Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

mars, 2011


31
mar 11

Orienteringsritning för automatisk…

bild

Orienteringsritning för automatisk brandlarm i tryggt förvar.

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


31
mar 11

Kick off!!!

Kick off!!!

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


31
mar 11

Fem snabba

Härligt med debatt i bloggen, stort av Johan Persson att replikera. Snacka om att lira i en annan dimension. Finns det ens en opposition i Kalmar? Någon som sett nån? Eller?

-Seger!
-Jaaa.
-Det kom in en beställning på eftermiddagsfika till imorgon.
-Hur många personer?
-Tre.
-Men vem fan beställer tre fika???
-Jag ska se vad dom heter….vänta lite…
-Victoria och Daniel, känner du dom?

Fyra dagar i morgonprogrammet Müsli 06-10, sliter, men det är roligt. Ser fram emot sovmorgon.

Generalrep på arenan imorgon 13.00, välkomna.

Möte med Jangir, Vidlund, Mik-bar och Guldfågeln Arena ikväll. Kanon.


30
mar 11

Bygg gärna, men inte här.

Sitter på Bilkompani Kalmar och känner mig aningen värdelös. Jag väntar på att mina sommarostar ska på bilen och det slog mig just hur lat och bortskämd jag är som inte själv byter däcken. Samtidigt som det bara är att konstatera att det blir allt mer vanligt att betala för tjänster som både däckbyte och däckhotell. Rent teoretiskt borde väl egentligen detta gynna nationalekonomin. Tänk om alla skulle vara händiga och göra allt själva. Detta är nog också en generationsfråga, vi 80-talister känner ingen direkt prestige kring snickeri och däckbyte, vi vill hellre jobba med media.

Känns oerhört mäktigt med Linnéuniversitets etablering på Fredriksskans. Ett bygge som kommer att påverka staden på så många sätt och jag inser ur ett egoperspektiv att jag hamnar med både med hus och företag mitt i smeten, vilket hotell kommer att ligga närmast? Nybyggda Hotell Hilda. Jackpot. Och privat får jag en ny granne, ett episkt kulturcentrum. Fantastiskt.

Och det jag känner initialt är, HUR FAN BLIR DET MED PARKERINGSPLATSERNA???!!!

Intressant att det inte hann gå mer än ett år förrän dom attraktiva ytorna på Fredriksskans blev utnyttjade. Och jag drog ett mail till vårt kommunalråd, Johan Persson och ställde den enkla frågan:

Hej. Finns det någon officiell siffra för hur mycket marken säljs för?

Svaret:
”Det finns varken en officiell eller inofficiell siffra. När detaljplanen, kan bli två, är klar för hela området sker en oberoende värdering av byggrättens värde och då sätts ett pris. När det gäller bostäderna som ska byggas på Fredriksskans så är det samma princip alternativt högstbjudande.”

Det vi redan kan konstatera är väl att det lär bli ett belopp som är mer än tiotal gånger större än både föreningsbidrag och kostnader för parkeringsplatser som Kommunen lägger på Kalmar FF och Arenaområdet.

Kontentan, hade Kalmar FF inte valt att bygga en ny arena ute vid kvarteret Bilen, då hade inte heller möjligheterna funnits för det som ska bli ett splitter nytt och attraktivt Universitetsområde. Kalmar FF bidrar per automatik därmed till regionens utveckling. Eller har jag helt fel nu Jonas Lönn? Miljöpartisten som gett arenamotståndarna ett ansikte och aktivt dom senaste åren debatterat emot kommunal finansiering för både arenan, parkeringsplatser samt närliggande anläggningar.

Och en annan fråga som grämer mig, hur kan exempelvis Växjö Kommun bygga en helt ny arena för 190 miljoner helt problemfritt åt ett Superettanlag vars namn jag inte tar i min mun? Inte en jäkel varken överklagar eller driver opinion mot bygget? Är det så stor skillnad mellan städerna. Är vi Kalmarbor på riktigt verkligen sugna på konceptet Fortsatt Framåt eller kan den stora delen av Kalmar egentligen tänka sig: Ett Steg Bakåt? Är det en alldeles för liten klick människor i både näringsliv och politiken som vill förändra? Vad står egentligen våra lokala politiker i denna frågan? Bygg gärna, men inte här? Reagera, vad tycker du om Kalmars framtid? Gå lös i kommentatorsfältet, agera! Vad tycker du?


29
mar 11

Med en Kalmar FF-tatuering på underarmen.

Bra uppslutning idag när jag höll kompletteringsinformationen om Hällkonceptet och erbjudandet om hur man köper en andel. Kul också att inbetalningar rullar in. Det har kommit många frågor om möjlighet till avbetalning från särskilt B-G Svedjenäs, och alla frågor om finansiering överlämnar jag till Lars Wribe på Hällbank Finans.

Försöker få loss ett vändkors från Fredriksskans till trädgården då vi tror på stor tillströmning av folk i sommar.

John Bauergymnasiet startar en hotell och konferensutbildning till hösten och hade idag ett informationsmöte på hotellet för näringslivet om utbildningen. Många representationer från stadens olika hotell närvarade och det blev även en bra möjlighet för dialog. Det som slog mig var att alla tyckte exakt likadant i samtliga frågor. Och i grund och botten handlade samtalet om vikten av att jobba med ambitiösa elever. Att berätta för en elev att han eller hon måste stryka skjortan är inte aktuellt. Kunskap, passion och stolthet. Nyckelorden för framgång hos alla människor oavsett ålder.
.
På tak om passion, en Kalmarkille som gjort en jävla resa är Simon Samuelsson, före detta sommelier på Hamnkrogen. Han packade sina väskor och drog till London och idag jobbar han som chefssommelier på toppkrogen Corrigan’s Mayfair. Seger hade träffat Simon i London ”off duty” på en närliggande krog i samma område. Servitören på krogen var tveksam om ett vin var korkat som en av restaurangens gäster just skulle serveras. Och eftersom han just fått syn på Simon-sommerlier sekvensen innan passade servitören på att fråga Simon om vinet verkligen var korkat. Simon, som satt ner avslappnat med Seger, snurrade på glaset, luktade och konstaterade att vinet var fördärvat. Rätt kaxigt att sitta som gäst på en helt annan krog, bli igenkänd som sommelier och framförallt konstatera att bordsgrannens vin är korkat. I synnerhet om man är en jävla rännstensunge från Linsdal med en Kalmar FF-tatuering på underarmen.

Och på tal om Kalmar FF, senaste snacket i reklamsverige.
http://www.resume.se/nyheter/2011/03/29/kalmar-ffs-succekampanj/


29
mar 11

LIVE från Radion


28
mar 11

Hällkvällar på Smålands näst hetaste mötesplats

Har precis avslutat ett kreativt produktionsmöte på Halltorp och bokat in vårt första besök till pilotprogrammet för Martins matlåda. Kvinnan som så vänligt serverade oss med kaffe och chokladkaka hade hört mig på radion tidigare idag sa hon. Jag blev glad och berättade lite kort om vårt projekt och kände mig verkligen media. Nästan samtidigt ringde Johan Signert och bokade in mig till ytterligare en morgonshow i P4, jag kände mig då än mer media. När vi sedan skissade på en storybord var mediakänslan total. Sen ringde de från Kallskänken och undrade om jag inte kunde hämta bröd på Fiesta. Jag var nu inte länge så mycket media.

Kalmarpostens vice VD, Hasse Ljung hämtade en husman på Kallskänken idag och konstaterade att jag faktiskt var med på 4 bilder i förra veckans tidning, du måste ju räkna med din annons. Annonsen där jag ödmjukt placerat mig själv i en smörgåstårta för att skapa mer sälj. Frågan är väl, hur långt ner i majonnäsen är man beredd att sjunka.

Snart öppnar mötesplatsen och går in för sin andra säsong. Förra årets succé med livestream från altanen, fotbolls-vm, cirkusbelysning och kungabröllop blir givetvis svårslaget. Förväntningarna har i kompisgänget skruvats upp efter att jag lite olyckligt lovat en Per Morberg Häll. Ni har säkert sett den på TV, gjutjärn, 1 meter i diameter, 9cm djup och en volym av hela 36 liter. Ett riktigt as. Precis som prisbilden, 20000:-. Och det är bara att konstatera att det blir svårt att motivera köpet för både flickvän och revisor. Men tanken av att göra mina bästa vänner besvikna inför sommarsäsongen 2011 känns sådär. Därför erbjuder jag nu en exklusiv andelslösning på min nya stekhäll.

Bli andelsägare i Martins Nya Häll – Garanterat Mycket Gutt.
Jag ger dig som privatperson och vän en exklusiv möjlighet att rädda sommaren genom att köpa en andel i min nya stekiga stekhäll. För den ringa summan av 500 kr blir du andelsägare i hällen och garanterad minst en helkväll med mat, dryck och dans på Smålands näst hetaste mötesplats. Ett koncept jag under sommaren valt att döpa Häll-kväll. Du får även ett diplom som intygar din andel i stekhällen. Några som redan gett klartecken och köpt en andel men ännu inte satt in pengar är följande personer och organisationer:

Ulf ”taco” Tallhage, Simon Modelling, Bergsten, Petter Elmeroth, Sebastian Segway, Håkan Gjutholt, Destination Kalmar, Socialen, Daniel Vidlund, B-G, OT Dahlberg, Hasse-skylt, Grant Thorntons festsektion, Fam. Bergvall, Ralph Löfgren, Wilson Creative

Nästan klara:
Sven Lindgren, Ulrik Brandén, TV4, Sveriges Radio P4 Kalmar, Bildväxlarna, Kalmarsund Promotion, Skånska Dagbladet. Johnny och Anna Telleus.

Tveksamma och vill ha mer ”info”:
David Elm, Ulf Wollinger, Pontuz Löfgren, Maria Eile, Thomas Davidsson, Ortopedkliniken. Konferens-Jerker.

Har tackat nej, vänligen men bestämt:
Gunilla Sax, Jörgen Rasmussen, Chris Karlsson, Lokalbevakaren, Tommy Granlund.

Jag funderar på att plocka fram ett billigare alternativ som kommer att heta Hällens Vänner där man helt enkelt bara köper ett stödmedlemskap och får ett klistermärke och en t-shirt på posten, endast 100kr.

Sätt in pengarna på Swedbank kontonr: 8169-5,903 732 768-2, märk insättningen med ditt namn.

Tack för ditt bidrag för hällvete.

Halmstad


27
mar 11

Opens in case of expensive bill

Vaknade upp i lördags och råkade surfa in på sossekongressen och Julholts linjetal som streamades live. Inte för att jag kan någonting om politik eller retorik, men det var något väldigt speciellt med det där talet. Kanske inte för gemene man där ute, men för alla medarbetare i ett oerhört splittrat parti så måste varit skönt att någon äntligen tog tag i taktpinnen. Fastnade framför skärmen i nästan en timme, och det måste vara rekordlångt politiskt engagemang för min del. Ska bli spännande att följa socialdemokratin och om man lyckas vända trenden. Jag tror personligen att Miljöpartiet blir stekheta i framtiden med Gustav Fridolin i spetsen som om han sköter sina kort rätt kan få med sig många 80-talister samt förstagångsväljare.

Det damp ner ett erbjudande om ett tredagars konferencieruppdrag i Malmö i maj. Kanon.

Handlade av sekretesslagd anledning på Rusta idag. Okej, säg så här, dom ska tydligen ha ett visst schampo som faller delar av familjen Bergvall i smaken. Jag passade på att köpa Aftonbladets porrbilaga om Allsvenskan som jag snart ska sätta betarna i. Kvinnan i kassan hade varit på Humorgalan, hon tyckte att jag, hör och häpna, var roligare än samtliga tre komiker. Det du Granlund ditt gamla popsnöre.

Och på tal om popsnöre. Det är slut på Acne, Ralph Lauren och J. Lindeberg. Bring back life.

Har inhandlat Alex Schulmans senaste bok med mastodonttiteln: Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng utan att bli det minsta trött.

Det sägs att syskonen Bergvall blir utan present efter föräldrarnas sjunde skidsemester i norra Italien, tydligen går presenten istället till någon dom väljer satsa mer på. Nämligen mig. Kan det vara något grisinspirerat?

Seger är i London. Och som den goda förebild, chef och vän jag är hade jag givetvis skickat med ett litet bidrag i form av 90 pund. Dock hade inte Seger själv fått kuvertet utan det gav jag till hans flickvän och personliga assistent Dallan. På kuvertet hade jag printat: Opens in case of expensive bill! Hennes uppgift var att se till att valfri engelsk person skulle överlämna kuvertet till Seger vid en valfri situation. Enligt uppgift hade det inte gått mer än 1 timme i London innan Seger satt i skiten. I taxin framme vid hotellet skulle han betala taxinotan med kort, något som ej var möjligt. Dallan sprang in till receptionen och bad dom gå ut och överlämna kuvertet till Seger som satt och kallpratade med taxichaffisen. Ni kan tro Seger var chockad när det kom ut en receptionist med ett kuvert innehållande 90 pund med texten: Opens in case of expensive bill.

Imorgon är det grispass i radion igen 06.00, i P4 Kalmar. Kanon helt enkelt.


25
mar 11

Livet är en fest, och jag är inte bjuden.

Tycker vi höjde nivån ett snäpp på dagens Kalmarsund Promotion, lite mer konstruktivt samtal och förhoppningsvis så småningom på sikt lite mer verkstad. Vi har nu i snart ett års tid, under samtliga möten, diskuterat problematiken med den usla infrastrukturen i regionen samt ungefär 124 gånger konstaterat att vi geografiskt ligger på en bakgård. Kanon, men är det någon som kan tänka sig gör något åt den usla infrastrukturen? För att citera Kent Johansson, regionutredare åt Sveriges kommuner och landsting: Tro inte att det går av sig självt, och framförallt, tro inte att detta löses av politiker.

Han menade på att som i tex Västra Götaland där en ny regionbildning har blivit verklighet, är det helt och hållet näringslivet som legat bakom initiativet, en process som tog närmare 10 år. Länet omfattar hela landskapet Bohuslän, huvuddelarna av Dalsland och Västergötland samt mindre delar av Halland och Värmland. Det består av 49 kommuner och har drygt 1,5 miljoner invånare, vilket är 17 % av Sveriges befolkning. Sug på den.

Initialt är det ingen invånare som är för nya regionbildningar, precis som folk avskyr förändringar över lag, vill man liksom inte byta varken bank, försäkringsbolag, bilmärke eller namn på sin region. Skit i det menade Kent. Bara kör. Det är den ända utvägen, förr eller senare blir vi tvungna.

Med andra ord känns Kalmar Län rätt iskallt. Och det säger jag inte för att landshövding Sven Lindgren verkat missat/glömt bjuda in mig till hans representation med kronprinsessan Victoria och Daniel. Och inte heller känns det iskallt för att Ulrik Brandén och Jacob Westerlund har fått en varsin handskriven inbjudan. Jag menar, det är klart, vem kan egentligen föra sig bättre bland dessa royaliteter och fint folk än en före detta Stockholmsligist och en bonnson från Algutsrum. Och nej, jag är inte bitter. Livet är en fest, och jag är inte bjuden.

Hur eller hur, dagens stora nyhet var ändå beslutet att näringslivet i Kalmar i höst öppnar tre kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö med avsikt att fungera som mötes och representationslokal för Kalmarföretag som gör affärer och rekryteringar i ovanstående städer. Kalmarkontoret är ett projekt som är ett direkt resultat av samverkan mellan företag i staden. Är du intresserad av att veta mer om projektet Kalmarkontoret, kontakta: thomas.davidsson@kalmar.se


24
mar 11

Samt insikten i hur jävla kort jag är

Oerhört besviken. Bara tre bilder på mig i veckans Kalmarposten, ska man ha bra sälj måste man snitta runt 4-5 bilder per nummer. Kan inget annat än älska bilden på Svante, Jimmy-Guldfågel och undertecknad. Den säger så oerhört mycket.

1. En katt bland hermelinerna. (citat Jimmy Samuelsson VD Guldfågeln)
2. Vad ska inte sleven vara om i grytan (citat: okänd)
3. Finns det sälj finns det hopp. (citat: Konsulten Chris Karlsson)
4. Finn ett fel.

På framsidan inser man också hur jävla lång Svante Samuelsson är samt insikten i hur jävla kort jag är.

Ytterligare ett inspirerande möte idag med Läckeby Waters starke man Kjell Axelsson. 75 år av vattenteknik och entreprenörskap på 45 minuter var tillräcklig för att konstatera vilket fantastiskt företag han byggt upp ute i Läckeby. Nu omsätter man runt 800 miljoner och har huvudkontor i Lund men om Länsstyrelsen får tummen ur rövva flyttar man strax till Bombardiers gamla lokaler, circle of life. Och vi börjar lära oss att nedläggningar inte bara innebär jordens undergång. Möte också med Madeleine Isaksson Petersson som efter 25 år på Bombardier fick navelsträngen avklippt och kniven mot strupen, det slutade med att hon blev egen företagare i Emmaboda. Ovanstående inspiratörer får vi lyssna till imorgon på Kalmarsund Promotions lunchmöte i just Bombardiers gamla lokaler. Och oavsett storlek på företag jag möter är dom ständiga ledorden just det som vi förespråkar, samverkan och passion.

Stirrade in en snabbis på Systemet. Har ju en vinkyl hemma som ständigt känns rätt urplockad. Problemet är att när jag varje gång handlar köper jag runt 7 flaskor 100 kr viner samt typ 1 värstingvinare. Och eftersom jag ständigt går och nallar i kylen så blir alltid dom där ”värstingarna” kvar. Och det känns ju så dumt att knäcka en Brunello efter att ha druckit ett gäng GT, några shots, en redig bult och en påse Såuer-kreme Junion. (Chips)

Det blev 5 km jogg efter jobbet, pressen på att vara slim-fit när Gabby kommer hem är hög. Att jag någon timma tidigare sladdade in på Max drive-in och löste ut en tema-mega-xl-stor-fet-burgare och tryckte in den i huvudet på under 60 sekunder sittandes i bilen ,gjorde ju inte direkt saken bättre. Jag står nu på plus minus noll, kan man säga. Och spyan vid Kalmarsundsparken vet jag ingenting om.

Elin Taube ringde och gapade. Jag kunde urskilja orden: prova, kläder, Kompaniet. Jag lade ihop ett och ett och åkte till Maxi. Det var fel, jag skulle tydligen prova kläder på Kompaniet som vi alla i föreningen ska bära under säsongen på Guldfågeln Arena. När jag ändå var där passade jag på att köpa en svår skinn/mockakjol till Gabby, jag var först lite osäker på om den skulle gå hem, och precis när den tanken for igenom huvudet gled företagslotsen Lisa Saetre förbi, hon är god vän med svärmor samt tilläggas officiell hundvakt till familjen. Bergvallarna, som för övrigt är bortresta på den sjunde skidsemestern i år. Och eftersom svärmor är bortrest så fick Lisa agera köpråd. Och kjolen blev, Saetrefierad.