Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

november, 2011


29
Nov 11

Oskarshamn och Kallur

Det blev en lång men oväntat intressant dag i Oskarshamn på Automatikmässan. En mässa som Etec (yrkesförberedande gymnasium för elinstallatörer), Rejlers och ÅF arrangerar tillsammans med ett antal andra leverantörer till automatikbranschen. Som sista punkt på dagordningen fick jag intervjua Sanna Kallur som flugit in från Falun för att agera dragplåster.

Kallur som dragits med skador i över tre år är fast bestämd att hon ska ta en plats i OS-truppen i sommar och inte nog med det, finalplats är målsättningen. Gutt att snacka med en riktig elitidrottare, det roliga var att hon efter intervjun vid ett tillfälle under middagen frågade vad jag gjorde, det skulle hon inte ha gjort. Jag kan eventuellt ha pratat sönder hennes kväll. Fast hon verkade vara intresserad. Jag dubbelkollade lite av mina löptider med henne och ville diskutera lite skor. Då visade sig att hon bryr sig inte ett skit om vilka skor hon springer i. Fan, det är ju det ända jag tycker i viktigt. Vi började tjafsa och jag bad henne vänligen men bestämt att åka hem.


28
Nov 11

Detta har hänt…och händer

Rivstartar veckan med ett konferencierjobb i Oskarshamn där Rejelers, ÅF och Etec arrangerar Autmatikmässan. Dragplåstret är Sanna Kallur och henne ska det bli kul att intervjua.

Många har rasat över mitt senaste inlägg på Facebook, eller rasat och rasat. Gabby blev lite sur eftersom hon älskar julen.

”Det är ju egentligen sjukt att vi vistas i julpyntade miljöer i en tiondel av ett helt år. Fan det borde vara jul vartannat år istället, typ som …friidrotts VM”

På Kallskänken smider vi luriga planer. Just nu så skissar vi på en ny linjeproduktion av sallader och baguetter som vi ska kunna erbjuda …HELA VÄRLDEN! I alla fall ska vi börja lokalt. Ja, nått måste vi fan göra, ja menar, har ni sett Segers bil eller?

Efter stark påtryckning från gänget på Gladan så kan vi numera erbjuda öl och vin på Kallskänken även under lunchtid! Nu återstår bara en Jack Vegas maskin så kommer Uffe-Taco också.

Hotellbygget då? Tja, tack vare lata greker och slösaktiga amerikanare är det tufft att få loss pengar från bankerna. Men vi ger oss inte, och nu har vi lyckats landa exakta byggkalkyler med anbud från alla entreprenörer. Men är du på riktigt intresserad av att investera? Hör av dig till mig.

Julskyltning igår och vi går in till stan med en riktigt bra känsla. Vi är på jakt efter bättre julpynt och en adventsljusstake. Synd bara att vi kommer in lite snett i matchen då butikerna inte öppnat ännu. Vi är hungriga och stöter på samma problematik. Det fick bli adventsfika på …McDonalds. Det var gott men något ovärdigt en 1:a advent. När sedan Hasses Anna kom in Lilly och upptäckte oss vid ett bord växte liksom en känsla av skam och smutsighet fram, en känsla vi jobbade bord genom att senare belägra ett bord på Kullzenska där det blev 30 minuters effektiv gubbvaktning.

Fredagens krönika i Östran är lite av en semi-pungspark på nätverkandet. Gå gärna in och kommentera!
http://www.ostran.se/kroenikor/martin_nilsson/naetverkande_i_foeraendring


25
Nov 11

Bilder från CPH

Ett fantastiskt dygn i CPH, tack Viktor för allt. Som alltid när jag kommer hem efter diverse konceptupplevelser drabbas jag av en kreativ overload. Eftersom in hjärna är relativt och lågutbildad liten blir detta oftast väldigt traumatiskt. Overloaden resulterar oftast i att dra igång många projekt samtidigt. Men visst bör vi öppna en ny krog i Kalmar och börja massproducera Nilsson & Seger-sallader nationellt.

För er som gillar kött. MASH i Köpenhamn har levererat min i särklass bästa köttupplevelse. Ett glasklart koncept med 90 dagar hängmörat kött och riktigt tunga viner. Världsklass. Äh, vafan… vi kör lite bilder.


23
Nov 11

En hyllning till Viktor Hallberg

Jag berättade för Viktor ”Mellberg” Hallberg att jag och Gabby skulle till Köpenhamn på onsdag.
-Det måste jag styra upp! Sa Viktor och slängde på luren.
Tjugo minuter senare kom detta mail:

”När ni kommer till Köpenhamn går ni raka vägen över till ”Nimb”(ligger övergatan mot tivoli från stationen sett) där går ni in i nordens tyngsta korvkiosk ”Gourmet Hot Dog”! beställ en ”grand danois” som är en 125 g ekologisk, örtkryddad korv från Bornholm i ett frasigt nybakat bröd, ketchup, bornholmsk senap, inlagda gurkor, kantarellremoulad och mörkbruna, spröda, rostade lökringar. till detta dricker ni antingen en öl från Nörrebro alt Nimbs egna mjölkchoklad från deras egna mikromejeri.

När ni gjort det så beger ni er till Scandic Palace hotell som ligger på Rådhusplatsen. Där checkar ni in och lämnar bagaget, efter det om tid finns går ni på stan för slöshopping eller gör ni som man ska och tar en taxi till Café Victor och beställer in ett glas champagne och insuper atmosfären från en fransk zinkdisk anno 1800tal. /http://www.cafevictor.dk/)

Efter det så går ni ner mot ”Mash” där kvällens middag ska serveras, men på vägen så stannar ni på ”Umami” för att ta en fördrink samt en bit sushi i baren. Drinken i mitt tycke ska vara en Ginger Passion som är deras signaturdrink och är en härlig syrlig historia med lite fart i. spana in inredningen på detta ställe som är futuristisk som Per hade sagt.

När ni har gjort det så dricksar ni lite för mycket och tackar för kvällen och berätta gärna för bartendern att ni ska till Mash (deras systerkrog, så är bartendern på hugget ringer han ner och ser till så att ni får ett varmt välkomnade på mash.) På mash (http://www.mashsteak.dk/index.asp#/home)så ska ni käka KÖTT. och dricka goda viner, på plats är garanterat Arvid Rosengren som jobbar som Senior Sommelier för hela Restauranggruppen som mash tillhör. Grymt trevlig snubbe! När ni har ätit upp så ber ni kyparen beställa en taxi till Ruby Bar. ( http://rby.dk/#/0 ) blev nyligen utsedd till plats 47 av världens bästa barer. Här insuper ni både fantastiska drinkar samt den sjuka miljön (inrett 3 våningar ala 1920tal helt fantastiskt, Eddie murphys ”raw” spelas inne på muggen) http://www.youtube.com/watch?v=SQBLzotAn3M

Efter det så är det fri lek med allt vad Köpenhamn erbjuder..

Dag 2 vaknar ni. Skiter i hotellfrukosten och går Ströget ner tills ni kommer till Cafe Europa (http://europa1989.dk/en) där ni dricker världens godaste cappuccino. VM guld i barista typ 4 ggr eller nått.. där käkar ni även frukost. Om ni hinner med lunch innan ni åker hem så blir detta på Alex Sushi. Världsberömt av en anledning. (http://www.alexsushi.dk/alex_meny_dk.pdf)”


21
Nov 11

Packhus, paketering och packat

Ytterligare en inspelningsdag som spenderades på Hotell Packhuset som gett mig i uppdrag att landa en kreativ minireklamfilm. En idé växte fram som krävde en städerska med förmåga att hantera stunt. Mamma-Lena plockade fram städets superkvinna: Sylvia som inte räddes från att falla fritt från balkarna i taket. Transistor-Tom gjorde i vanlig ordning ett gediget arbete bakom kameran, och nu återstår bara lite klipp-magi och vi är i hamn.

Radioprogrammet Receptfritt med undertecknad och Annica Triberg börjar ta form på riktigt. Ett så kallar skelett av innehållet presenterades av SR:s Anna Olofsson vid ett eftermiddagsmöte. Anna hade gjort det i Excel. Hon är duktig på sånt.

Den alternativa julshowen slår alla rekord. Intresset är nu stå stort att vi valt att bygga ett helt nytt Kallskänken bara för att alla som ska hämta biljetterna imorgon ska få plats. Östran som är ensam mediapartner kommer att lägga en halvsida i onsdagens tidning, stort. Flera personer har redan varit inne på Kallskänken och frågat om biljetter. Och frågan är väl: Kommer 250 verkligen att räcka? Olidligt spännande.

Ryktet säger att även att den gamle läkarskåningen Dan Johannesson eventuellt är intresserad av en biljett…

Imorgon Helsingborg, på onsdag Köpenhamn.

Stort av Barrans Jesper Ericsson att replikera min kommentar om hans artikel, snyggt!

Helgen som gick var inget märkvärdigt jobbmässigt. En catering på 100 personer, toastmasterskap och DJ på det.
Uffe-Taco och Producent-Petter hjälpte till att servera på partyt i kombination med att dom var gäster, vid ett tillfälle på festen fick Uffe kritik av Petter att han inte borde dricka öl bland gästerna då det inte passade sig. Två timmar senare stod Petter i bar överkropp och körde spontana ramsor i mikrofonen…


19
Nov 11

Lite kritik och krönikan

Semi-journalistik av Jesper Ericsson i dagens Barometern som lyckas skriva om vårt Kalmarsund Promotionmöte utan att ens se själva mötet. I tidningen står det att temat var: Locka unga företagare, nja, det var väl ett snarare en faktor i huvudrubriken som var locka Sveriges bästa medarbetare, ledare & studenter. Ericsson var där med fotograf, ställde några snabba frågor till Malmström som var något oförberedd, och var väl klar på mindre en 10 minuter.

Det Barometern missade som kunde varit intressant att läsa om var oerhört intressanta reflektioner hur vi ser på oss själva i Kalmar, problematiken med stillastående företagande, utanförskap i näringslivet, rekryteringstrender, självförtroende, att verkligen vilja anstränga sig och till och med en intervju med Moderaternas Malin Petersson med den tunga öppningsfrasen: Hur kan du leva med dig själv? (Anspelade på Socialdemokraternas senaste ”hemliga” undersökning som läckt ut.

I och för sig var Östran inte ens där överhuvudtaget…

Och på tal om Östran, här kan ni läsa veckans krönika signerad Mr Majonnäs.


18
Nov 11

Den alternativa julshowen

Biljetterna släpps 22/11!


17
Nov 11

Inför julshowen 2011 live 20.00@mycketgutt headquarters


16
Nov 11

Guldfesten

Hörde att planeringen inför guldfesten har dragit igång. Johan Signert kommer att vara konferencier vilket är ett mycket bra val, förra året var det Rickard Sjöberg, han sög rejält och kändes dåligt förberedd och allmänt ointresserad.

Hoppas på en Guldfest med mer lokal förankring, där vi vågar driva lite med framstående personer i näringslivet och göra den mer personlig och genomtänkt. Korta filmsnuttar och sketcher som man kan skratta och njuta av. Vi som är lite, ja, vad ska man säga, ”yngre” (+hasse) skiter ganska rejält i Linda Bentzing, missförstå mig rätt. Jag förstår att hon är ett dragplåster för ”di äldre” men hennes gage tror jag ligger på mer än cateringfirmans, och det kan jag tycka är lite orättvist.

Till guldfestgruppen kommer här lite inspiration, gratis från Martin Nilsson Mycket Gutt AB:


16
Nov 11

Sandra, kulturkrock, Strand, Persson, Nilsson och Isterband

Gårdagen spenderades på anrika Restaurang Sandra där vår leverantör Svensk Cater hade bjudit vad som kändes vara hela sydöstra Sveriges besättning av restaurangfolk. En något ångestladdad kväll som inleds med ett mediokert julbord och avslutas alltid med någon form av underhållning. Behållningen i år var att vi lät Martin ”lövet” Löwenham ta tag i taktpinnen och vi berättade för två praktikanter från vår butik i Nybro att han var VD och Kim Karlsson var operativ driftchef. Något både Kimme och Lövet verkade gilla och gick verkligen in för rollen. När Tre Drag gick på sin spelning tog det inte mer än 1 minut och 10 sekunder innan Lövet var uppe på dansgolvet och körde loss sina väl etablerade danssteg. Det tog inte heller många sekunder efter att Lövet gjort entré på dansgolvet till att resten av Kallskänken körde loss. Det är lika magnifikt varje gång. 0% Alkoholintag 100% dans och glädje. Vi måste ju för övrigt ha Sveriges billigaste personalfestskostnader då nästan ingen dricker alkohol, ja det ska väl vara Hang som ständigt tar in svindyra Red Bull, något vi ska ta upp på nästa styrelsemöte, dock börjar hon sina pass 04.30 och betalar alltid drickan själv…

Den stora snackisen igår var att vi numera bytt helt från maskinskalade räkor till handskalade räkor. De handskalade räkorna är ungefär dubbelt så dyra men 10 gånger godare. Titi tror att vi även bytt namn på smörgåstårtan till handschkallade smörgåståtta.

Det finns ingenting som gör mig så glad men också ibland samtidigt så förbannad som personalen på Kallskänken, vilket gäng, vilka underbara kulturkrockar och vilken kärlek sinsemellan. Ett exempel, är någon i gruppen sjuk, då åker man hem med mat till den personen efter jobbet. Stort och osvenskt.

Radiomöte igår hemma hos mig inför premiären av Receptfritt. Teknikerna gav tummen upp för att sända live från köket, gutt.

Med lite drygt en månad kvar har Konferens-Jerker har löst lokal för B-G:s och min alternativa Julshow den 14:e december. Det blir Strand Hotell, och det kommer att avgå kostnadsfria bussar från Kalmar. Klara för julshowen är bland många Kalmar FF:s avgående ordförande Johnny Petersson, borgmästare Johan Persson, näringslivschef Thomas Davidsson, Producent-Petter, Lövet, Mattias Johansson, Malin Wollin, Wilson Creative med flera. Julshowen är som utlovat helt gratis och biljetter kommer att kunna hämtas på Kallskänken i nästa vecka.

Läser i tidningen om att Persson och Socialdemokraterna stärker sin ställning i Kalmar. Spontan fråga, finns det några andra partier överhuvudtaget? Inget snack om att Johan är skicklig. Men det hade Zlatan varit i division fem också.

Hade möte igår med Ingemar Nilsson med sitt Svensknabben och den omfattande renoveringen man gör på Villa Solbacken där man jackar upp för att kunna landa konferenser, bröllop och sittningar. Ett fantastiskt vacker hus som får ett värdigt ansiktslyft. Frågan är bara hur det ska förvaltas, en fråga som fortfarande är något oklar. Det saknas inte direkt intressenter, men däremot behöver man komplettera med spetskompetens för att projektet inte ska falla platt.

Idag Isterband på Kallskänken. Kom och hälsa på!