Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

september, 2010


30
sep 10

Dagens Husman, Pasta Penne

bild

Dagens Husman, Pasta Penne

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


29
sep 10

Musikvideo

Rykande färsk, musikvideon till Teenage Crime!


29
sep 10

Min nya ljugarbänk, designad och…

bild

Min nya ljugarbänk, designad och snickrad av Niklas Runesson. 

Mobilbloggat med www.wp-mobile.se


28
sep 10

Ber om ursäkt Thoralf Alfsson, men har en fråga

Ja just det, vilken cirkus det blev kring mitt upprop mot rasism. Thoralf Alfsson totalsågade mig i sin blogg vilket han givetvis ska göra i det läget, tyvärr kunde inte Östran låta bli att göra ett lökigt reportage i tidningen samma dag som annonsen gick och det stod lite olyckligt i tidningen att jag ville ge Sverigedemokratera en pungspark, så förlåt Thoralf, det är klart att jag inte vill ge er Sverigedemokrater en pungspark rent fysiskt, spontant tror jag nog att du lätt skulle ta mig i en fight, är väl dock ganska seg och uthållig men, nja, där vinner du nog rätt lätt. Så härmed (det gäller ju även SÄPO då) tar jag tillbaka pungsparksuttalandet i dess fysiska våldsform. My bad.

Men när ett parti jagar väljare genom att i sin reklamfilm ställa pensionärer mot invandrare blir jag mörkrädd. SD säger att man vill värna om: frihet och öppenhet.”I vårt Sverige värnas det svenska kulturarvet, ett folkhem byggt på en gemensam värdegrund och svenskarnas rätt att utveckla sin kultur på egna villkor.”

För mig är det så självklart att vi mycket mycket mer aktivt måste jobba med integrationen. Och det är uppenbart att den inte har lyckats när ett främlingsfientligt parti går raka spåret in i riksdagen. Den okunskap som finns om vad mångfald också gör för vårt samhälle blir ju inte direkt bättre när SD i sin politik skrämmer upp alla stackars pensionärer i stugorna med att alternativen: egen överlevnad eller att totalstoppa invandring och skicka ut muslimer.

Thoralf Alfsson, hur ska vi lyckas bygga ett tryggare Sverige när ni driver en politik som ställer muslimer mot pensionärer? Är det som menas med, trygghet och ansvar?

Se Sverigedemokraternas trygga film:

På Kallskänken jobbar bland annat lutheraner, ortodoxa, buddister, katoliker, ateister och muslimer, vi kommer från olika delar av världen. Allt ifrån Blekinge till Saigon. Vi gör svenska smörgåstårtor och stekt ris. Dom älskar sitt nya Sverige, men förra måndagen kände dom en stor oro. Så en fråga till, tycker du dom bör dom göra det Thoralf?


28
sep 10

Promotionbåten och ny färjelinje till Kalmar!

Succé är väl egentligen bara förnamnet av Promotionbåten 2010 där lite drygt 200 företagare åkte till Polen och Sopot för nätverkande in absurdum. Ni kan inte tro det är sant, men ett av inslagen är så kallad matchmaking där företag under tio intensiva minuter får sälja sig. På angiven signal roterar man sedan och får helt enkelt köpa och sälja till en ny kontakt, rena rama torsk på Tallinn, men med glimten i ögat och med en härlig stämning funkade det enligt dom som var med riktigt bra.

Framförallt känns det som att vi nu har skapat en jäkligt bra plattform inför Kalmarsund Promotions framtid, viktigt att kunna träffa andra företagare och paketeringen av Promotionbåten blev bra, det är valfritt vilken nivå man vill lägga sig på, men att se alla dansa och le under den sjögången vi upplevde igår var på något sett lite vackert.

I särklass roligast var ändå Jacobs Facebookinlägg som skapade rabalder på hemmaplan. Stena Line hade en affisch uppsatt på båten som på polska gjorde reklam för Öland och Kalmar:

Jacob skrev följande inlägg tillsammans med bilden:
Breaking news! Johan Persson har fixat så Polenfärjan kommer gå från Kalmar!

Någon timme senare kommer en något upprörd Johan Persson fram till mig och frågar:
-Vad har du den där j***la Wäserlund???
-Hurså, du verkar upprörd?
-Ja, dom ringer från både Östran och Barran och frågar om en ny färjelinje från Kalmar till Polen!
-Ofan.

Jag låter detta extremt roliga rykte få sjunka in lite innan det är min tur att lägga in nästa inlägg på Facebook med samma bild:
Senaste nytt i Stenaetableringen! Enligt rykten planeras en färjeterminal vid nya kallbadhuset. Glada miner och tummen upp för Kalmars utveckling!

Nu får jag SMS från diverse journalister som undrar vad som händer.

Jag svarar med följande:
Davidsson har bekräftat etableringen och kallat till presskonferens på näringslivskontoret idag kl.11

I samma veva skickar jag också ett SMS till Davidsson och önskar honom lycka till på presskonferensen han ska hålla kl 10.00.

Vilken extremt rolig soppa.

Här kommer Konsulten avsnitt 4:


25
sep 10

Hicktrauma och matkoma

Mycket handlade om besöket på Gastro igår, avsmakningsmeny på en av Sveriges finaste krogar krävde förberedelser. Det var precis som vi skulle spela match, tyckte väl jag i alla fall…
Helsingborg är en fin stad, detta konstaterat efter en rejäl runda gubbvaktning. Eftersom vi skulle äta tungt på kvällen blev det en lättare lunch med soppa, lättare trodde jag, soppan var riktigt god, och gott är oftast förknippat med grädde. Detta ledde följaktligen till matkomma och en dramatisk hicka. Jag vet inte vad som hände, med jag drabbades av en oerhört aggressiv och okontrollerbar hicka. Gabbys skadeglädje är vid detta laget enormt och likt hickanfall som kan liknas vid Tourettes syndrom skrämde jag slag på folk i staden med högljudda, intensiva hickar. Efter lite drygt en halvtimme gick äntligen hickattacken över och jag kunde pusta ut.

Gastro då, ja herre min skapare, tio rätter rakt in i huvudet:

Amuse Bouche

Norsk marulk, trollkrabba, vikentomater i textur, ”förpackad spritärta”, sagogryn, svensk melon, destillerad havsjuice

Odlad naccari caviar ”per se”, gotländska betor, brioche, créme fraiche
Supplement 395:-

Halstrad pilgrimsmussla från kristiansund, kronärtskocka, grillad purjolök från Ugglarp, rostad syrlig löksky

Kvällens fångst, luftig potatis från larsviken med röksmak, spenatolja, karamellisserad kycklingsky med senapsfrö

Skogens vilda svampar och färsk tryffel

Skånskt ankbröst, sockermajs, ankkorv, körsbär, majrova

Gastros urval av svenska och europeiska ostar med tillbehör

Hallon, björnbär och vanilj i variation

Päron, valnötsglass, granité, frasig french toast, araguanichoklad

Ja hujedamej vad mätta vi blev, vi flaxade efter färdtjänst och syre, när notan kom kändes det som en befrielse, vi behövde inte äta mer, vi rullade hemåt i matkoma.

Snart rullar vi till Lund och Malmö för nya äventyr, mycket gutt! Tack Fredrik min PR-strateg för den nya headern, allt blir så tydligt nu…


24
sep 10

Uppladdning inför avsmaket på Gastro

Vi hoppas på följande situation:


23
sep 10

Kycklingkock och rejäla trauman

Kalmar FF nyper ytterligare en trea efter en återigen stabil insats och avancerar i tabellen. Sex matcher kvar, arton poäng att spela om. Kan man nypa alla dom tror jag på en fjärdeplats. Genialt av Nanne att se slutspurten som en enhet.

Dock var matchupplevelsen igår ett rejält trauma. Vi hade samlats på Harrys för en rejäl, hederlig grabbafton med bira och boll. Dock lyckades man inte pejla in rätt kanal då tydligen kanalplatserna hade flyttat på sig, paniken spred sig i lokalen när folket kunde konstatera att matchen dragit igång. Det slutade med att jag och Jacob stod uppe i Harrys kontrolltorn och försökte febrilt ordna fram Canal+ Fotboll. Efter ett antal kanalsökningar fick vi in signal, men kanalen var kodad och paniken utbröt i lokalen. Folk lämnade vind för våg, ett glas krossades, slow motion, någon ramlade, han skrek, lämna mig! Rädda er själva!

Ungefär trettio minuter in i matchen gled vi in på ett fullsatt Seven, utsvultna och rejält hungriga, men misären denna afton var inte slut, vi fick inte beställa mat, det var, fullt i köket. Panik utbröt i lokalen, igen. Ett glas krossades, slow motion, någon ramlade, han skrek, lämna mig! Rädda er själva!

Vi bestämde oss för att käka i halvtid nere i kycklinghaket i Ströget, han sa att det skulle ta fem minuter, det tog tjugo. Och ni som vet hur varmt det är med friterad kyckling vet ju också hur svårt det är att trycka in maten i huvudet. Inte nog med det, nu kom ägaren till Seven och ertappade oss med öl vi tagit med oss från övervåningen, hon konfiskerade ölen samtidigt som Pettan ska betala kycklingen. Nu vet inte killen (eller den italienska kocken som han titulerade sig själv) hur mycket det skulle kosta. Inte konstigt när priset på menyn är överstruket med svart tuschpenna. Svarta pengar, skojar Petter och pekar på tuschöverstrykningen, och kyckli…eller den italienska kocken tänder till.
-Ska ni ha någon mat eller inte!?!
Var det som hände sant, skulle vi gå bet om ytterligare en måltid, Harrys brann inne, fullt i köket på Seven och nu, en kycklingkock från Libanon med italienska kvaliteter står mitt emot oss och lackar för en ordvits.

To be contineud…conte….conta..contin…ehh, fan, slut.


22
sep 10

Säg ifrån, du med!

Tack för all positiv respons för annonsen!
Nu är det din tur!

Många känner tomhet efter söndagens valresultat.
Tillsammans manifesterar vi mot främlingsfientlighet genom att på fredag fylla en maffig helsida med våra företagslogotyper i Östran under denna underbara text från kampanjen Så typiskt svenskt.

Sverige är julgran och Kalle Anka på julafton, majbrasa, midsommarstång och många små grodor.
Sverige är kräftor, kebab, bagels, sushi, nygrillad röding och falukorv.
Sverige är hängmörat kött, saltat kött och inget kött alls.
Sverige är demonstranter och syjuntor.
Sverige är gult och blått, rött och grönt, rosa och ibland lite grått.
Sverige är ja och nej och nja och lagom. Jättelagom!
Sverige är å ena sidan. Å andra sidan.
Sverige är massor av språk och mängder med dialekter.
Sverige är landsbygd och by. Tätort och förort. Och en och annan storstad.
Sverige är åker och äng, skog, mera skog, sjö, himmel och hav och allt däremellan.
Sverige är dyslektiker, elektriker och skeptiker.
Sverige är minoriteter och mexitegel, bandybollar och studiecirklar.
Sverige är kyrktuppar och moskéer, lösgodis och fredagsmys.
Sverige är tulpaner och turbaner, folkdräkt och spritt språngande naket.
Sverige är lika och olika. Och lika olika.
Sverige är och ska vara omtanke och kunskap, respekt och empati.
Sverige är och ska vara åsiktsfrihet, jämställdhet och demokrati.
Framför allt är och ska Sverige vara frihet för alla. Här ska alla ha samma rätt att existera och utvecklas. Här ska det finnas acceptans för olikheter.
Ingen annan bestämmer vem du är. Det gör du själv!
Så typiskt svenskt! Så typiskt bra!

_____________________________________
Vill ditt företag vara med och säga ifrån? Deadline imorgon torsdag kl 12.00.
Skicka ett mail till: martin.nisson@wilsoncreative.se


22
sep 10

Hallberg värvas till Växjö

Breaking news, Viktor Hallberg jackar upp ytterligare i sin yrkeskarriär och lämnar Kosta Boda Art Hotell för bartenderjobb på anrika Växjökrogen PM & Vänner, vi når Viktor på telefon i Kosta.

-Hej Viktor, Martin Nilsson från mycketgutt.se här, rykten placerar dig i Växjö, vänligen bekräfta.
-Haha, ja det stämmer, kommer att börja som ansvarig för PM & Vänners nya barkoncept i Bistrodelen som dom vill utveckla.
-Utveckla på vilket sätt?
-Man vill skapa en ny drinkkultur i Växjö.
-Är det några ”bad feelings” mellan dig och Kosta Boda Art Hotell efter ditt bryt?
-Nej absolut inte, har bara gott och säga om Kosta Boda Hotell och dess organisation, utvecklingsmässigt har jag lärt mig oerhört mycket av både Bengt och Edin som jag är tacksam för.
-För oss som inte känner till PM, vad är det för ställe?
-PM är en av Sveriges absolut bästa restauranger t.ex man fick utmärkelsen årets restaurang av White Guide 2010 för sin matupplevelse, Andreas Larsson, världsmästarsommelier jobbar där och han är mycket ute i världen och föreläser, bland annat lär han sig nu Japanska…
-Hur kommer du att utvecklas som bartender i och med flytten till Växjö?
-Det återstår väl att se, jag kommer definitivt lära mig mer om viner.
-Slutligen, du kommer att flytta till Växjö, men hur blir det med Kalmar FF.
-FF är laget i mitt hjärta, framförallt Petter Wastå.
-Tack Viktor.
-Tack själv.
-Okej..
-Ja just det…
-Ja…
KLICK!
-Hallå?

Läs mer om PM & Vänner på deras hemsida www.matodryck.se

I övrigt, intressant idémöte idag om Kalmar FF’s biljettsläpp till nya arenan där vi nog har en bra kampanjidé på G.

Imorgon blir det avresa till älskling i Helsingborg och på fredag avsmakningsmeny på Gastro, dubbelt gutt.