Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

april, 2012


29
apr 12

Inför 1:a maj


29
apr 12

Välkommen till 1:a majtal i min Trädgård 12.00

Klockan 12.00 tisdagen den 1:a maj slår vi upp portarna till Jenny Nyströms trädgård. Jag bjuder på fika och tillammans lyssnar vi till årets majtalare Elin Johansson Wilson Creative & B-G Svedjenäs b-g.se.

Efter talen är det fritt fram för diskussion och samtal om livet innan vi 14.00 avbryter för att lyssna till ytterligare majtal, då på stortorget där bland annat fotbollsspelaren Henrik Rydström talar

Evenemanget i trädgården är givetvis helt gratis och sänds också live på mycketgutt.se och b-g.se
Jag vill också poängtera att evenemanget är helt partipolitiskt obundet!

Om du planerar att komma, skriv gärna det i kommentatorsfältet så Producent-Petter vet hur mycket kaffe som ska bryggas. Hjärtligt välkomna till Jenny Nyströms gränd 7!


27
apr 12

Kalmarparkeringar – Veckans Östran

Undanflykter och människor som inte tar ansvar kan vara det värsta jag vet. I vår stad finns det gott om sådana. Det är ingen större hemlighet att vi befinner oss i en lågkonjuktur, i ett läge där agnarna skiljs från vetet och där verksamheter med dålig energi går under. Å andra sidan oavsett ekonomiskt läge i världen är det ett faktum att alla företag kan inte gå bra, det är en ren omöjlihet. Den enes död den andres levebröd som man lite rått brukar säga.

Nästan varje dag får vi rapporter om en ny verksamhet som tvingas bomma igen i staden. Och inte allt för sällan så är ingen annan än kundernas fel. Antingen hittar dom inte, eller handlas det någon annanstans kanske till och med att det var bättre förr. Det ser nog rätt identiskt ut landet runt. Att man rannsakar sig själv och når slutsatsen att ens koncept är rätt vagt, utbudet fantastilöst, kommunikationen horribel, det sker inte allt för ofta. Nehedu, vår undergång är ingen annan än kundernas fel. Dom måste vara dumma i huvudet som inte hittar hit.

Visst, läget, läget och läget, det är viktigt. Älmhult tyckte vi ändå låg geografiskt okej för fem år sedan innan möbeljätten etablerade sig i stan. Kontentan: Är ditt koncept unikt? Ja då kan du placera dig i stort sett vart som helst.

I Kalmar är vi världsberömda, rent av unika, för inte kan det väl finnas någon annan stad på detta jordklotet där vi är så fixerade kring parkeringsplatser? Det är ju helt sjukt. Har man ingen bil är det omöjligt att hänga med i den lokala politiska debatten där allt tycks kretsa kring vart vi ska ställa bilen och vad det ska kosta. Och lyssnar man lite till så verkar det till och med finnas för lite parkeringsplatser. Ärligt talat, har du någonsin tagit bilen till Kvarnholmen och inte hittat en parkering?

Och berätta för mig varför det ska vara gratis och parkera i just Kalmar när det inte är det någon annanstans? Är det kanske en genial strategi utformad av Destination Kalmar för att göra Kalmar till Nordens mest attraktiva stad för turister som älskar att parkera?

Tro inte att handelns problem löser sig för bara för att vi löser parkeringsfrågan. Den dagen vi ser skillnad på ett Intersport och Stadium, SIBA och Elgiganten eller Eurosko och Scorett då har vi kanske förstått att nyckeln för handelns framtid handlar om att vara unik, kompetent och framförallt kommunicera rätt. Lättare sagt än gjort. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.

Veckans snackisar:
KLT höjer biljettpriserna, igen. Ingen fattar någonting. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.

Äntligen hörde Niclas Wassmo efternamnen på GFA i lördags. Speakern pustar ut. Kommunikation är nämligen det svåraste som finns.


26
apr 12

Informationsmötet, Stars & Stripps, OS & EM å gatsten

Expert Giraffen bommar igen och agnarna skiljs från vetet i lågkonjukturen. Den enes död den andres levebröd. Mer om detta i morgondagens Östran…

Inte varje dag man kommer hem från jobbet och hittar B-G och Vidlund sittandes i ens vardagsrumssoffa…

Ärligt talat trodde jag inte det skulle dyka upp någon på mitt informationsmöte angående caféplanerna i trädgården, men när klockan blev 17.00 visade sig att ett gäng grannar trillat in på Kallskänken, kul! Jag redde ut dom byråkratiska komplikationerna och la upp alla korten på borden och det slutade med tummarna upp från samtliga deltagare på mötet. Som enda invändning var man precis som jag orolig för liv och spektakel på kvällarna. Jag förklarade att även jag har blivit gubbe och inte längre är för så mycket liv på kvällarna. Bra möte och kul att träffa grannarna!

Premiärkväll på Stars & Stripps var det också igår och alla var där, det var som om Magnus Ohlson sökt följande på Google: gräddan+kalmar+gratisätare+mingelexperter+säljare

Själv hade jag svårt att koncentrera mig efter att Paulus tjej Sara berättat för mig att hon hade lite detaljer att gå igenom med mig angående mitt löpsteg som hon lagt märke till på Nordic. Hon bjöd också in till en ny löpgrupp som startats och det kändes tamejfan som jag blev uttagen till OS-truppen. London here i come.

En annan juvel som hade svårt att koncentrera sig var B-G, halva priset i baren som placerade en flaska rödtjut på det facila priset av 105 spänn gjorde det svårt för varmvattenmagnaten att inte stirra upp sig, kanonbilligt helt enkelt.

Det blev bra häng i dom nya fräscha lokalerna, Wilson-Hasse och jag stod och snackade lite skit med bland annat Lasse J, Kaldner och borgmästare Persson. När Lasse och Kaldner från ingenstans gjorde en spontanvärvning av mig och Wilson-Jacob till deras anrika korpenlag blev jag så nervös att Hasse fick beställa in en Loka. Det kändes som Hamrén ringde och berättade att jag kommit med i EM-truppen. Kiev here i come.

Tack Johan på JFF bygg för all hjälp med gatstenarna till den 1:e maj! Helvete vad förvånad chauffören på Lindebergs bygg blev när jag på frågan vad han skulle ställa tre pall gatsten svarade: Två pall några meter utanför kommunhusets ingång och den tredje utanför Teliabutiken.


24
apr 12

Territorium och gurka

Står och hackar grönsaker i köket som så många gånger innan, fram smyger Uffe-Taco och nyper en gurkbit och stoppar i munnen.

Vi bryter här en stund. Händelsen kan uppfattas som aningen odramatisk och oskyldig. Men faktum är att detta alltid inträffar, alltså att Taco tjuvar en gurkbit/tomatklyfta. Det slår tamejfan aldrig fel. Jag må vara en tjurig gubbjävel, men detta är extremt irriterande. Liknande händelse inträffar ibland på Kallskänken när man står hackar och någon nallar en bit direkt från skärbrädet helt respektlöst. Det är som om man inkräktar på mitt territorium. Hade någon å andra sidan frågat snällt om man kan få sig en bit hade det aldrig varit några problem. Följande inträffar:

Jag: Ge fan i det där Uffe. Så gör man inte! Hade du hackat själv kan du stoppa vad du vill i munnen, men nu är det jag som hackar!
Taco: Förlåt. Du påminner om min mamma nu. När jag var liten och gjorde samma sak sa hon alltid: ”det räcker inte om du gör sådär”

Och där har vi identifierat problemet. Uffe-Tacos mamma var precis lika irriterad av sin sons norpande som jag är men använde sig helt enkelt av fel pedagogisk uppfostran. En ursäkt som inte var trovärdig och som Uffe genomskådade. Jag menar, gurkan tar ju liksom inte slut för att man tar en liten oskyldig bit. Hon vågade inte berätta vad hon egentligen kände och tyckte, och resultatet av det? 10 år senare drabbas jag indirekt av detta felbeslut som togs på Talgoxevägen i slutet på 90-talet.

Men nu är det utrett, vi kollar på fotboll och vi hoppas det aldrig kommer att hända igen.

I övrigt, möte på Villa Solbacken idag som är färdigt för att ta emot konferenser, bröllop och andra fester av alla dess slag. Magnifika lokaler centralt i Kalmar som går att hyra som ”slutet sällskap”

Imorgon: informationsmöte på Kallskänken angående mina caféplaner.

Fredag: Jag grillar på Kallskänken, igen.

1:maj: B-G majtalar i min trädgård. Producent-Petter står utanför med ett plakat.

Om ett år: Jag sitter i fängelse efter att bedrivit café i min trädgård utan tillstånd och självkänsla.


22
apr 12

B-måla och kort kommentar kring Östrans pensionsavtalsartiklar

Igårkväll var man nästintill självmordsbenägen efter att Kalmar FF gjorde sin sämsta match någonsin på GFA. Nej, det är bara att försöka glömma och gå vidare. Billy Lansdowne frågade mig efter matchen vad som händer ikväll, jag berättade att jag skulle till Blomstermåla, Billy svarade:

-Klokt beslut, klokt beslut. Det finns två alternativ. Blomstermåla eller Ölandsbron.

Direkt efter matchen begav jag mig som sagt till Blomstermåla där Norden hade personalfest i anrika B-måla Folkets Hus, Kallskänken stod för maten. Temat var nostalgi och på menyn stod räkcocktail, black & white och aftereight-päron. Det gick som på räls tack vare mina briljanta kockar Seger, Oskar och Sofie. Själv kände jag mig som en rockstjärna när jag gled in, slängde av mig speakerkavajen, drog på mig kockrocken och gick direkt in och la bea på 234 st huvudrätt.

Det blev cirkus kring Östrans artiklar kring Johnnys pensionsavtal. Dels är detta en gammal ”nyhet” men jag tyckte tidningen gjorde bort sig på två sätt, dels att artiklarna saknade innehåll om själva sakfrågan dvs: Varför har vi pensionsavtal för politiker? Och hur kunde det bli så här? Dels blev det så uppenbart att det bara handlade om att hänga ut individen Johnny Petersson något som blev extremt tydligt när man som grädde på moset valde att publicera läsarkommentarer där läsarna fick utrymme att kasta lite mer skit på Petersson. En av kommentarerna med signaturen ”Insider” Menade på att Johnny Petersson tömt Kalmar FF på pengar via arenabolaget. Hur kan man som tidning publicera något sådant utan att dubbelkolla fakta? Lägg därtill lite kommunistpajkastning och någon snyftande pensionär. Snacka om häxjakt.

Visst är systemet med politikernas pensionsavtal en katastrof. Men vem hade tackat nej till 30 ribbor i månaden fram till pensionen? Ja ingen på Östran i alla fall.

Nästa vecka blir det äntligen vår. Och Kalmar får ett nytt vattenhål i Stars & Stripes som öppnar nere vid Gästhamnen. Det kommer bli succé. Lycka till Magnus & co!


20
apr 12

Titi tar helg


19
apr 12

Extra! Johnny Petersson replikerar senaste skriverierna i Östran

Många har säkert följt artiklarna i Östran om Johnny Peterssons pensionsavtal, han har valt att inte kommentera skriverierna till tidningen Östran. Varför undrade jag? Läs själva:

För ett par dagar sedan blev jag uppringd av fd nyhetschefen Ulf Karlsson på Östran. Ett samtal jag väntat på i sex månader.

Historien är nämligen följande: Hösten 2011 lämnas det in en polisanmälan mot en fotbollsspelare i Kalmar FF. Intresset från riksmedia och de lokala aktörerna var stort. Jag fick ta många samtal. I samtalen med Radio Kalmar, Barometern och Östra Småland var jag oerhört tydlig med att fråga dem hur de skulle skydda föreningen samt de spelare som inte var polisanmälda. Alla medier i Sverige skyddade föreningen och spelarna förutom Östra Småland. Tidningen namngav Kalmar FF som enda media i Sverige. Detta trots att journalisten Agneta Adeen hade lovat mig att prata med sin nyhetschef (Ulf Karlsson) och återkomma till mig. Till historien ska också tilläggas att polisanmälan inte föranledde några åtgärder. Alltså riktigt dålig journalistik.

Efter detta tog jag ett beslut att inte mer ställa upp på intervjuer för Östra Småland. Detta förklarade jag för Ulf Karlsson när han ringde mig, sen avslutade jag samtalet. Jag har förstått att detta inte framkommit i Östra Smålands nyhetsrapportering.

Jag har full förståelse för att mitt pensionsavtal väcker starka känslor och att media ska/kan skriva om dem. Men dessa avtal är fattade i laga ordning.

Jag har idag inga offentliga uppdrag, och är definitivt ingen offentlig person längre. Jag väljer därför ett alternativt media att publicera mig i än de traditionella. Jag har inga behov av att svara på frågor om mitt leverne, men kan inte låta bli att uppröras över de kommentarer som påstår att styrelseuppdrag inom Kalmar FF är betalda. Under min ordförandetid fick jag min mobiltelefon betald av Kalmar FF, ingenting annat.


18
apr 12

Vikten av CL, huvudroll i kortfilm och historisk löpning

Sitter bänkad framför Champions Leauge. Inte för att jag vill utan mest för att inte missa något. Inte för att jag egentligen bryr mig utan mest för att jag inte vill hamna utanför i en diskussion. Här är två scenarion:

Alt 1
Någon: Jävlar vilken match igår! Drogba! Du såg väl?
Jag: Nej, jag… kollade på nya Aktuellt.
Någon: Oh fan…måste dra

Alt 2
Någon:Jävlar vilken match igår! Drogba! Du såg väl?
Jag: Ja dra åt helvete, vilka mål!
Någon: Annars? Vad händer i helgen? Sugen på att komma förbi på lite fotboll?

I övrigt en rätt go vecka. Har suttit och småfisit på kontoret och inte gjort så mycket. Mest trams i vanlig ordning. Det här var rätt kul till exempel:

Igår sprang jag en löprunda som går till historien. Visst jag kände mig stark, detta i kombination med att Runkeeper buggade till och resultatet blev att jag gjorde 6 km på under 24 minuter dvs den magiska gränsen 4 min/km. Ett resultat i nivå med Jesus, och man ska se mina tidigare resultat där jag krigar runt 4.30 min/km är det ett… ganska stort kliv. Dock är målet 4 min som verkligen inte är omöjligt på något sätt. Men det finns en liten problematik i att lägga upp alla löpningar i det sociala träsket, det blir lätt lite gliringar. Den 5:e maj ger vi oss ut på Kyrkstaffetten. To be continued.

Sände live från köket idag igen, avsnitt 10 i Receptfritt handlade om Danmark, Smörrebröd och lite lakrits. Det blev ett bra program, avslappnat och lite småtrevligt. Vi diskuterar nu om en sommarversion i trädgården med publik och gäster under ett antal fredagar i juli. Det vore väl trevligt!

Och jag som trodde telefonerna slutat ringa, förutom en jävla massa försäljare som ska kränga google-annonser och mobil-anpassade hemsidor ringde en juvel och erbjöd mig en roll i en kortfilm. Sådärja! Äntligen sket Johanna. Dom hade sett mig i Konsulten och tyckte jag var som klippt och skuren för en roll.

Betalt får jag också, 50000…oj, slant lite på nollorna….500 kronor får jag, plus moms. Normalt sätt tar jag minst 1000 kr för en huvudroll. Men manuset var så jävla bra så pengarna är inte det viktiga i denna roll. Jag vill vinna priser, typ Guldbaggar (i plural). Det är väl en festivalsatan i Cannes också va? Dit ska vi! First we take Manhattan, then we take Berlin!

Vi säger också välkommen hem till Gabbys lillebror Robin som åter är hemma efter sitt ”jobbäventyr” i Österrike. Imorgon fyller han 20 och kommer bli förhörd av hela släkten om sitt ”jobb” som skidlärare samt att han kommer få redogöra för sina framtidsplaner. Det ser vi fram emot.

Sist inte minst. Allt är sig likt i gänget. Lite uppdateringar:
Producent-Petter äter numera yoghurt innan han lägger sig på kvällen för att citat: ”bli lugn”
Han har också hittat en ny låt av Tomas Andersson Wij som han bygger sina lektioner i Samhällskunskap på, detta genom en svår Power-point. Utan bilder.

Uffe-Taco missbrukar fortfarande just Taco och mjölk, är fortfarande lite torr i munnen på morgonen (något han löser genom att ta några klunkar cola/sprite) Han har dock köpt nya handgjorda bank-skor för dyra pengar som han är mycket glad för.

Nej nu måste jag se klart matchen. Måste ju ha något att prata om imorgon. En sak till: På fredag är det grill på Kallskänken. Vi har nog också fått våra nya möbler då vilket innebär fler platser!

Det här var jävligt bra:


17
apr 12

Lennart Kool om livet