Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

juli, 2011


31
jul 11

Kockfan


29
jul 11

Cupjävel

Vi befinner oss mitt i sommarklassikern Calmar Nyckel Cup, vi lagar återigen tre mål om dagen till en sisådär 1000 kids och ledare. Dvs runt en 12000 måltider under dessa fyra dagar. Här kommer receptet till korv stroganoff för ca 1000 pers:

1 liter olja
15 kg skivad lök
4 kg socker
8 kg tomatpuré
24 kg krossad tomat
2 kg vitlökspuré
3 kg hönsbuljong
100 kg färdigstrimlad falukorv. (Ett tips, beställ inte skivad falukorv det blir så himla dålig stämning i köket då)
4 dl vitpeppar
20 liter grädde

Till detta kokar du 50 kg ris.

Det är slitigt som fan och det blir långa dagar, men vi har roligt och stämningen är bra i truppen. Imorse fungerade inte ventilationen i köket samtidigt som jag kokade 100 kg makaroner, säg så här, det finns ingen ansiktsbehandling i världen som slår det, innehållet i porerna kröp ut längs trädgårdsgatan, så nu känner man sig några kilo lättare.

Igår kom Calle och Louise på besök, vi såg till att reservera ett bord. Det serverades två rätter samt kaffe.

Många ungar undrade varför dom hade fått blomma och levande ljus…

Sen hörde Uffe-Taco att vi satt inne på runt 1200 liter mjölk…

Här är lite bilder från diskrummet där Lex-Gabbe och Källenius basar:


27
jul 11

Har du sett herr Kantarell

Det trodde man inte, att man skulle ut i skogen och plocka kantareller med sina svärföräldrar. Men plötsligt händer det och det var mycket trevligt och rogivande. Och det är alltid med samma förväntansfulla känsla och självförtroende man kliver in i skogen. Letandet efter det det gula guldet blir snabbt en jakt mellan liv och död, nja, kanske inte riktigt men det infaller någon form av outtalad prestige kring vem som hittar den första kantarellen där mitt ryska ursprung gör att jag också sätter extra press på mig själv. Vi hittade sammanlagt fyra kantareller och Gabby såg en fet huggorm. Det slutade med att jag ringde Nilsson & Lindblom och beställde ett halvkilo kantareller. Kvällen avslutades med stuvade kantareller och lammytterfilé.

Kalmar FF värvar och sänder härliga signaler inför hösten och nästa säsong, värvningen av Mattias Moström känns jäkligt bra och den nya brassen Pedro kan säkert leverera med ett gäng träningar bakom sig. Bra där.

Imorgon drar vi igång matlagningen till Calmare Nyckel Cup, runt 1000 personer ska ha frukost lunch och middag i dagarna fyra. En riktigt sommarklassiker på Kallskänken, jobb dygnet runt med en ständig hatkärlek till uppdraget.

På söndag är det Kalmar Gran Prix, en fartfylld cykeltävling på Kvarnholmen som jag tror kommer bli riktigt kul att se. Undertecknad ska vara speaker och loppet starar 18.00 men jag finns på plats på Larmtorget redan 17.00 för lite intervjuer och för att göra ett försök att sätta mig in i cykelvärlden.


26
jul 11

Serveringstillstånd

bild

Serveringstillstånd

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


25
jul 11

Del i loge säljes

Helgen har präglats av den ofattbara tragedin i Oslo, vi frossar i nyhetsflödet för att försöka förstå. Mest tagen blev jag av bilderna från minnesgudtjänsten och utanför kyrkan när man ser den massiva sorgen.

Jag fick besök av min broder Superjens i fredags och det blev en stillsam afton med oxfilé, Amarone och samtal, mycket trevligt.

I lördags packade vi Kallskänksbussen för att leverera ett bröllop. Gazpacho med handskalade räkor samt till huvudrätt lammytterfilé med chevrépotatis, bakad tomat, cesarspenat och rödvinssås. När vi kom fram trodde vi att vi stött på en bättre fiskdamm alternativt ett polskt flytkingläger, det visade sig vara vårt kök.

Det gick enormt bra och jag tror nog trots dom mediokra förutsättningarna i ladan att detta var vår bästa catering någonsin. Lammet blev perfekt.

Med blåljus och ilfart från östra Öland drog vi snabbt som fan från bröllopet för att hinna till Håkan Hellström på Svensk Fastighetsförmedling…nej, förlåt…Håkan på Guldfågeln arena. När vi sladdade in på parkeringen kunde man höra Ola Salo hylla, Tommy Granlund.

Under Håkanspelningen blev det full fart i vår loge och det gjorde att vår loge snabbt blev en samlingsplats, vi sjöng och dansade. Producent-Petter som lider av ordningsmani städade konstant och vid ett tillfälle råkade han stöta emot Lex-Gabriel och tappade en bricka med tomglas på golvet utanför logen. Detta fick en dam till att totalt gå upp i limningen och gapa på oss att vi minsann skulle städa upp, vilket Producent-Petter också försökte göra men det blev svårt eftersom den rabiata kärringen vägrade sluta gapa. Och när jag kommer ut logen får jag också mig en omgång, då är det tydligen jag som tappat brickan och man kan fan inte bete sig hur som helst bara för att man varit med på TV och har Kallskänken, säger kvinnan som nu är i total psykos. För alla er som såg detta ber vi om ursäkt, det kan inte sett bra ut. Del i loge säljes.

Annars tycker jag evenemanget var bra, stort cred till Per som styrt och ställt med detta. Tydligen sålde man totalt 7500 vilket ger ett bättre tillskott i kassan än väntat. Dock ska man ha klart för sig att det inte är några jättepengar på sista raden men helt klart ett värdefullt test av arenan och organisationen. Tydligen har man varit rätt nervös över planen på GFA med tanke på regn och tycket från scenen, men det ska nog inte vara några större problem.
Bästa historien var ändå ner Kalmar FF:s ungdomstränare Berka kom med grabbarna till deras omlädningsrum i fredags innan träning och när dom går in i rummet inser dom att det var omgjort till ett discorum med discobelysning och två soffor. Ge Håkan vad Håkan vill ha.

Igår grillade jag och Seger till lite drygt 200 friidrottare från Danmark och Småland som hade tävlingar på gamla Fredriksskans. Jag frågade om inte jag kunde få presentera maten i mikrofonen. Det tyckte arrangören var kanon bara hon fick säga ett par saker innan. Först drar hon lite praktiska saker och sedan viskar någon i hennes öra: Tyst minut. Och hon ber alla ungdomarna om en tyst minut. Något som danskarna språkmässigt inte tycks förstå som gör den tysta minuten väldigt ovärdig. Efter den tysta minuten upplever jag att kvinnan lite irriterad som just avslutat den tysta minuten och hon säger i mikrofonen över hela Fredriksskans:

-Ja, tänk er själva. Det kan mycket väl komma en galning och skjuta ner alla här. Det hade väl inte varit så roligt! Nu lämnar jag över ordet till kocken!

Kan varit den tyngsta och mest osmidiga påa jag någonsin fått och kommer att få.

Och på tal om språkförbistringar. Min eminenta duktiga kock och vän Seger när en förvirrad dansk friidrottare hade svårt att förstå vad Aioli var. Då vänder sig Seger om till mig och frågar:
-Vad heter majonnäs på engelska?


22
jul 11

Lycka till Robert


21
jul 11

Öppet brev till Gud

Hej, det är jag, igen. Nu kan jag inte hålla tyst längre, den här sommaren har hittills varit sådär. Vid närmare eftertanke tror jag att det beror ganska mycket på det dåliga vädret. Inte nog med att det inte är någon sol, det är liksom rätt kallt också. Tycker att jag försökt vara rätt snäll mot de flesta. Okej, jag var kanske lite elak mot kommunen, snackade lite skit om Producent-Petter, sa att det var Feta när det var ko-ost och tog en vindruva på Axfood i förra veckan. Men jag ber om ursäkt för det, och snattningen på Konsum när jag var 14 har jag faktiskt redan straffats för. Idag fyller jag 28 år och jag är glad att jag har bra jobb, fantastisk flickvän och en två gruppers espressomaskin, tack för det, allt är verkligen kanon, förutom just vädret. Om vi alla ber om ursäkt för följande, kan inte du fixa lite bättre väder resten av sommaren?

Förlåt för
Salvestaden, att jag var arg på Uffe och Simon när dom väckte mig, Sverigedemokraterna, Fanerdun, BG:s öppna brev till Kalmarhem, mina grisiga parkeringar, kansliets öppettider, förkortningen av Röda Dagar, Salladsosten, efternamnen på GFA, Tommy Granlund, Davidssons felstavning på Österrike, Producent-Petters uttalande: jag är färdig med Europa, att Hallberg åt rå sparris inne i hamnkontorets kök, Kalmar FF:s missade målchanser, ONOFF, att familjen Bergvall älskar tonfisksallad, att jag skyllde på att Gabby för att hon inte ställt in frukosten när det egentligen var jag.


19
jul 11

Uffedagen, HIF och boka på

Vaknade upp i Skylt-Hasses barndomshem i Lönneberga efter ett att ha gjort Hultsfred och konstaterade att spelningen med Morrissey, var smått magisk. Jag konstaterade också att det var Uffedagen, det vill säga den numera traditionsenliga hyllningen av Uffe-Taco. Det helade började med att Uffe förra året kom hem från en termin i Australien och vi drog ihop en överraskningsfest där vi helt enkelt gjorde saker Uffe gillar, typ bada, åka båt, dricka mjölk och så vidare. Dagen avslutades med årets i särklass tyngsta sittning på Hamnkontoret. Festen blev en dundersuccé så vi bestämde oss tidigt i största hemlighet för att arrangera en ny Uffedag med i stort sett samma upplägg. Vi lyckades även i år att dansa på Hamnkontorets bardisk och äta sparris i köket. Uffedagens payoff: Hälften hade räckt.

Magnifik inramning på GFA igår med vackert TIFO och drag på läktaren. Synd bara att det gick som det gick, samtidigt var det nog många som kände att sviten inte skulle hålla för evigt. Helsingborg var inte direkt bra, men spelade som ett mästarlag, gör mål på sina chanser och stabilt bakåt. Sätter man inte dom chanserna som vi fick igår så vinner man inte mot ett lag som HIF. Jag tänker tillbaka på 2008 då Kalmar var ett sådant lag, vann allt trots att man egentligen underpresterade. Patrik Ingelsten gjorde som Rasmus Jönsson igår, mål från ingenstans.

Det bokar på bra i trädgården. Men det finns platser kvar. Många har frågat om priser, och jag kan säga att vi faktiskt inte har satt några priser, dock är tanken att det ska vara lite billigare än ett traditionellt restarangbesök. Vi kommer som sagt köra en ala cartémeny med två förrätter, två huvudrätter och två desserter. Boka gör man via mail:
martin@kallskanken.nu

På onsdag födelsedagskalas när jag och Gabby fyller år (på samma dag), lördag blir det Håkan på GFA då logen är bokad och klar. Det kommer bli en bra vecka, helt klart.


16
jul 11

Mycket Gutt@Hultsfred 

bild

Mycket Gutt@Hultsfred 

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


16
jul 11

Embassy@Hultsfred 

bild

Embassy@Hultsfred 

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se