Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

maj, 2011


31
maj 11

Vi knakar så det växer

Det är bara att konstatera, vi behöver mer personal. Jag söker därför två stycken eftermiddagspersonal. Du ska sköta kassan, checka in hotellgäster, hjälpa till i köket, städa butiken och ta leveranser.

Vi söker två flexibla prestigelösa juveler, som ska kunna jobba på kort varsel och inneha körkort, lattekunskap och kassaerfarenhet. Jobbet tillsätts i stort sett med omedelbar huvudvärk. Skicka din ansökan till martin@kallskanken.nu.


30
maj 11

Hemma och dags att ta tjuren vid hornen

Åter i Kalmar efter en tio dagars turné över Sverige som avlutades med en rejäl karatekväll på Söder. Ett stort tack till Simon och Ola samt resten av evenemangsstyrelsen i El gruppo svedezia i Stockholm som gjorde mediahelgen till en fullträff. Höjdpunkten, givetvis direktsändningen från studion av Champions Leugae där också redaktören samt rödtoppen Tommy Bark jämförde mig med Kalmars svar på Michael Owen, ett citat som finns dokumenterat på film, efter den komplimangen var jag helt odödlig i Stockholmsnatten. För bevis se detta klipp (igen). Noterbart: Ola Anderssons längd.

Framför oss ligger nu en enormt intensiv period på Kallskänken. Mat till tusentals personer ska lagas denna vecka bland annat till Lions riksmöte som hålls i staden i slutet på veckan. Det känns som om vi väntat på denna veckan i någon månad, och nu är den här, dags att ta tjuren vid hornen.

Viktig seger för Kalmar FF igår, Malmö FF i kvartsfinal känns som en värdig cupmatch på GFA, hoppas det kan komma publik. Halva priset?


28
maj 11

Champions League del2


28
maj 11

Mycketgutt@Viasat studio1


28
maj 11

Hipsteraktivitet på Söder

bild

Hipsteraktivitet på Söder

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


28
maj 11

Skönt att man har rutinerade mediavänner

Idag ska vi frossa i media. Det kommer bli en hel del live från MTG:s mediahus. Vi är ju här för att få en bild av hur det är att leva ett hipster-medialiv i Stockholm, detta inleddes igår med en after work på Hotellet med mediaprofiler. Det var mycket intryck på kort tid och det kändes lite stelt. Jag hade enormt stora problem att smälta in. Fick också skäll av bartendern för att jag råkade upprepa mig. Kände ändå att jag var rätt klädd för sammanhanget men det är bara att konstatera, jag har helt klart en bit kvar när det gäller mediahäng på riksnivå. Skönt att man har rutinerade mediavänner som kan curla en lite så här i början.

I övrigt var vi på karaoke igår, grabbarna hade hyrt ett karaokebås. Sång och alkohol, tidlöst vinnande koncept.


27
maj 11

Matlagning fast på okänd ort


26
maj 11

På discotek, badapapapaaaa

bild

På discotek, badapapapaaaa

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


26
maj 11

Tankar på tåget

Jobbet på Mediamarkt avklarat, och jag konstaterar att man är en erfarenhet rikare. Kan inte sluta förundras över infrastrukturen och närheten i Skåne, med den nya citytunneln är du överallt i Skåneland med tåg inom en timme. Och varje ny station känns som ett rymdskepp. Det kan ju inte vara länge sedan man öppnade stationen vid Svågertorp, nu är den något år senare nerlagd till förmån för en effektivare resväg via Triangeln och Hyllie, minst sagt imponerande. Från Svågertorp till Helsingborg på 45 minuter för 96kr är även det helt okej.

Mer granskning av den svenska infrastrukturen blir det imorgon då jag flyger från Ängelholm till Bromma med Knu… förlåt Kullaflyg. Det är tur att jag har fakturaadressen till Kalmar Kommun för alla mina biljettutlägg.

Kalmar Kommun
Avdelningen för Infrastrukturella frågor
Att: Thomas Davidsson/Johan Persson
Box 953
831 29 Östersund

Märk fakturan: Inspirationsresa inför tunnelbana i Kalmar. Projekt ”röd linje”
Noteringar: Dörrarna stängs, GFA, Norrliden? Smedby? Please mind the gap between the…

Lite andra funderingar slår mig på tåget som kräver svar:

Johnny Petersson: Kan man som vänsterpartist verkligen ha på sig ett Louis Vuittonskärp?

Fredrik Löfgren: Måste en Art Director alltid ha svarta designbågar?

John Bauer: Måste alla danskar ha ergonomiska skor?

Seger: Måste en kock ha slitna händer och tatueringar?

B-G: Bloggar alla på Ängö?

Skeppland 101: Blå byxor?

Alla brassar: Frisyr?

Producent-Petter: Martinique?

Uffe-Taco: Enya?

Peter Magnusson: Chris Karlssons Merca?

Martin Holm: Fri bensin?

Nanne: Internet?

DJ Stig: Jesussandaler och strumpor?

Dan Johannesson: Kalmar?

Jensa Nilsson: Facebook?

Berry Rommerdahl: Elton John?

Jerker: Bögklubb i Milano?


26
maj 11

GFA-effekten och nya fotbollskonsumenter

Tåget, på väg tillbaka till Skåneland. Strålande sol och tre poäng. Vilken inramning. Herregud så mycket människor. Jag kan inte sluta tänka på det, vilken revansch det är mot alla dom där ute som satte sig emot arenabygget. Och vilket lass ni drar i så väl klacken som på nya sektion 101. Iakttog Kapten Skeppland på Östra, satt han ner en minut karljäveln? Men så fick han då sin våg äntligen. Fortsätt, vi har bara skrapat på ytan. Nu ska vi bara se till att tröstkepsarna på sponsorläktaren släpper loss.

Förra matchen, mot Häcken, bjöd jag samtliga anställda på Kallskänken till GFA. Styrde upp lite käk och en biljett. Dom var givetvis tacksamma och tyckte det var helt fantastiskt. Det här är personer som inte ens varit på gamla Fredriksskans (ni vet den gamla ”arenan”). Hur eller hur, igår träffade jag Samer 14, son till en av mina anställda som var på GFA första gången mot Häcken. Han tyckte det var så kul att han själv gick på matchen igår. Inte bara en ny läktarkultur utan alltså även en ny generation fotbollskonsumenter, som växer upp med en kultur där man faktiskt måste betala en slant för att se på fotboll.

Matchen skiter jag i att analysera, det kan andra göra. Det man kan konstatera är att det ser oerhört stabilt ut bakåt och att Kalmar vinner matcher trots att man inte kanske spelar på topp, det är också en kvalité. Mycket av spelet i år påminner om 2008, ett rakare och mer hotande djupledsspel.

I helgen är det alltså organiserat trams i form av: El gruppo svedezia i Stockholm, mina hårt arbetande karriärsvänner har styrt upp en helg där uppsnacket skvallrar om att ”det ska vara något i hästväg”. Rykten säger rysk kaviar och Champions Leuagefinalen i Viasat studion. Kan inte låta bli att låta er läsa den inbjudan som gått ut via Facebook:

”En oförglömlig Stockholmshelg ligger framför oss. Då vissa deltagande personer lever 90% av sina liv på Facebook, skapar vi ett infoforum på nämnda sociala forum. Här kommer första informationsdelgivelsen.

Simon och Ola kommer att ta befälet över helgen som kommer innehålla både överraskningar och väntade händelser. Då herrskapets preferenser för en lyckad helg spänner över ett brett spektrum krävs en helg som innehåller allt. Det kommer därför att bjudas på såväl kulturella- som vin- (ibland kombinerat) som laktosrelaterade upplevelser. Det enda deltagande gentlemän behöver göra är att infinna sig samt packa ned ett glatt humör i kappsäcken (eller Louis Vuitton-väskan om man är grosshandlare/VD för ett cateringbolag). Förslag till aktiviteter mottages men undanbedes.

Ledtråd till tema för helgen: ”Hälften hade räckt”

Och ni behöver inte vara oroliga, vi kommer inte beträda Stureplan.

Med vänliga och ödmjuka hälsningar,

Simon och Ola”

Som ni säkert förstår, det blir åka av.