrka avstängd inför det som skulle bli veckans viktigaste match, torsdagen. Vi tog ytterligare ett snabbt beslut, inga avstängningar maj/juni. Själv delade ju att några felaktiga varningar, men det är svårt då vi inte har videoövervakning, med andra ord, debatten om målkameror fortsätter.

Helgen kommer att spenderas på Öland och mestadels i Borgholm där Round Table & Ladies Circle har riksmöte. Jag har fått i uppdrag att dokumentera helgens bravader och som en del i det ska jag idag flyga helikopter över Borgholm. Har dock lite svårt att förhålla mig till det, ska jag vara lite skitnödig eller bara iskall?

Tro det eller ej, men jag har tackat ja till att lotta ut ännu en bil, trots traumat på Baronens parkering. Denna gång i uppdrag av Citygross på nationaldagen, tydligen behöver man bara ett kvitto för att vinna.

I början på veckan hade jag en matlagningskurs för Kalmarposten & Pontuz Löfgren och mitt fejk-blogginlägg om Fängelset hade väckt uppmärksamhet. Konstigt nog hade bara Pontuz fått fyra samtal…
Och jag inser att man kan dra den där fängelsegrejen ett varv till. Det säger så oerhört mycket om den här staden. Den starka tron på Kalmar och dess framtidsvisioner. Men också det mest skrämmande, den oerhörda naivitet som präglar vårt näringsliv. En balansgång, klart ska man drömma, men i skarpt läge måste vi väl ändå vara rimliga och självkritiska?

Receptfritt i onsdags och vi har fått klartecken för en ny höst med vårt direktsända matprogram i P4. Mycket kul!

Premiär för kortfilmen Limbo var det också i veckan. Visning på Biostaden inför fullsatt salong. Sjukt imponerad av denna film! Produktionen är så proffisionell att den utan några problem kommer att gå upp på filmfestivaler och kommer med all sannolikhet dunkas ut på SVT. Inte ett dugg förvånad att alla grabbar från teve-projektet står med jobb efter sin utbildning. Önskar er all lycka i framtiden, eder Natahan Leijonborg.