Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

juni, 2010


29
jun 10

Speciell Lunch och fet-Viola i växeln

Lunch på Byttan igår med David Elm och Minna, fågelproblemet kreativt löst med fisklinor, bra där! Det blev på många sätt en minnesvärd lunch, jag kan tyvärr inte gå in på några detaljer, men framtiden ter sig mycket gutt.

Martin Nilsson Mycket Gutt AB’s tekniska rotel jobbar febrilt med att få streamingen att fungera från mötesplatsen, det verkar dock som att Explorer (alltså inte spriten utan webbläsaren) sätter käppar i hjulet. Så vill ni komma och kolla på fotboll fast inte vet om det är någon sittning så får ni ringa på fet-Viola i växeln på 0733 480 111. Fet-Violia kommer sköta allt administrativt såsom fakturering, bokning och bullbak. Fet-Viola är en fiktiv person men bygger faktiskt på en sann karaktär som en gång i tiden praktiserade på Kallskänken. Viola vaggade in i köket på Kallskänken och vi tystnade. Dagen till ära hade vi en tårta uppdukad, den var fin och orörd. På toppen av tårtan satt en vacker marsipanros. Fet-Violia rörde sig sakta men målinriktat mot tårtan. Vi sitter blixtstilla eftersom Violas syn är baserad på rörelse, vi ville ju inte bli uppätna. Fet-Viola står nu öga mot öga med prinsesstårtan, hon sträcker sina knubbiga fingrar mot tårtan och nyper av marsipanrosen som hon stoppar i munnen ,samtidigt som hon tuggar säger hon: Nått gott får man unna sig här i livet.
Oerhört traumatisk upplevelse från min barndom.

Nya uppdrag väntar redan ikväll, det blir en liten spelning tillsammans med Hasse Wilson på Tengbom’s som har invigning av nya kreativa lokaler. Det ska bli kul, kanske blir det en uppdatering av Arenaläget. Ryktet säger att det är mycket fel med den Estniska betongleveransen, något jag ska får klarhet i. Återkommer om detta.

Nästa fredag blir det backstage på Hultsfred, det ska bli svinkul, peppen är total inför mitt premiärbesök på en redi festival.

Södermöre kommundel har gett undertecknad förtroende för konferencieruppdrag på deras personalfest, mycket gutt, vi kör Skavlantema, det gillar alla.

Ska jag göra ett pilotavsnitt till en programidé i sommar som ska försöka säljas in till SVT?

Nej nu får jag ta mig tillbaka till verkligheten, dags att klippa gräset.


28
jun 10

Just nu@mötesplatsen

Nu streamar vi live från mycketgutt.se, välkommen in på Brasilien-Chile 21.00


28
jun 10

Sänk, fåglarna får ju missfall!

Vilken helg, det är med stor ödmjukhet jag tackar mina vänner för ett helt fantastiskt midsommarfirande i Oskarshamns skärgård. Strålande sol och har jag inte legat som en klubbad säl på klipporna har jag blivit servad med Segers goda mat och Jessicas tårtor och pajer, jag har konstant haft ett rödvinsglas i handen och bara sugit in välfärden, värdigt. Vi var 20 glada man på ön och visst leder detta till en hel del roligt, bland annat utsåg sig Gabbe (Skånska Dagbladets starke man) till toastmaster och när han effektfullt som en del av sitt toastmasterskap drog på ledmotovet till Lejonkungen på mina aktiva högtalare reser sig pappa Källenius upp och skriker: Sänk för fan! Fåglarna får ju missfall.

Niklas och Staffan var ute och paddlade kanot, när dom passerade grannön stod grannarna och vinkade febrilt, Niklas och Staffan vinkade tillbaka, men detta visade sig dock vara jävligt fel, grannarna hade inte vinkat, dom gjorde tecken på att vi skulle sänka volymen…

Det var en oerhört sargad trupp som anlände till Kalmar igår, tre dagar av till stor del osunt levene hade tagit ut sin rätt, jag körde Sommarconny på altanen och fotbolls vm, sedan rullade vi ner på lite Biff Royal hos Peppe på bryggan där vi firade att bror min nått 20 år, äntligen får man någon nytta av honom. Innan restaurangbesöket låg vi som sagt och kollade på fotboll, jag försökte vrida ur det sista ur slavtrasan när jag bad Dennis hämta rödvin genom att lura honom att jag skulle ta tiden, han gick på det och jag låtsades räkna, och vi mindes alla de gånger man legat i pojkrummet på Ängö och lurat ner honom för att handla godis i kiosken, alltid på tid, sjukt effektivt.

Ny vecka nya möjligheter (lökigt uttryck), men igår kom Uffe-taco hem från land down under, och det blev fina glädjescener på Smålands nya mötesplats när han lite oväntat bara stod där. Välkommen hem Taco, mjölken står på kylning, nu kör vi!

Vad hände med Skånska Dagbladets flagga?


Niklas spänner sina muskler till allas stora förtjusning...


Eva och Frida är glada midsommarfirare!


Gabbi, vacker som en dag, också glad!


Niklas gubbsover...


Gris med Hallands fläder


24
jun 10

Midsummer

Midsommarhysteri på facebook, övertändning och förväntan. Sommarconnymode på altanen, precis 14 kokta sparrisar i osaltat smör och två, eller var det tre glas vin. Nu kan dom komma dom jävlarna. Fotbollen rullar i bakgrunden, inspelningen för Östran är klar, det kommer bli bra. Percy Nilegård möter The Office. Imorgon rullar vi mot skärgården i Oskarshamn, isolerar oss på en ö i tre dagar, stänger av kontakten med omvärlden, eld, apstadie och kärlek. Återkommer på söndag, glad midsommar!

Chris Konsulting önskar glad midsommar!


24
jun 10

Inspelning, nattpass, tryckeri och grattis morsan!

Dagarna har präglats av inspelningen av Östrans reklamfilm, igår blev det ett långt pass då vi dels spelade in förberedelse för grillfest, grillfesten samt efterfesten i tryckeriet. Och det är roligt nästan jämt. För er som läser Östran/Nyheterna idag är det faktiskt undertecknad som drog igång pressarna, så inatt var jag uppe och tryckte tidningar! Idag är det sista inspelningsdag och vi söker statister kl 12.00, vi bjuder på smörgåstårta, välkommen ut till Östran Amerikavägen 1.

Grillfest, be there!


Inatt 00.00


Bildbevis!


Living the dream!

Grattis morsan som igår fyllde 57, mycket gutt!

Brorsan och morsan


22
jun 10

Mockumentary, gatupratare och webcam

Idag drog vi igång inspelningen av Östrans nya kampanj, tyvärr kan jag inte gå in detaljerat på innehållet mer än att det blir en mockumentary som utspelar sig i tidningens lokaler. Och på frågan om vi har roligt är svaret ja, men det tar på krafterna och nu sitter man utmattad och laddar om för morgondagens set (känner ni hur jag vill beskriva mig själv som professionell skådespelare).

Filmteamet bestående av bla Tom och Daniel från Transistor...

Varmare luft på ingång, detta glädjer givetvis altanledningen på mötesplatsen, helgens försök att locka ytterligare besökare var verkligen ett steg i rätt riktning:

Gatupratare lockar alltid folk!


På altanen idag...

Nästa steg i utvecklingen är en webcam som streamar direkt från mötesplatsen, här är det meningen att man ska se om det är något folk på altanen, är det så, är det bara att komma!
Smålands Nya mötesplats Just nu!
Denna kommer att ligga på startsidan inom kort!


20
jun 10

Paralleller, abdikering och Kalmar klubbstad

Sommar-Conny installerad på planket, nya soltimmar att kvittera ut. Någon sa på tv:n igår att bröllopsglädjen i landet igår var viktigt för stämningen, han pratade om finanskriser, lågkonjunkturer och allmän depp men igår vände allting när närmare en halv miljon svneskar gick man ur huse för att få en glimt av sagan, Jag kan direkt dra en parallell. Volvos nedläggning, Salvestaden, Kinabygget och nu står den sedan ett par veckor färdig, min altan, Smålands nya mötesplats. Nej, det kanske inte går att jämföra min uteplats med det kungliga bröllopet men vafan.

Dock blev det av någon anledning riktigt jävla skitkallt igår och vi blev tvungna till att abdikera från altanen, det var ett otroligt smärtsamt beslut men sedan större delen av sällskapet meddelade att dom inte hade känsel i varken händer eller fötter var det bara till att se sanningen i vitögat. Men det blev trevligt under tak också, i vanlig ordning spontandans till ett par nya heta sommardängor.

Tro det eller ej, 2010, Kalmar har gått och blivit en Klubbstad, ni kanske tvivlar, men den nya generationens stekheta konsumenter dansar inte under 130 bpm, igår betade vi av såväl Le Bytt och Bistrobar (jag vet), men det var tamejfan klackarna i taket på båda golven. Och för er av det lite äldre gardet där ute som tjuvläser bloggar och annat socialmedialt, detta dansas det till i sommar, lite snabbare ärn både Zarah Leander och Sylvia Vrethammar:

Den här går hårt på nätterna hemma:
Oskar Linnros-Ack, Sundbyberg Filten remix


18
jun 10

Olika typer av syndrom, festival, och en intern utredning av stulen kycklingfilé

Sol i sinne, brun inne, mulet idag, Sommar-Conny satt på Kallskänken och gjorde etiketter. Vill passa på att tacka Subway för sin etablering i Kalmar, vi har slagit tre kassarekord under premiärveckan, Ikeasyndromet? Hur eller hur, Titi, Gillar!

Gilla!


Det blev en runda på stan för klippning på Cam & co, Lisa som är min outstanding frisör misstänker jag också jobbar för FBI, hon har bra koll, frisörsyndromet? Dock bör Lisa tänka på pensionen då hennes höft har börjat strula 25 år gammal…
Busringde till baren på Kosta igår, det var roligt, Ricke Iverlid lite lätt lurad av en kärring på rum 206 som ville ha hjälp med både det ena och det andra…

Idag fick vi glädjande nyheter via mail, Hultsfredsfestival, fri entré, backstagepass, living the dream!

Rullade in på både Selvage och Inside för lite spontanshopping, det blev en skjorta och ett par blå Lindeberg-shorts samt ett kladdigt italienskt, handgjort, miljövänligt NN07-skärp färgat naturligt av nötter, hade min mamma sett den prislappen hade hon slagit en volt och sagt upp moderskapet på en jävla gång, men snyggt, det var det.

Fakturera och kolla på VM, ny trend på Kallskänken och i Sverige.

Sköld ska alldeles strax fixa en gilla-funktion på denna sidan.

Owe! Din Kalle Baahskiva kommer snart! Sorry.

Över 500 unika läsare per dag på bloggen, fan, har ni inget jobb eller?

Östrans ledningsgrupp åt halvåtta-hos-mig-menyn igår på Kallis, vi passade på att visa dom nya Lokalbevakarfilmerna från Målilla samt berätta om det nya projektet som alltså spelas in nästa vecka. På tal om det, vi kommer att behöva statister på torsdag, vill du bli kändis? Skicka ett mail till: martin.nilsson@wilsoncreative.se.

Midsommar närmar sig med stormsteg, det blir firande på skärgårdsö i Oskarshamn med vänner, det blir alla tiders.

Dagens sociala tips är Elins på Wilsons stickklubb! Jag kommer personligen sponsra denna så viktiga verksamhet med en stickkväll på Kallskänken en Torsdag i sommar! Läs mer om deras viktiga under-cover-utsmyckningsarbete i Kalmar på deras blogg: http://stickklubben.blogspot.com/
Bli medlem, du också, Stickklubben, Gilla!

Vill passa på att gratulera Victoria och Daniel! Lycka till imorgon, hälsa kungen och tacka för inbjudan.

Dagen har dock präglats av att den kycklingfilé jag tillredde igår som skulle bli grunden till min Ceasarsallad jag skulle äta till lunch idag var spårlöst försvunnen. Följ internutredningen i köket och när jag löser fallet, här:

Till alla läsare där ute, (även den jäveln i Chile, som ständigt dyker upp på statistiken), trevlig helg!


17
jun 10

Sommar-Conny på lite olika studiebesök

Idag är jag Sommar-Conny, har satt mitt liv på flightmode och har bara glidit runt på diverse luncher och studiebesök. Det hela slutade i vanlig ordning att jag nu ligger som en strandad säl på mötesplatsen och bloggar. Igår var det inflygningsfest på Varvsholmen när Sederkvist, Creare och We-support bjöd in till dans, många lokalprofiler på plats bland annat syntes i minglet Billy, B-G och den gamla speakerlegenden Gunnar Svärd som tjänstgjorde i speakerbåset i femton år. Jag är inne på mitt tredje, tolv to go. Vi insåg fem minuter innan feststart att vi inte hade någon gåva att överlämna så vi slog ihop våra kreativa hjärnor och akutproducerade en reklamspott som vi senare under kvällen presenterade och menade på att den var orsaken till att det kommit så mycket folk då den spelats på olika radiokanaler en längre tid, lyssna på produktionen här:
Radioreklam sommarfest

Invigningsfest


Dagens första studiebesök blev på John Bauer där jag fick uppleva ett lärarrum utan någon som helst känsla av dåliga betyg eller kvartsamtal, man har ju genomlidit ett antal sådana utvecklingssamtal där läraren drar klassiker som: Han har lite svårt att koncentrera sig, han kan bättre, men han är i alla fall en glad kille.
Det blev en lunch, egentligen blev det faktiskt två luncher idag men säg det inte till någon, jag och magistern sladdade förbi Pastavagnen och gjorde dagens andra studiebesök och jag konstaterade snabbt ett varumärkesintrång modell allvarlig med motiveringen: Hur mycket köttfärs och chilisås är det egentligen över Kalmar FF?

Jag yrkar på fem års fängelse och livstids glutenintolerans!


Den andra lunchen blev med Wilson’s på Restaurang Skrattmåsen aka Byttan, måsinvationen på uteserveringen är verkligen en obehaglig upplevelse, bland annat fick klubbchefen bokstavligt talat bajs i maten. Det MÅS-te finnas något man kan göra.
Det blev eftersittning på nya Ben & Jerrys och premiär för min del, världsklass! Fantastiskt kaffe, nästan exakt lika god som min egen och glassen, är den god eller, ja, skiter björnar i skogen? Kanske lite lång väntetid, men vafan, vad gör det när Sommar-Conny dundrar in med 745 semesterveckor i bagaget, glass till hela familjen. Coolast var glassen (ordvits igen), men tätt därefter kommer lysdioden på toahandtaget som vittnar om toalettens ockupation.

Upptaget!!!


Klart att kissa!!!


Nej, nu är det slut för idag med Sommar-Conny, dags att steka på en ny runda av halv åtta hos mig, nya gäster ska få smaka på historisk tv-mat!


14
jun 10

Tallhöjden, Pontuz, solblekning och gratulationer!

Precis hemkommen från Färjestaden och Tallhöjden där derbyt mellan GOIF och Emmaboda har spelats där Färjestaden vann rättvist med 3-1. En hel del lokalprofiler skymtades i publiken däribland stekheta bloggaren Godfather samt Barrans skjutjärns-Lasse och Daryl Smylie. I kioskkön fick jag syn på två tonåringar iförda träningsoveraller fyllda med olika sponsortryck, jag frågade den ena om han visste vem Pontuz Löfgren var som han gjorde reklam för på högerbenet, han hade ingen aning, hans vän gissade på advokat, inte så tokigt gissat ändå…

Väl framme i luckan bestämde vi oss för glass, isglassen Rullo låg länge bra till, men det fanns två stycken menyer att välja mellan vilket gjorde oss aningen förvirrade…hur ser egentligen Rullo ut?

Rullo, bild 1


eller…

Rullo ej solblekt 1.0

Studentveckan kulminerar, imorgon Stagg och på Onsdag Kagg, detta innebär givetvis intensiva dagar, Titi trodde att allt var över förra veckan och drog en tung suck när jag förklarade att vi inte ens har skrapat på ytan. Förra veckan var tydligen Karlskronas studentvecka vilket jag inte alls hade tänkt på, så där satt vi lite i skiten som man säger, men det gick det också.

Planeringsmöte idag på Wilson HQ gällande inspelningen av Östrans nya serie, och utan att avslöja för mycket kommer det bli många skratt när tidningen tar in nya krafter utifrån, inspelningen startar nästa vecka, spännande.

Kom hem efter jobbet och kunde konstatera att en målare i Kalmar kommer få en jobbig start på morgondagen, snacka om att vara en nyans starkare…

Någon på Hagbloms läcker...

Imorgon tar Clara på Kallskänken studenten, och jag passar på att gratulera, hoppas du kammar hem lite stipendier och annat gutt! Undertecknad dyker givetvis upp tillsammans med studentfest-räven M. Löwenham, Fil. Dr i mingel.

Detta är kul: