Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

juni, 2011


29
jun 11

Ett makalöst bröllop

Nöp ett par gratisbiljetter till gårdagens generalrepetition av sommarteatern på Krusenstiernska: Ett makalöst Bröllop. Och gillar man buskis med spring i dörrar och missförståndshumor är detta föreställningen för dig. Här kommer lite recensioner från lokala profiler:

Sobralense:
David Batra var rolig men det blir nog ändå inget nytt kontrakt för min del.

B-G Svedjenäs:
En väldigt djup pjäs med många karaktärsdrag från Shakespeare och Ingemar Bergman.

Tommy Granlund:
Det var tur att det var gratis, inslaget med Beatlesmusiken var bra annars kändes den lite kvalmig.

Niclas Wassmo:
Patetiskt löjlig.

Kristina Bladh:
Så himla roligt, jag dööör. Jag hoppas att Thomas Petersson kommer på näsa Babes in Businessevent och spelar nyskild.

Nanne:
Bra energi men dåligt förberedda.

Jonas Löhnn
Hade jag vetat det här hade jag överklagat.

Noterat:
Jangir och Gabrielle gick efter första akten.
Martin Holm hade orange klocka, byxor samt skjortknappar.
Det såldes förslutna plastglas med vin.
Håkan Dahlgren tyckte det blev lite tjatigt…

Strand Hotell imorgon för lite mingel. Ikväll personalfest med Partykompaniet, sommarbus.

Vi får flytta på trädgårdssittningen till första veckan i augusti, för sent ute med alkholtillståndet, rätt ska vara rätt.

Var i Färjestaden igår med Ingemar Nilsson och kikade på köksutrustning till Svensknabben.


26
jun 11

Så har även jag gått in i väggen

Ännu en midsommar avklarad och som vanligt bjöd helgen på högt och lågt, linjen mellan kvalité och misär är lövtunn när vi går från årgångsviner och champagne till att börja elda upp kläder och klockor.

Och är det någon som undrar varför den 10 meter höga björk som tidigare skymde havsutsikten är borta har vi inga kommentarer utan hänvisar till Borgholm Kommuns nya kommunchef vem det nu kan tänkas bli.

Och just det, ryktet stämmer, vi sov faktiskt i tält på tomten. Fast det funkade rätt bra, lite ovärdigt på ett sätt men ändå väldigt mysigt. Charmigt med närheten till naturen, särskilt när vi ska packa ner tältet och inser att vi rest det på ett myrbo. Det förklarade mystiska bett som uppkommit under midsommarhelgen.

Hällen var med och jag kände mig som en rockstjärna när Producent-Petter tillsammans med resten av turnéråddarna monterade och satte utrusningen på plats. Hälltouren 2011, t-shirt med samtliga ortnamn från turnén finns snart att köpa på en blogg nära dig.

På midsommaraftonens natt bad Gabby snällt om lite vatten. Vi hade redan gått och lagt oss så jag försökte så smidigt som möjligt (läs ångvält) ta på mig lite kläder för att sedan ta mig ur tältet för att hämta vatten i huset. Och hade någon iakttagit dessa 5 minuter hade denna person fortfarande skrattat. Jag föds ut ur tältet, lite smålullig, håret står åt alla håll och kanter. Jag har på mig en uppknäppt skjorta och jag stapplar fram mot altanen. Lyset är tänt i köket så man ser alldeles utmärkt, där i köket stå några och donar. Hej hej DONK!!!!!!! Helvete, altandörren. Den omedelbara smärtan som uppkommer är enorm. Jag hade nu gått in men näsan före i altandörren och per automatik sprutade tårarna som en fontän. Många hade givetvis reagerat på ljudet av smällen mot glasdörren och ett antal personer stod nu i köket och tittade frågande ut på mig, en värdelös gris med felvända byxor, spretande hår och numera en bultande röd näsa.

Den skammen man känner i det här läget samtidigt som man försöker göra någon slags haveriutredning av vilka som kan ha sett idiothändelsen är hemsk. Jag gick tillbaka in i tältet. Inte nog med det, jag hade glömt vattnet. Så om ni undrar varför min näsa är svullen, så har jag gått in väggen.


24
jun 11

Patetiskt löjligt med efternamnen

Som vanligt härlig atmosfär på Guldfågeln igår och den fina publiksiffran 7093 var den bästa i gårdagens omgång och skvallrar om fotbollsfeber i Kalmar trots dagen innan midsommar, imponerande och det ger hopp om framtiden.
Publiksnittet på GFA hittills är 8 244, och då har vi betat av Syrianska, Gefle, Gais och Häcken.

Vi lyfter också på hatten för Paulus Arajuuri som fick revansch med stort R igår, denna ödmjuka och enormt trevliga FF-spelare önskar man all framgång. Det som jag har sagt tidigare, Finlands sak är vår. Däremot är det väl bara att stämma in i våra sportkrönikörers ord att det behövs en målgörare. Personligen tror jag att lite grillning och samba med Santos och Sobralense hade gjort gott, upplever ett otryggt kroppsspråk från deras sida under matchen. Det känns som det sitter lite i huvudet för tillfället. Vi vet ju vad dom kan.

I dagens Östran skriver Niclas Wassmo att publiken ska ropa ut Kalmar FF’s spelarnas namn är patetiskt löjligt.

Niclas, jag tror att du någon gång ska lämna din fartfyllda pressektion på VIP-läktaren, se på en match med en och en annan öl innanför västen och inse att det kan vara rätt roligt att faktiskt få reagera verbalt när man kollar på fotboll. Alternativt är kanske också att du samtidigt kör din ödmjuka krigsmålning på alla FF’s kommande hemmamatcher.

Okej, jag kan hålla med om att efternamnen vid genomgången av startelvan är lite för mycket, jag var lite uppspelt och det bara blev så, men jag tycker fortfarande att vi kan begära mer av publiken. Det är ju trots allt på uppmaning av våra spelare. Eller är det så att ni tycker det faktiskt är patetiskt löjligt med efternamnen?

Det har blivit dags att åka över bron och fira midsommar. Så glad midsommar på er alla!


22
jun 11

Min krönika i MATCH inför GAIS

3689 på en kvartsfinal i Svenska Cupen med en inramning där man lätt kunnat tro att publiksiffran varit mer än det dubbla. En tillställning med ett så filmiskt slut att självaste Steven Spielberg inte kunde regisserat det så mycket bättre själv. Innan matchen berättade en kollega att han lite iskallt räknat ut att med dom lite dryga 1500 i förköp skulle det vara relativt smidigt att lösa en biljett på plats lagom till att glida in till matchstart. Synd bara att några tusen till hade resonerat likadant så vederbörande missade första 27 minuterna, men eftersom han fick se både förlängning och straffar fick han som Smålänning ändå valuta för pengarna…

I mitt jobb möter jag mycket folk i vardagen och jag kan konstatera att det pratas fotboll precis överallt. Med sopgubbarna, grabbarna på lagret, i korridorer, i lunchrum, på studentskivor, bröllop, begravningar, i kassan, på kontoret ja till och med i Kalmar AIK:s klubbhus, nja, eller nu kanske jag tog i. Hur eller hur är den här inofficiella marknadsföringen verkligheten ovärderlig för föreningen. Har du inte någorlunda koll på vad som händer där borta i kycklinggrytan finns risken att du blir det närmaste utfryst. Svenskar inleder allt som oftast konversationer med att prata om vädret. Men inte i Kalmar. Här inleder man med att prata Kalmar FF.

Och ett kvitto på hur hett det är med KFF är alla dessa rykten som florerar i sociala medier, bloggar och mun till mun. Vad sägs om Cesar Santin mot två backar läsk? Eller att en helt okänd tvåfotad Elmbroder från Broakulla har köpt hus på Ängö? Eller den om att Rasmus Elm är med barn? Har du också hört att vår högerback Mattias Johansson ska bytas mot en ny lite modernare speaker, eller att Sobralense egentligen inte är brasse utan uppvuxen i en Sambaby på tre bokstäver utanför Vassmolösa? Och alla dessa rykten är så oerhört viktiga för varumärket, inte för att något av det är sant, men för att Kalmar FF lever sju dagar i veckan 24 timmar om dygnet.

Inför Gefle hemma var jag och handlade i en av stadens alla matbutiker, det var väl lite drygt tre timmar innan matchstart och jag var något stressad. Jag överdriver inte om det var över fem personer som jag egentligen inte känner som kom fram och ville prata om matchen och önska mig lycka till, och jag inser att jag ofrivilligt har blivit ett av föreningens språkrör, och jag gillar det. Ett klart överskattat sådant eftersom jag egentligen inte får veta så mycket…

Jo just det, många har hört av sig via min blogg mycketgutt.se och min mail och klagat på att vi kapar inmrachen Röda Dagar. Och ni har helt rätt, men det finns en anledning. Problematiken ligger i att FF riskerar att får böter om matchen inte drar igång i rätt tid, detta i kombination med att det ligger ett officiellt reklamblock precis innan inmarschen samt att spelarna är ständigt försenade vilket försvårar timingen avsevärt. Det vi kommer att göra till nästa hemmamatch är att vi helt enkelt får kapa låten så att line-up:en står klar till slutet på första refrängen: Ja, ja, ställ er upp för oss.

Fortsätt sjung, klappa och för allmänt liv, spelarna älskar det! Vi är fotfarande obesegrade på Guldfågeln och för er som gillar att grotta ner er i föreningens historia har Kalmar FF aldrig någonsin fram till i onsdags vunnit en straffsparksläggning på hemmaplan. Det är er förtjänst, tillsammans skapar vi en magisk energi som även i framtiden gör oss oslagbara i vår kycklinggryta. Nu på torsdag är det som ni märkt i annonseringen brassetema när Gais gästar med Wanderson och Santos.

Och frågan är, vill du verkligen vara utanför FF-snacket och sitta alldeles ensam vid ett bord i lunchrummet och lukta på blommorna? Nej jag trodde väl inte det, vi syns på Guldfågeln.

Ska det va, ska det vara GFA. Annars får det va.

SPEAKERSPEJ:

Dj Stig fick uppsträckning av marknadschefen när han för fjärde gången i rad spelade Totos – Rosanna.

Wilson-grabbarna arrangerade bolljongleringstävling i Loungen, vinnare: allas vår Jerker Petersson.

Ungdomsföreningens halva-pottengeneral Gösta hade för en gångs skull ledigt och tog en öl i loungen, värdigt!

Richard Norling hade kotelettfrilla.

Stefan Larsson ser ut som Rydström, tydligen har lagkaptenen gett ut lektioner i rakning.

En nygift foto-Ullis.

Jag hade i ett annat uppdrag glömt en stekspade samt en ballongvisp. Föreningens ordförande Johnny Petersson informerade att dessa numera låg nu i receptionen VIP-entrén.

Skeppland stog i klacken

Vi spelade fel låt, igen, när Etrit avgjorde mot Malmö. F*n skrek Anders Bengtsson, nu får jag 20 mail imorgon!


22
jun 11

Boka bord i min trädgård

Det blev en favorit i repris på hällen igår, Paella. Den är helt magisk, kan verkligen rekommendera denna leksak till andra. Jag och Seger har så smått börjat att planera sommarens lilla projekt att öppna min trädgård en vecka för allmänheten. Vi tänker oss söka ett tillfälligt alkoholtillstånd och helt enkelt sätta en meny, egentligen som vilken restaurang som helst bara det att det är i min trädgård. Preliminära datum är onsdag 13/7 torsdag 14/7 fredag 15/7. Sugen på att boka bord i Trädgården? Maila mig på martin@kallskanken.nu
Menyn hittar du snart på en blogg nära dig!

Strandbilen är snart färdig, här en helt underbar film från en främmande värld i Skälby hos smeden ”chicko” som hjälpt oss renovera bilen.

Har precis spelat in en radioreklam inför Trelleborg, temat: Färja och palmer.

Fick ett samtal om jag ville vara med och representera restaurangerna i Kvarnholmens centrumförening. Tack, men nej tack. Är det inte lägga att lägga ner den verksamheten nu?


21
jun 11

Akademi, tvättkorg och gala

Tung förlust igår, även om man kanske inte ska förvänta sig en trpoängare borta mot Malmö. Men såsom matchen såg ut igår så kändes det lite bittert. Kan man inte förvalta så pass många målchanser då vinner man inte heller några matcher.

Ryktet säger att Swedbank igår hade personalaktivitet i form av paintball. Tydligen planerar man inför deras stora kundaktivitet i höst där man som kund ska få prova på att leka bakrånare om man tecknar nya lån.

Har lite oväntat blivit invald i en Kalmar FF-akademi men en massa andra rödtoppar. Johnny Petersson, Ronny Nilsson, Peter Ahlén, Linus Hellman, Klas Plamqvist m.m. Känns återigen som en katt bland hermelinerna.

Avsaknaden av en effektiv och modern kemtvätt känns stor i staden. Jag har till och med varit i kontakt med Lindbytvättens Peter Streijfert angående en filial i Kalmar där man helt enkelt kan tvätta sina kostymer och skjortor. Tänk er en kemtvätt med hemleverans, hämtning, abonnemang, autogiro, sms när du kan hämta, expresstvätt 24h, en kemtvätt som helt enkelt är på tårna. Någon som är sugen som har 10 miljoner över? Tvättkorgen AB?
5 skjortor för 100? Rutavdrag? Kalmarkorgar?

Barometern arrangerar en lokalfotbollsgala den 5:e november på GFA där undertecknad ska vara konferencier. Missa inte den.

Lite skratt:

Och lite länk:
http://whitetrashoftheday.blogspot.com/


20
jun 11

Måndag

En lugn dag. Har äntligen haft tid att ordna med vår gamla golfbil. Kallskänken sommar har blivit lite av en tradition och den 1:a juli rullar vi ut med mackor och sallader på stadens stränder. I år något uppjackad med ett bredare utbud och möjlighet att via sin smartphone undersöka vart bilen håller hus, Clara som är kapten ombord ska till och med blogga.

Fick en liten rundvandring bakom kulisserna på Saluhallen idag som även innehöll att lukta på surdegar. Salu-Lasse beställde hem några kilo anklever till undertecknad, det har blivit dags att göra ankterrine till nästa vecka. Värdigt.

Många besvikna kunder idag när vi stängde Husman för sommaren, men i kompensation tar vi in fyra stekheta sallader i sortimentet. Vi har också fått en en bänkkyl till köket som förbättrar förutsättningarna att producera fler sallader. Vårt stora problem på Kallskänken idag är rätt bekvämt, för lite kylutrymme.

Midsommar firas på Norra Öland i närheten av Föra. Fullt pådrag och vi blir runt 20 glada som snaskar sill och dricker Hallands Fläder, det ska bli enormt trevligt.

Fick även en liten rundvandring på Halltorps Gästgiveri igår där man renoverat hotellrummen i huvudbyggnaden. Hur fint som helst, det lär bli en och annan kraschlandning där i sommar.

Imorgon blir det Hällkväll när Leo kommer på besök. Frågan är inte om det blir Paella igen, får droppa in på saluhallen och köpa loss lite gutt.


19
jun 11

Kockelva, Möller och diskotek

Alarmstreets evenemang Kockelvan blev en lyckad tillställning när 11 kockar och 11 FF-spelare tillsammans tävlade i att laga det godaste kycklingmålet. Över 300 personer röstade och som vinnare stod tillslut nya Törneby Herrgård med sin rätt Pippi ala Rydström, och ni kan säkert gissa vem av spelarna som tävlade i det laget. Rydström gjorde finishen genom att lägga på ristat bacon med vänsterhanden. Det såg verkligen jättenaturligt ut. Eva Söderström som är köksmästare ute på Törneby kommer senast från en tjänst där hon varit förstakock åt Playboygrundaren Hugh Hefner, och jag kunde inte låta bli att ställa frågan om varför detta kliv från manshion till Kalmar, svaret blev: Jag ville bli med barn.

I det andra köket stod Erik Israelsson och Wasa & Co Reine Johansson, och förutom att Israelsson och Rydström tjafsade kärleksfullt till varandra fick vi också veta Reines historia, kemidoktorand vid ett universitet, i usa. Och myten om kockens mystik och stolthet späs på ytterligare. Anledningen till det stora balunset utanför saluhallen var givetvis att Alarmstreet släppt ett nytt Fokusnummer, briljant som vanligt. Tack för förtroendet, och tack framförallt till att jag fick göra ytterligare en ödmjuk entré, denna gång i traktor.

Och när lamporna på scenen släktes slet jag av mig skjortan för att slänga på mig kockrocken. Det hade blivit dags för fas 2, catering, Skälby loge, 200 glada Telenorarbetare skulle äta mat. Och medan jag svettig och jävlig backar ut maten dyker Party-Bella fram med Måns Möller. Martin! Det här är Måns. Måns! Det här är Martin, han ska vara konferencier på Kalmar Humorgala i oktober! Måns tittade aningen förvånat på den något grisrosa, illaluktande fläckiga kockjäveln mittemot. Av att döma ur den tomma blicken sa jag: Skit i det, vi tar det sen.

En enormt intensiv period tog i och med igår slut och vi kan äntligen plana ut mot midsommar. Vi körde ner en GT i varje ben och tog en promenad till Byttan. Byttan som har blivit lite lugnare och mer sofistikerat. När vi gick in i lokalen var det som att gå in i ett fuktigt parfymerat växthus som var till bredden fylld med nyskilda kvinnliga egenföretagare i högklackat som dansade hysteriskt, och i högtalarna dånade det: Vill du ligga med mig då.

Först blev vi lite rädda, men när vi insåg att det var Babes in Business som hade fest så var det bara att åka med.

Nu har det blivit dags att planera midsommar.


16
jun 11

Självklart rättade jag till detta och segern var säkrad

Puh, det är över, för den här gången. Igår gjorde jag en ny unik combo, grillkock och speaker. Det funkade det med.
Trygg och lugn tillställning på Orrstigen när Gabbys lillebror Robin tog studenten. Jag hann till och med besöka min gamla skola Kagg för att se honom springa ut.

Studentindustrin är sig lik. Svindyra skyltar med motiv på studenten som ung, nya kostymer med pressväck som skyddas av blommor med skitfula förkläden med studenthatttryck. Mor och farföräldrar som letar efter skugga. Upp med ungjävlarna på ett lastbilsflak, komplettera med lite björkris, högtalare, bensindrivet elverk och ett gäng ballonger. Ett bunt svarta pengar till chauffören, snabbt som fan hem till trädgården. Släkt, vänner, buffé, tårta, sju sorters kakor. Stränga order till studenten att dricka vatten. Svett i kostym, koncentrationsdvårigheter, klockan 19.30, peta stick till nästa fest. Ett gäng starköl och en fesljummen cava. Vallen och disco. Samma sak på dansgolvet år efter år: West virginia come tomorrow, take me hoooome, take meeee hoooome.

Student 1.0. Ingen uppgradering är aktuell för tillfället.

Annars då? Etrit Berisha har fri lunch på Kallskänken juni ut. På lördag som sagt kockelvan samtdigt som vi har catering till ett bröllop och en personalfest på 200 man. Rullians. Lunchrusning i kombination med att lämna ut 50 bufféer. Frågan är inte om det är lugnare på intensivvårdsavdelningen.

Har fått ett magiskt mail av en man utanför Kalmar:

Hej!
Tycker du är härlig som speaker ,
Men jag saknade en kommentar i lördags !
Du brukar alltid säga(sist men inte minst) när du presenterar kalmars spelare ,
Fortsätt med det , det låter bra och för en vidskeplig fotbollstok känns det bättre !

Självklart rättade jag till detta mot Malmö och segern var säkrad.


14
jun 11

Den relativt okända kategorin: Hets

Generalmiss idag, vi slappnade av, tog ut Seger i förskott. Åkte iväg och hämtade lite varor, chillade, som man säger. Sen kom telefonsamtalet som förändrade verklighetsbilden radikalt. Jag hade missat lägga in en buffé, på 70 pers och en avslappnad eftermiddag med cruise i Kallskänksbussen hade plötsligt förvandlades till en mardröm. Blåljus på. Brandkårsutryckning tillbaka in till köket, bufféexpressen och hysterileverans till metropolen Smedby, och som om det inte var nog med det, som ett brev på posten, punktering på höger bakdäck på anrika Kallskänksbussen. Nästa panikutryckning blev logiskt till Däckhuset för ett fomel-1 liknande depåstopp. På under en timme hade jag producerat en buffé på 70 pers, levererat den och på vägen hem hade däcket lagats med smörgåstårta som betalning. Måste vara någon form av världsrekord i den relativt okända kategorin: hets. Här har ni bildbevis på däckbytet:

Grattis Mattias Johansson, Sveriges hetaste talang som förutom tokdominans i KFF, landslagsuppdrag och ljumskproblem idag mitt i allt tog studenten.

Hämtade lite varor på GB-glass idag där vi tog personalen i frysen på var gärning ätandes glass. Tydligen har man glasstund varje dag runt 15.00.

I köket levererar Titi som vanligt, vad sägs om den här copyn på Sunes-sommar-repliken om chokladbollar:

På lördag är det Kockelvan vid nya Saluhallen. Jag agerar konferencier och det kommer bli galet roligt när 11 kockar tävlar tillsammans med 11-FF spelare i matlagning. Seger var tyvärr tvungen att lämna VO på grund av att vi helt enkelt har för mycket på Kallskänken vilket verkligen är enormt tråkigt. Istället går rykten om att Lövet ställer upp genom att bjuda alla gäster på smörgåstårta…