Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

september, 2011


29
sep 11

Match inför Malmö

Helsingborg nöp guldet, inte oväntat men ganska plötsligt, och jag skulle definitivt ljuga om jag sa att jag inte ser fram emot nästa säsong. En säsong där vi kan lägga arenaetablering och all organisation kring det, lite åt sidan och sätta full fokus på det sportsliga igen.

Jag flippade fram och tillbaka mellan kanalerna och HIF:s guldfirande tycktes sändas i alla kanaler i världen och jag mindes för en stund 2008, guldåret, och när det är som värst bland okben och trauman på Stockholms stadion kan man trots allt sluta ögonen och drömma sig tillbaka, säg inget till Nanne bara…

Vi var tokladdade, instuvade i en hyrbil skulle vi ta oss till Halmstad och Örjans vall och det kändes som alla skulle åka till Halland. Peppen visste inga gränser och väl framme i Halmstad anslöt vi alla andra på det officiella FF:haket i stan, nämligen Lilla Helvetet. Där höll Klack-Micke hov, och stämningen gick att ta på när FF-sångerna ekade i den stora lokalen. In kom plötsligt Jens ”superjens” Nilsson och hela Lilla Helvetet stannade upp och började sedan skandera: -Säg OH! AH! Superjens, Säg OH! AH! Superjens! Det kan låta löjligt, men första gåshuden hade uppenbarat sig och vi var alla oskyldigt ovetande vad som väntade oss i ämnet gåshud.

Det är i den 87:e minuten och Patrik Ingelsten gör sitt 19:e mål för säsongen som innebär att håller sig resultatet 2-2 matchen ut skulle det stå klart att Kalmar FF vinner sitt första SM-guld genom tiderna. Nu börjar snacket hurvida vi vid ett eventuellt guld ska storma planen eller inte. Vi visste ju alla att det enligt SvFF är strängt förbjudet men vi vet också någonstans att man gör undantag vid SM-guldet.

Det är 9 693 personer på matchen men låt oss säga att minst 6000 denna oktoberkväll är från Kalmar och plötsligt sträcker domare Daniel Stålhammar från Landskrona, händerna i skyn och blåser av matchen. Det blir ren kalabalik. Likt ett myller av myror rusar folk nu in på planen, min resekamrat stukar foten i upploppet, jag lämnar honom åt ödet då det inte går att missa en sekund av denna historiska händelse.

Det är folk precis överallt och lika mycket intryck. Jag börjar helt plötsligt gråta av ren glädje. I hysterin minns jag att jag träffar Hasses fru Anna och deras dotter Lilly och gör ett mindre lyckat försök att torka bort tårarna. Jag minns inte vad jag säger men säkert något FF/guldrelaterat.

Jag börjar nu instinktivt plocka upp saker från marken, halsdukar, tidningar och löpsedlar allt ligger tappat i det som tidigare var en grön matta på Örjans Vall och som nu mer ser ut som ett gyttjebad. Nu hittar jag också en av hörnflaggorna som jag likt en gam stoppar innanför jackan. Vissa små fragment av minnet säger att jag kramade om några spelare, detta dock något oklart och kan vid närmare eftertanke vara en försköning av min, vid det här laget uppochnervända verklighet.

I bilen hem, halsandes ur en bättre Champagne, kunde man se bilar på rad likt ett pärlband på väg hem till Kalmar. Väl inne i Småland har människor tagit sig ut på vägarna och står med handskrivna plakat: GRATTIS KALMAR! Och det är ungefär nu jag får samtalet från föreningens klubbmästare tillika styrelseledamot Björn Åfors. Han berättar att han just mottagit rapporter från Kalmar där människor går man ur huse och börjat samlat sig på Stortorget för att få se sina guldhjältar. Tilläggas skall, att det var planerat oavsett resultat att vi skulle ha en hyllning till FF på Stortorget fast detta då på måndag, det vill säga om 24 timmar. Det fanns alltså inget planerat för en hyllning vid ankomst. Men eftersom scenen stod på plats tog styrelsen beslutet att köra en runda på scenen redan på kvällen. Ett spektakel som jag ombads hålla i. Kanon, om det inte vore så att jag var lite, lite, ja, vad ska man säga…berusad?

-Dom är vid Karlsrorondellen nu! Martin kör! Jag skickades upp på scenen och strålkastarna tändes, jag möttes av ett jubel och ett folkhav som aldrig tycktes ta slut. Jag minns att jag såg två bussar med parabol på taket och lyckades ödmjukt kläcka ur mig:
-Äntligen får jag mitt nationella genombrott!

Kortegen med eskort av Kalmar brandkår sladdade in på Stortorget och nu visste Kalmarbornas jubel inga som helst gränser. En efter en skickades spelarna upp på scenen och hyllningarna ville aldrig ta slut.

På banketten i Stadshotellet var det full fart, Lasse Johansson blev live-intervjuad av SVT samtidigt som Wastå kastade Isterband i bakgrunden. Och mitt i allt firande försvann helt plötsligt bucklan. Stulen av Viktor Elm. Som den drama-queen jag är sprang jag genast till mediarummet mitt emot bankettsalen som var till bredden fylld med hungriga kvällstidningsreportrar och skrek, Lennart Johansson:s lokal är borta! Resten är historia.

Det sjuka var att vi dagen efteråt fick uppleva ytterligare en hyllning på Stortorget, denna gång med ännu mer folk, uppskattningsvis runt 15 000 människor. Och jag blev mitt i en låt plötsligt uppdragen på scenen och fick oväntat sjunga Bruce Springsteens – Born in the U.S.A. Ett helt klart mindre lyckat framträdande.


28
sep 11

Veckans Rödtopp live@hamnkrogen 22:00


28
sep 11

Gerillakampanj – Stans fräschaste baguetter!


26
sep 11

Indisk restaurang och bluffen om lägenheten

Det blev en helg på Mediamarkt som anlitade mig som konferencier i dagarna tre när man firade tre år i Kalmar. Detta gjorde jag i kombination med att umgås med Gabby samt tre hundar.

Länge har vi misstänkt att Seger bluffat om sin nyrenoverade lägenhet på Stensövägen då han och hans flickvän Dallan inte bjudit in till någon inflyttningsfest under det som kan vara östra Sveriges längsta flyttprocess. Men efter hot från nära och kära fick vi i fredags äntligen möjligheten att se lägenheten i kombination med en makalös middag som rent av är omöjlig att beskriva i bloggform. Världsklass. Helt sonika under middagen mellan havskräftor och grissida ställde jag frågan hur det kom sig att vi blivit sådana matfascister, tänk om vi inte träffat alla dessa människor som påverkar våra matvanor.
-Tänk sa jag, vi kanske kunde suttit och käkat Tacos.
-Jag är för högutbildad för att äta Tacos, fyllde Producent-Petter i och tryckte i samma veva in en bättre pilgrimsmussla i huvudet.

Nu är ju det här inte riktigt sant eftersom vår vän Uffe-Tacos favoriträtt är just Tacos och han sitter ju trots allt inne på runt 300 högskolepoäng.

Barometern avslöjar att det kommer att etableras en indisk restaurang i Kalmar och en hel stad pustar ut. Nu återstår bara att lösa frågan om infrastrukturen. Ryktet säger att man under invigningen ska jobba med papperslösa elefanter från Ölands djurpark, elefanterna ska enligt uppgift betalas svart.

På onsdag landar Mycket Gutt-cirkusen på Hamnkrogen och det vore enormt gutt om ni ville komma, som vanligt har jag satt ribban alldeles för högt och vill fylla hela restaurangen till bredden, något naivt kan tyckas och kanske inte särskilt ödmjukt…

Det vi däremot är säkra på är att det kommer bli en kanonkväll med mycket tända ljus, go musik och härliga samtal i ett försök att bygga en miljö såsom vi tror man vill ha när man går ut och käkar på byn! I nuläget har vi ett trettiotal bokningar, men det finns mer platser, ring och boka 0480-41 10 20.

Vilken fart det var på lunchen idag! Snacka om att det märks när folk har fått flis, jäklar vad Seger fick jobba. Totalt hade vi skickat iväg närmare 400 husman, sallader och baguetter efter lunch.

Imorgon får ni hänga med på Gerillakampanj, jag sticker ut hakan och vill påstå att det är en av de mest vågade i stans mångåriga och breda historia inom gerilla marketing. Mer om det alltså imorgon.

Och gott folk, jag får alltså fortsatt förtroende som konferencier på Kalmar Humorgala. Den äger rum nu på lördag den 1 oktober i Kalmarsalen med Måns Möller, Özz Nujen samt Sveriges roligaste kvinna Ann Westin.
Boka din biljett här:


22
sep 11

Det sägs att…

bild

Det sägs att…

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


22
sep 11

Vad tar vi för en utkörning?

Det kom ett samtal från sjukhuset. En läkare ringde och ville beställa Segers populära Husman. 10 portioner fläsklägg, inga konstigheter, Sofie tog emot beställningen och började föra in den i vårt fenomenala system. När sedan läkaren uppgav fakturadressen misstog sig Sofie och trodde det var leveransadressen som läkaren just uppgav.

-Ehh, ett ögonblick… Sofie vänder sig till Lotta i köket och viskar högt:
-Lotta! Vad tar vi för en utkörning till Linköping???!


22
sep 11

Nya cykelbanor


21
sep 11

Wilson söker folk!

Jag har blivit erbjuden två flak bättre tysk smuggelöl om jag lyckas fixa en ny grym art director till Wilson. Vet ni inte vad en art director gör så kommer här en liten arbetsbeskrivning:

Först och främst, regel nummer ett, du måste ha svarta arty-glasögon med ett överkomligt brytningsfel. Kunna skilja på pixel och vektor och kunna briljera i både reklambyråns djungel av webbdesign och traditionell print samt hantera webb- och tryckoptimering. Du kan utan att skämmas vara något lönnfet eftersom din huvudsakliga arbetsplats är något gömd bakom en mac-dator sörplandes på en espresso, ja eftersom du kommer jobba med reklam så duger inte vanligt dödligt kaffe. Gillar du te med honung, säg det inte till någon. Och nej B-G du är inte aktuell för denna tjänst.

Wilson växer så det knakar i fogarna, nya spännande projekt trillar in där kraven på kvalité och kreativitet hela tiden ökar. Kanske är du trött på storstadslivet och vill landa i trygghetens Kalmar? Vi löser boende, cykel, mat, biljett på FF:s hemmamatcher och nya vänner, vi kallar det: startpaketet. Inte nog med det, vi utlovar också en härlig guidad tur med vårt borgmästare Johan Persson. Så skit i all yta, flytta hit, du blir ändå bara lurad i Stockholm. Kom igen nu.

Sista ansökningsdatum: 15 oktober 2011
Tjänsten ska tillsättas senast 1 november 2011
Skicka CV och portfolio till: talang@wilsoncreative.se
Vid frågor, kontakta:
Jacob Westerlund 070 – 644 77 76

Tycker du detta inlägg var sådär intressant så kan du lyssna till Lotta Bromérs intervju med Olle Ljungström, spela gärna fram till 05.20 in i klippet där Olle beskriver tiden när han jobbade på reklambyrå. Han sågar samtliga copyrighters så det står härliga till, underbart!

Lyssna: Olle Ljungström orkade vänta


21
sep 11

Nysvensk hotelletablering

Tevattnet kokar på spisen, snart en vecka har gått av förkylningen och jag har tömt en hel burk med honung. Något jag inte riktigt vet hur jag ska förhålla mig till. Hur mycket jag än försöker lura mig själv att jag gillar hösten/tycker den är mysig/fina färger så kommer verkligheten i fatt mig en grå morgon som denna, hösten suger.

Gårdagens spenderades bland annat i Nybro där jag och Seger dunkade ut en Svenskinspirerad buffé till ett 100-tal människor från hela världen, här skulle jag kunnat använda uttrycket nysvensk, men problemet är då att Producent-Petter blir en smula förbannad, han menar på att uttrycket nysvensk har gått ur tiden, något han mer än gärna får kommentera. Hur som helst, folkets jubel kring maten och trots att jag inte skalat en endaste räka fick jag stå i fronten och motta ryggdunkningarna medan demonmannen Seger gömde sig i köket. Jag visade dock prov på min oerhörda förmåga att kommunicera med folk från hela världen:

-This is what we in Sweden call potatisgratäng…
-What is that?
-Rootfruuktsaallad…
Lägg härtill ljudet av en råmande ko vid beskrivningen av rostbiff samt kycklingimitation vid kycklingfilén och ni förstår att folk var nöjda. Vi hamnade till och med på bild i Barometern där potatisgratängen blev presenterad som en…torskgratäng. Erik Seger.

Hotellbygget övergår för varje dag mer och mer till skarpt läge, från att ha varit lite av ett fantasiprojekt börjar nu pusselbitarna falla på plats för att faktiskt dra igång bygget. Målsättningen är att sätta spaden i marken redan i januari och byggnationen väntas pågå i över ett år. Vi får ett nytt kök, sammanlagt 27 rum och en liten relaxavdelning med utsikt ända ner till slottet. Butiken totalrenoveras, väggar flyttas och öppnas och det blir två stycken nya huskroppar med tre våningar vardera. Och självklart ska ni följa med på resan. På bilden ser ni en av de nya huskropparna som kommer att ligga mellan Gustafssons trafikskola och Kalmarhems hyreshus och bakom Kallskänken sen ni den den andra huskroppen skymta där det kommer att byggas ett nytt kök i botten. Det befintliga köket rivs därmed.


19
sep 11

Nilsson & Seger kör gästspel på Hamnkrogen

Efter långa utdragna förhandlingar, eller långa och långa… typ en kopp kaffe långt så står det nu klart att Nilsson & Seger gör sitt första det vill säga historiska gästspel. Det kommer att äga rum på Hamnkrogen nästa onsdag den 28/9 klockan 19.00. Vi kommer att komponera ihop en trerättershistoria för endast 395:- och det blir bra pris på vin också tror jag.
Hur eller hur, boka bord redan idag, vi hoppas kunna fylla upp restaurangen denna onsdag och leverera en minnesvärd kväll med go musik, service, historier och framförallt mat. Bord bokar man via alla möjliga kanaler: 0480-41 10 20, ellermartin.nilsson@wilsoncreative.se, det går bra via Facebook också, www.facebook.se eller nej .com va? Alla ni som var i trädgården vill vi se igen! Och alla andra också för den delen.
Foto: Sebastian ”Erik” Seger

I övrigt så har vi haft möte hos revisor Håkan Sporrong där stora planer om framtiden har dragit igång. Hotellutbyggnaden ser ut att bli verklighet, vilken resa.

Fortfarande förkyld, sätter på lite te och den biten.