Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

februari, 2012


28
feb 12

Suzanne Reuter loggar in på Suzanne Router

Producent-Petters trådlösa nätverk hemma heter Suzanne Router. Det är roligt. Så roligt att jag tror jag själv kommit på det. Dock vet jag inte när, varför och hur, så jag antar att det snarare är så att jag hade velat komma på det. Suzanne Router. Briljant. Undrar hur många nätverk som heter så.

Jag bor på söder för tillfället, Kalmars Söder, jag har äntligen hamnat rätt sida järnvägen. kanske är här inte riktigt lika creddigt som Stockholms variant på Söder, men ändå. Man kan känna att det är en helt annan puls här. Hipsters som hänger på Maggaplan, kultureliten vid konstmuseet, akademikerna vid Södercentrum och det heta nattlivet i Jourläkarträsket. Här bor verkligen många Kalmarkändisar, vad sägs om ett axplock: Dallan & Seger, Dan Johannesson, Torbjörn Lindh & Lotta Lundh, Karin Matsson, Svante Samuelsson, Per Fryxell och Håkan Sporrong. Tunga namn. På somrarna spelas det ju teater här, då är är det ännu mer kändisar här. Krusenstiernska ligger faktiskt inte långt bort från där vi nu bor, kanske kan till och med Suzanne Reuter i sommar logga in på sitt egna nätverk.

Anledningen till att jag har privilegiet att numera bo här hos Producent-Petter med min son Uffe-Tacobank är för att jag ju renoverar mina badrum. En renovering jag definitivt inte har råd med, men säg för fan inget till hantverkarna. Vi gör som i USA, ler, håller käften och fyller på med nya låtsaspengar.

En fråga, om man ska gå ut en kväll här på Söder, är det bara Sandra som gäller då? Har nämligen hört om en svartklubb på sjukhuset som ska vara bra, Klubb 48. Ortopedkliniken. Voltaren voltar en, triparol trippar alla. Vänder plattor gör DJ Johannesson, fattar ni… DJ.

Idag sparkade vi igång vår nya förpackningsmaskin på Kallskänken, vi stod alla som barn och tittade på den makalösa manicken. Vakuumpumpen pyste och fräste. Ett lite industriellt framsteg som kommer att förändra vårt sätt att jobba.

Under min semester har Seger satt igång försäljning av sallader och mackor på Friskis & Svettis, det rullar på och enligt uppgift ska medlemmarna gett initiativet två tummar upp. Kul!

Många roliga uppdrag väntar i veckan, reklamfilmsinspelning med Kalmar FF, lunchleverans till socialdemokraternas nya partiordförande och ett intressant möte om hur vi kommer att lägga upp produktionen kring FF’s hemmamatcher.

Men först ska vi vrida ur oss transfetter på Nordic Clubs löpband.

Här lite ångestladdade bilder från renoveringen. #byggblogg


26
feb 12

Lets wrap it up.

Det har blivit dags att runda av semestern. Hem till vardagen. Det känns rätt bra, mars slaktar vi av bara farten och sen är det vår och fortsatt nerförsbacke. Sista dagarna har inte varit helt olika här, sol, bad, shopping och starkare drycker. Lite väl överförfriskad och med ett överdrivet självförtroende köpte jag häromdan ett par nya Asics (igen) i neon. Ett köp som kommer att diskuteras. Min samling av joggingskor börjar snart bli material för en utställning på Länsmuseet. Men vår konsumtion gillas av amerikanarna. Eller som en uttryckte det:
-Thanks, we really need it.

Fick också ett SMS från finansminister Anders Borg som även han tackade för att jag renoverar badrummen hemma:
Tack, vi behöver verkligen dig.

Lider med Mats Solheim och KFF efter att tagit del av korsbandsinformationen. Det var en viktig kugge som gick sönder, helt klart. Bittert och orättvist. Men vi tar nya tag. Det vore förnämligt om Nenad kunde bli klar i veckan. Tänk, vilket lyft för Nybro. En ny invånare samt skattebetalare. Men fotbollsabstinensen blir allt värre, snart drar det igång, allsvenskan 2012.

Därmed mental uppladnning för nätverksresan med KFF till Alkmaar om en månad, det ska bli mycket trevligt. Ryktet säger att jag ska dela rum med Wilson-Hasse, som även han med familj kommer hem i nästa vecka efter 1,5 månad i Miami efter lite innovativ pappaledighet.

Slutligen, en jagga, en ismaskin och en Rolls Roys.

Home sweet home!


25
feb 12

Producent-Petter@Fernebache

20120224-193553.jpg


23
feb 12

Receptfritt och kort rapport från staterna

Igår rullade vi hatt på Fontainebleau som ligger något kvarter från hotellet. Vilken jävla klubb. Tjofaderittan å den biten. Tydligen spelar Steve Angelo där en gång i månaden, förra veckan körde Dirty South och i helgen vänder Max Vangeli plattor. Rätt tunga namn.

Vi kollade ju på basket i häromdagen. Sjukt nog hamnade vi bakom hela BK Häckens A-lag. Alltså, bakom häcken. Dom är här på träningsläger och bränner Gothia-cash.

Igår köttade vi tre timmar på USA’s sjätte största köpcenter. Det var fan ingen lek ska ni veta. Det höll på att kosta ett förhållande…

Såg att Sveriges Radio har snyggat till hemsidan för vårt Radioprogram Receptfritt. Här kan ni gå in och lyssna på grådagens program om soppor.

Eller gör ni det här, programmet börjar 3 minuter in.
Lyssna: 10.00 – 10.30 onsdag 22 feb 2012

Nu till pl


21
feb 12

Kolgrillad Angus-meat-hamburgare

Fortsatt soligt här i Miami och det har varit en dag vid poolen. Nu råkar det vara så att i vårt hotell ligger ett Shulas Steakhouse som enligt dom själva ska vara top 10 i USA. Oavsett om det är så eller inte så har dom en helt galen kolgrillad Angus-meat-hamburgare som går att beställa ner till poolbaren. Bara den är värd att åka över Atlanten. I poolbaren jobbar Eva. Hon verkar rätt trött på livet och kör stenhårt med kollegan Mathew som är ny på jobbet. När man ser honom i action tror man inte bara är ny på jobbet utan också på jorden. Rätt underhållande stundtals. Idag tog det lite tid för min och Gabbes kolgrillade Angus-meat-hamburgare och han körde en rätt speciell taktik när han gick fram till oss vid bordet och gjorde en klassisk pudel:

-They are not even cooked yet!

Alltså bara så ni vet, dom är glömda på riktigt. Det här kommer ta tid. Kanske, att ni aldrig får dem.

Gruppen har nu kommit in i semestermode. Dvs, kraven på att det ständigt ska hända något har minimerats något. Och undertecknad har gått in djupt i Zlatan-boken som jag snott från Uffe-Taco. Som Uffe-taco snott från farsa Björn. Kommer bli sjukt svårt att förklara bort ketchupfläcken på omslaget från min kolgrillade Angus-meat-hamburgare.

För er som känner mig kan jag meddela att lager ett med hud är bortbränt.

Nu ska vi in till Miami downtown med Wilson-Hasse och kolla på NBA-basket i form av Miami Heat och dricka Budweiser. En helt vanlig tisdag här i Florida.


19
feb 12

Fox behind the ear

Frihet och marknadsekonomi, sälj, sälj, sälj. Vår gode vän Chris Karlsson hade passat bra i det här landet. Det är svårt att förhålla sig till USA, någon slags hatkärlek. Människorna är så oerhört sociala och öppna, samtidigt som man som svensk då ständigt misstänker en räv bakom örat. (Fox behind the ear). Men det är bara att konstatera. Amerikanarna har ingen dold agenda i att vara trevliga, dom är det av naturen. Kanske för att systemet bygger på den libera tanken att här får du banne mig klara sig själv. Vilket då innebär en återkoppling till marknaden, du måste helt enkelt från början lära dig att sälja dig själv.

För oss som går ingång på förpackningar och varumärken är Miami en våt dröm. Reklamen och annan kommunikation får mina smörgåstårteannonser att blekna. Häftigt.

Vi rullade fram på Ocean Drive igår, Art Deco stretan som sammanfattar Miami Beach. Där ligger restauranger och pubar efter varandra. Stället vi valde att käka på tycktes vara helt okej, vi sänkte förväntningarna och dunkande in en kycklingbit, burgare, en paella och laxajävel. Det var inget att skriva hem till mamma om och den något mediokra matupplevelsen förträngde vi ganska snabbt då ett skönt liveband klev upp på en scen och jammade på rätt skönt. När vi sedan fick notan fick jag en smärre chock, detta i kombination med en grisrosa solbränna i pannan. 358 dollar. Dvs ca 2500 spänn för i stort sett ingenting. Vi konstaterade att aldrig mer äta på en restaurang där dom visar upp delar av sina måltider vid entrén.

Men vi lärde oss av våra misstag och gick in på nästa ställe och drog in 5 gin & tonic i plastglas för endast 200 dollar, ett kap som Wilson-Fredrik hade sagt när han sätter sprit-sidan till.

Nya tag, nu sparkar vi liv i sällskapet och trillar i poolen här i the Sunny State Florida Miami.


19
feb 12

John Dahlbäck live@miami

bild

John Dahlbäck live@miami

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


17
feb 12

Ikväll ska jag ha på mig mina vita jeans och leka Miami Vice

Houston, the eagle has landed. Ödmjukt intro på ett blogginlägg. Ungefär lika ödmjukt som hela Miami Beach. Efter närmare ett dygn på resande fot kunde vi sladda ur garaget på Miami Airport med vår kritvita Mustang. Nu låter detta kanske det närmaste filmiskt, och det var det, fanns snarare ur ett komiskt perspektiv. Har ni någonsin packat en Mustang med 3 grabbar, en tjej och 8 väskor så vet ni.

Vi har checkat in på vårt hotell och vi bor i en stor lägenhet med ocean front view. Vi har dock bara två badrum och tre platt-tv:s, men det ska nog funka. I övrigt är hotellet fullt av judar, varför får vi återkomma till, jag sätter producent-petter på den pucken. Själv ska jag leta upp en ATM, ta ut ett gäng dollares, dra på mig solbrillorna och svepa en sötsliskig groggajävel. Ikväll ska jag ha på mig mina vita jeans och leka Miami Vice.


15
feb 12

Tre riktigt sköna bögar

Det blev en mindre avskedsmiddag med Uffe-Taco på Saluhallen igår där man hade komponerat ihop en kärleksmeny alla hjärtans dag till ära. Det passade bra för tre riktigt sköna bögar och det blev en trevlig kväll trots att producent-petter inte på något sätt sympatiserar med konceptet alla hjärtans dag. Han är i övrigt emot det mesta som har med konstgjord kommers att göra, han har sina principer. Ryktet säger att han drog det så långt att han till och med vänligen men bestämt tackade nej till några elever som försökte bjuda honom på geléhjärtan. ”Alltså tjejer, jag har inget emot er…men…”

Idag på börjar vi vår resa till Miami. På plats finns redan Wilson-Hasse med familj och i min nyinvesterade kff-röda Samsoniteväska (senaste modellen med fyrhjulsdrift och vintersulor) har jag packat ner nappar och müsli. Flyget går tidigt imorgon från Kastrup, så vi drar och neråt redan i eftermiddag och slaggar hos Lex-Gabbe.

Först ska vi bara spela in ett radioprprogram och dra igång badrumsrenoveringen, hets in i det sista. Det är så det ska vara. Till radion gjorde jag en intervju med en Charlotte Hagström (etnolog Lunds Universitet), frågan var hur det kommer sig att vi äter ärtsoppa på torsdagar. Då visar det sig att hon precis ska äta ärtsoppa. Hur stor är sannolikheten??

Ni skulle sett när Uffe-Taco åt en pannkaka lite, lite för snabbt häromdagen. Han satte den i halsen, höll på att kvävas och skrek desperat. HÄLL UPP ETT GLAS MJÖLK INNAN JAG SPYR. Det var roligt.

Smart drag av Johan Persson att fråga Henrik Rydström om att hålla 1:a maj tal. Kanske knäcker Persson den magiska 55-procent-spärren 2014 =)

På tal om Samsonite. Tidernas bästa produktplacering


13
feb 12

Snabb reflektion på uppgifter om ökad sysselsättning i samband med momssänkning

Liberala DN dunkade i dagarna ut en artikel som menar att ökningen av antalet restaurang-jobbannonser är kraftig även vid en jämförelse med december 2011. Då sökte ­restaurangerna 2 767 jobb – nu, i januari 2012, är ökningen 40 procent. Läs artikeln här

Det må vara hänt, men varför? Teori, krogbranschens genom tidernas fetaste PR-kampanj. -Den massiva mediala rapportering som rått kring den nya momssänkningen, samt flertalet stora kampanjer i samband med detta från snabbmatskedjor såsom Max (moms fillibaba) & McDonalds (nu sänker vi priserna). Dessa två faktorer i kombination har givetvis skapat ett enormt fokus på krogbranschen och har i sin tur lett till att folk har ätit ute ovanligt mycket i en januari månad 2012.

-Älskling, vi kanske ska ut och proväta den nya krogmomsen?

Det är alldeles för tidigt att förutse om momssänkningen kommer att generera några fler jobb. Jag är tveksam. Vill återigen poängtera att jag ser det som en justering av en tidigare felaktig momssats då det inte är rimligt att ha ett påslag på en vara för att den serveras på en tallrik. Nyckeln till framgång i vår bransch är kompetens, paketering, vision och yrkesstolthet

Nästa steg är kanske att införa ett majonnäsavdrag för att öka sysselsättningen på Kallskänken:

Majonnäsavdrag är ett sammanfattande begrepp och är en riktad insats från regeringen att öka sysselsättningen på Kallskänken. Skattereduktion ges enbart för inköp av produkter som baseras på majonnäs. Grundregeln för Majonnäsavdraget är att du ska äta smörgåstårtan i bostaden där eller hos en släkting/nära vän

För att du ska få skattereduktion för majonnäsförtäring krävs dessutom att du har klippt dig och har ett fast jobb.

Skattereduktion för majonnäskonsumtion medges med halva kostnaden för smörgåstårtan men högst 50 000 kr per person och år. Det vill säga, köper du en familje smörgåstårta för 140:- så betalar du 70:- i kassan och vi drar en faktura till skatteverket.