Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

maj, 2010


31
maj 10

Bra förutsättningar inför FF till 100, sushi, rykten, byggfakta och kapacitet

Visst det regnar ute, men på lördag och i helgen ska det bli sol, sol och sol, 20 grader och optimala förutsättningar för FF till 100. Marknadsföringen inför helgen jackas upp och jag hoppas att det kommer riktigt mycket folk till Fredriksskans på lördag. På kvällen är det ju som bekant bankett på slottet och jag laddar upp med skyhöga förväntningar på detta evenemang, för att jag inte ska framstå som en ensamstående speaker på a-kassa har jag styrt upp med date och den biten, känns bra.

Det blev sushi till lunch idag med Wilsons, och det är ju fantastiskt gott, däremot fattar jag inte logistiken på Karma, det kan ju inte vara meningen att man ska vänta 15 minuter på en lunch, sushi, det är ju bara att göra, där måste man bli effektivare.

Ett rykte säger att Kallskänken ska öppna i Nybro?

Ett annat rykte säger att Kallskänkens golfbil är uppladdad och klar och väntar bara på fint väder.

Ett tredje rykte säger att kronprinsessan Victoria vill ha smörgåstårta från Kallskänken på sitt bröllop?

I helgen invigdes Smålands Nya mötesplats, här har ni fakta om byggfakta:

70m bärlina
9 plintar
300 löpmeter trallgolv
1500 st trallskruv
34 m2 yta med plats för 10 sittande (6 under tak)
6 meter bänkyta (70 cm djup) med plats för 12 sittande (3 liggande), bänkytan kan vid större evenemang göras om till buffébord
dansgolv för 10 st pardansare alt. 22 st spontandansare (valfri musikstil)
1 st gasolgrill med 4 brännnare och 1 gasolplatta
En gasolbrännare med helvärme för 8 pers och halvvärme för 12pers (effekt okänd)
En eldriven infravärmare (funkar bra på frusen kvinna)
Ljudanläggning modell nergången
16 filtarMånga kom under helgen för att provsitta bänken, bland annat grekerna på gården. Deras betyg blev: Marri, Marri, bra pojk, bra pojk!!!


Mycket gutt!


29
maj 10

Halv åtta i Borgholm, Köpenhamn och jävla nachos

I torsdags var det så dags att plocka upp esset i skjortärmen igen och servera halvåttamenyn i Borgholms slottsruin när Alarmstreet hade fest för Pontuz Löfgrens manskap. Eftersom jag i stort sett känner alla så hade jag lite småångest inför själva presentationen då jag målats upp som hemlig gäst iform av känd tv-kock. Snacket hade då gått att dom trodde att det var Karin Fransson, dvs en riktigt känd tv-kock, panik, men jag löste detta genom att göra en nonchalant entré med en tänd cigg i ena handen och en ölburk i andra och berätta om att jag faktiskt hade ett normalt fungerande liv innan programmet, och nu var allt bara skit jag ljög om att jag dagen efter skulle rulla vidare för att göra ytterligare gästspel för ett gäng Sverigedemokrater i en källare i Kristianstad. Ruinen är fantastiskt vacker och det blev riktigt häftigt att köra en trärätters i dom lokalerna, sen fick jag också träffa några av grabbarna som ska spela i bandet på FF till 100, nästa lördag, och dom var skitduktiga, det kommer bli så jävla bra.

Igår ringde klockan 04.30, locket skulle läggas på brunnen, och sen begav vi oss med Kalmar företagsgrupp till Köpenhamn för möten och inspiration, rätt kaxigt att kliva i Köpenhamn innan 9 på morgonen. Vi käkade bland annat på Wagamama och Danska smørrebrød på Ida Davidsen (Köpenhamns nr1 påsmørrebrød, det var helt episkt gott och vi jublade för varje brød som rullade in, oj oj oj, det var inte sista gången man käkade där. Lagom runda under fötterna rullade vi hem till Kalmar och vi landade 23.00 och då var man så stekhet att man gick rakt ut i regnet över Larmtorget in till Krögers och beställde två Caipirinha, önskade Doobie Brothers Long train running av Nisse Hagman som stod vi rattarna och sen var man odödlig. Fylld av självförtroende och rus gick fram till ett bord med ett gäng ungdomar och frågade om jag fick smaka ett nachochips, tjejen med chipsen vägrar bjuda, situationen som nu uppstår blir lite lätt pinsam, hon vägrar helt enkelt att bjuda mig på nachochips, bommen för. Det normala hade väl egentligen varit att jag bara gått därifrån och lagt ner, men nej, inte jag, utan istället ställer jag mig på riktigt och tigger ett chips…men snäääälla, hon vägrar bjuda, trots att jag har varit med i tv, blekt mina tänder och är speaker på FF’s samtliga hemmamatcher. Det hela slutade att jag beställde in en Krögersbricka till deras bord och kastade mig in i en Taxi likt en rockstjärna och åkte till Byttan, sjukt besviken på livet. Jävla nachos.

Här en film från slottet.


26
maj 10

Projektidéer och den biten

Skype idag med Uffe-Taco som är på upphällningen med sitt Australienäventyr, förberedelserna ekonomiskt, mejerimässigt och mentalt inför återkomsten är total.

Vi kom på att det faktiskt är VM i år och jag fick en idé, varför inte visa alla matcherna på Smålands nya mötesplats. Man samlar in 200 kr från 20 personer, köper en tv-skärm som man använder under VM. Sen när VM är över vinner den person tv:n som har mest rätt på det VM-tips man lämnat in före världsmästerskapens start, kul.

Detta får mig osökt och tänka på en annan idé jag hade för ett tag sedan. Man skulle samla 28 man som tog 2 veckors semester, varje person har en sparad kassa på 25000. Man paras ihop två och två och man får i ansvar att arrangera en heldag under semestern då man är tvungen att bränna dessa 25000 gånger två dvs 50000 kronorna på gruppen. Man kan också gå ihop flera par och ansvara för fler dagar, detta för att kanske kunna arrangera en weekend eller dylikt. Snacka om fartfyllda 14 dagar med mål att bränna 700 000.
Dag 1 avsmakningsmeny i Köpenhamn, dag 2 bungyjump och vattenscooter, dag 3 flyg till Paris med övernattning osv. Vilken jävla semester!
Projektstart sommaren 2011.

Brandkåren klara för FF till 100, dom ska visa upp sina brandbilar och visa hur dom jobbar, det gillar verkligen kidsen… (eller är det bara mina egna drömmar som förverkligas…)


25
maj 10

Skavlankomplex, halvåttaboken och måsgeneralen

Det var någon som undrade över hur det gick på Kalmarsund Promotion i fredags, eller det kanske inte var någon som undrade, men skitsamma, det gick i alla fall mycket bra. Jag har ju blivit privilegierad att vara så kallad moderator på dessa lunchmöten och har iklätt mig någon slags programledarroll som jag trivs jävligt bra i, producent är ju Jacob Wilson och han ser till att det finns färdiga och genomarbetade manus inför sändni… mötena, (snacka om Skavlankomplex). I min Kinnarpssoffa intervjuade jag senast infrastrukturministerns statssekreterare Leif Zetterberg och grillade honom på frågor om infrastruktur, han var från Stockholm, det är vår huvudstad.

Ett mail damp ner i boxen idag, tydligen ska halvåtta-hos-mig nu bli bok. En kvinna från Bonnier frågade mig i mailet om det var okej att publicera mitt recept och bilder. För detta får jag en styck färdig bok. Sjukt bra betalt, jag svarade ja med en gång. Tänk att få vara med i en bok, living the dream.

Idag ringde Audi upp och frågade hur allt var med bilen, snyggt. Jag svarade att jag var nöjd förutom att en mås troligtvis hade käkat stark Thaimat för någon dag sedan och av en händelse flugit över min bil och släppt en hel långfilm… Jag ringde genast upp min kontakt på Måsarnas riksförbund och uttryckte min besvikelse över händelsen och generalmåsen på andra sidan luren tycktes ta det hela på största allvar även fast jag inte riktigt hörde vad han sa eftersom han är en fågel. Men som jag fattade det som skulle han lägga ut något på Måsbook och kolla om någon av Måsarna i stan visste något om fågelskiten på min Audi. Jag frågade generalmåsen om han använde sig av Twitter, det gjorde han inte, han menade på att det bara var för mindre fåglar, han tyckte att det var svårt att föra resonemang på bara 140 tecken.

Generalmåsen

På tal om Skavlankomplex är det tänkt att vi på Wilson eventuellt ska göra en talkshow på Larmtorget under stadsfesten, är ditt företag sugen på att synas i samband med denna extremt roliga miljardsatsning ska ni kontakta Kristina Blad på Destination Kalmar.

Ikväll är det traditionsenlig tisdagsöl med gänget, det ska bli, mycket gutt!


24
maj 10

Helgen som gick, prins Ali och raset mot smygpremiären

Trodde jag skulle avlida när jag ramlade in på jobbet idag, hur mycket som helst som skulle ut innan lunch så det var bara att dra på sig blåstället och kötta buffé. Men det gick bra, även fast man fortfarande ser dubbelt efter helgens trevligheter och jobb. I fredags blev det spontanfest i residenset, folk droppade in efter hand och när vi i vanlig ordning ställde ut gatuprataren vid entrén på Norra Vägen med texten: spontandans drop-in! I festvimmlet syntes ansikten som David Elm, Mikael Eklund, Augustsson, Pettan, Sassa och Ängö-Johan, alla hade nappat på budskapet från gatuprataren. Kvällen slutade i dekadens på Pizzeria Venezia -igen. Det var på riktigt kul att se en Elmbroder äta kebab, semester.

Lördagen spenderades på Kallskänken, vid 09.00 kom min nya vän Ali, han ville jobba och vi drog på Alladinlåten -Prins Ali på högsta volym så att högtalarna skorrade i köket och Vietnamesligan fick stoppa öronen fulla med räkor för att överleva. Vi dansade runt i köket likt karaktärer i en musikal, festen dog när vi upptäckte när vi lyfte blicken mot kassan, där stod ett gäng kunder och flinade, jag slutade vara sex år, sträckte på mig och frågade vad det fick lov och vara, svaret blev: Mer dans!

På kvällen blev det sittning på Pipes och en god Jörgenkomponerad trerätters på Helen och Jörgens med bland annat öländsk tryffel och hjortracks. Kvällen avslutades med en spelning på stadshotellet där Marcus och Pernilla hade bröllopsfest, mycket gutt. Sista låten blev We are the world och alla gästerna stod i en ring och sjöng med, vackert och stämningsfullt.

Möte idag med Fredriksskans överhuvud och generaldirektör Kenneth Fritz angående FF till 100 som är nästa lördag den 5:e juni, planering av placering av storbildsskärm och tält, det kommer bli riktigt bra. Fick samtidigt äran att signera en jubileumsbok då jag finns på en bild, stort. Är faktiskt lite stolt över att man tydligen lyckats sätta lite avtryck under en förenings 100-åriga livstid, och mer ska det bli förhoppningsvis.

Många har rasat över smygpremiären av uteplatsen, och jag vill verkligen dementera, den är alltså inte invigd. Gårdagens grill var enbart en testkörning av trallets konstruktion och bärlag, och faktum är att långbänken som ska byggas blir inte färdig förrän tidigast torsdag, officiell invigning blir nu på lördag den 29:e augusti, då välkomnar jag alla till Smålands nya mötesplats, jag bjuder på tilltugg, ta med egen dryck, inlsläpp 18.00. Anmälan sker i kommentatorfältet eller på martin@kallskanken.nu, det kommer bli mycket gutt.

Rätt svar på gårdagens fråga: Hur många indianer får man upp i ett träd?
Svar: Hela stammen.
Grattis mannen från skogen, du vinner en bättre begagnad varmvattenberedare från Metro Therm. Företagets VD låter hälsa att prisutdelningen av beredaren sker på lördag i samma veva som han klipper bandet till uteplatsen, missa inte detta storslagna event. På plats finns givetvis Östran och Kalmarposten för mingelfotogarfering, Barran kommer inte finnas på plats då Gota Medias styrelse väljer att inte lägga någon politisk värdering i bygget, då man fått för sig att Litauiska arbetare har tjänstgjort vid bygget, detta är helt felaktiga uppgifter, alla är nämligen från Polen, dom Litauiska arbetarna ska nämligen jobba med Kalmar FF’s arenabygge.

Smålands nya mötesplats


23
maj 10

Extra! Arenanamnet på uteplatsen klar!

I dagarna invigs Kalmars nya mötesplats, förväntningarna är givetvis skyhöga och ryktet säger att Elmbröder kommer att klippa bandet till det som förväntas bli sommarens stora snackis. Ikväll har vi en liten smygpremiär med diverse underleverantörer och jag kan bekräfta att arenanamnet på uteplatsen är klart. Det är ett känt företag med rötterna i Danmark som har köpt namnet, man finns i Kalmar och avtalet skvallrar om en sjukligt stor summa pengar som ska betalad ut under en tre år lång period. Vilket varumärke det handlar om är i nuläget inte officiellt men företaget låter hälsa att man är stolta och ser köpet av namnet på uteplatsen som en del i deras nya strategi att hitta en yngre och hetare målgrupp. Utan att avslöja vilket företag det handlar om fast ändå ge en liten hint av vilken typ av bransch det rör sig om utlyser företaget i fråga en tävling, priset, som ni ser nedan, en helt okej varmvattenberedare på 50 liter kan du vinna om du svarar på följande fråga: Hur många indianer kan man få upp i ett träd?

Are this old one still creating hot water?


20
maj 10

Nyfikna grannar, FF 100 år, Friska steg, ny säljare i FF och bus i natten

Hej bloggen…gud vilken lökig inledning, vad hände? Äh, skitsamma. I takt med att temperaturen stiger börjar bygget av Smålands nya mötesplats bli färdigt. Nyfikna blickar från grannarna skvallrar om avund för denna mötesplattform, sist ut var Billy Jr som ställde ledande frågor angående den nya uteplatsen: -Jaha, va trevligt, då kanske man kommer…osv

Ängö-Johan kan sin skit även han!


Imorgon är det dags för lunchmöte nummer 2 med Kalmarsund Promotion, denna gång hålls mötet i Nybro på anrika Liljas. Temat är infrastruktur och undertecknad får fortsatt förtroende som moderator, kul.

Jobbar intensivt med födelsedagskalaset FF till 100 Lördagen den 5:e juni, hade möte idag med Partykompaniet angående storbildskärm, tält och scen, dom kan sin skit. Förhoppningen är att det kommer 10000 personer, vid födelsedagssången ska Fredriksskans gunga…Ja må FF leva uti hundrade år!
Hjälp oss sprida budskapet, visa att du ska delta på Facebook och skicka vidare inbjudan!
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=114909835199995&ref=ts

Imorgon är det sista omgången av kommunens trevliga initiativ Friska steg, jag kommer att sakna att servera frukost i solen på Långviken på fredagsmorgnar.

Jag kan berätta att Kalmar FF har anställt en ny säljare, denna gång en välmeriterad kvinna i Elin Taube som lämnar Rix FM för att tjäna vår allas favoritförening. Anställningen känns verkligen helrätt, jag önskar Elin lycka till och jag vet att du kommer vara en stor tillgång till Kalmar FF och kunna dela med dig dina erfarenheter till marknadssidan! Vi kommer säkert få göra kul saker ihop, jag ska lära dig allt jag kan…(fnys)…det går väl ganska så fort…skitsamma, på söndag ska jag leka med Ali.

Förde jävelskap mot mina tränare härom natten, sjukt kul, hade jag i alla fall. Så här löd SMS konversationen:

Magnus (huvudtränare) till alla i laget 21.28
Träningen imorgon kl 18.00 Rockneby/Magnus

Jag svarar Magnus 22.55
Bra att du skriver att det är från dig, det är rätt mycket folk därute som skickar så kallade fejk-tränings-tider i dessa dagar…

Jag skickar till Magnus 22.56
Träning imorgon 18.07/Mattias

Magnus svarar 23.01
Haha, gå och lägg dig nu;)

Jag skickar till Magnus 23.03
Träningen imorgon är inställd, jag orkar inte. Vi skiter i att/ Stiffe
(Stiffe är vår andratränare)

Magnus svarar 23.05
Du är inte klok

Nu skickar jag ett SMS till Stiffe med följande text:
Magnus sa precis att träningen är inställd imorgon, varför, är träningen inställd?

23.10 Nu skickar jag ett SMS till Tompa (en spelare i laget) och ber honom skicka följande SMS till Magnus:
Varför ingen träning imorgon? Har det hänt något med Stiffe???

Magnus skickar till mig 23.15:
Detta fick jag av Tompa: Varför ingen träning imorgon? Har det hänt något med Stiffe???

Jag svarar 23.17:
Så det är inställt???

Magnus svarar 23.19
Nej var det inte du som skickade det?

Jag svarar 23.20
Men vafan! Är det träning imorgon eller inte???

Magnus svarar 23.21:
Det är träning 18.00

Jag svarar 23.23
Men Stiffe då?

Magnus svarar 23.25
Det SMS:et kom väl från dig?

Nu vaknar Stiffe till liv och skickar till mig:
Nej jag fick att det är träning i Rockneby kl 18.00, vad skrev han till dig?

Nu försöker jag vända även Stiffe mot Mange, men efterson klockan är natt svarar Stiffe:
Vet ej vad han har skrivit men det är inte inställt, viktig träning, vi syns där, ha det bra.

Så billigt, så roligt.


20
maj 10

Radiomackor, radiosallader och radiobuffé

Då var man utsänd i riksradio, debuten i P1’s meny tycker jag gick bra. Jag framstår i vanlig ordning som helyllekille någor pretto, en svärmorsdröm helt enkelt. Inför inspelningen hade jag lite ångest vad jag skulle producera för picknickar (plural), detta var ju del 1 av 3. Först hade jag en vision av att jag skulle vara svår och laga gastronomikorgar, men jag la ganska snabbt ner dom tankarna och implemeterade istället produkter från vårt soriment på Kallskänken i korgarna, man får ju inte vara dum när man har chansen att synas. Så numera har vi radiomackor, radiosallader och radiobuffé på Kallskänken, och jag kan till mitt CV lägga till att jag härmed varit med i P1, P3 och P4, nu fattas bara P2, den dagen jag medverkar i P2 kan jag dö lycklig.
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=950
Inslaget kommer 11.50 in i programmet…


19
maj 10

Speedway med lokalbevakning i Målilla

Så fick man då äntligen uppleva det soliga, det glada, det framgångsrika, jag pratar givetvis om metropolen Målilla. Vi rullade dit igår för att filma material till ytterligare ett gäng Lokalbevakarfilmer åt Östran, denna gång blir det ju åt Nyheterna. Filmerna ska rulla på Dackarnas speedwaymatcher, egentligen samma princip som vi gjorde med KFF på Fredriksskans. Jag har aldrig varit på speedway och när man ser det på sportspegeln vrider man lite lätt på sig i soffan och kanske till och med byter kanal, sporten känns inte jättesexig och går inte riktigt igenom tv:n. När vi landade på G&B arena igår var det egentligen som vilken idrottsplats som helst, ett 20-tal gubbar som var där, skillnaden mellan Fredriksskans och G&B var att gubbarna i Målilla faktiskt såg ut att jobba…

Nåväl, vi satte igång att göra vårt och mottagandet var varmt och kärleksfullt trots att vi frågade en massa om vi fick låna mopeder och traktorer, professionell som jag är gick jag rutinerat in i Lokalbevakrollen och började fixa och trixa framför kameran. Då kom han, inrullandes i två hyperstripade lastbilar, tiden stannade, gubbarna släppte sina redskap, det kändes som ett sus gick genom hela arenaområdet, han hade anlänt, Andreas Jonsson, lagets och kanske speedwaysveriges stora fixstjärna. Ut ur lastbilarna kommer två stycken män med identiska kläder, dom sitter tight och snyggt och båda bär även likadana kepsar, AJracing står det på ett antal ställen, och där det inte står det har man tryckt in en massa företagslogotyper. Männen börjar rulla ut motorcyklar och en massa vagnar med verktyg, dom börjar nu att meka med motorcyklarna, gubbarna har samlats runt den provisoriska verkstaden, stämningen är avslappnad men otroligt maskulin när männen börjar testköra motorer och gasar på så att det dånar i hela byn, vi får vid flera tillfällen hålla för öronen för oljudet. Vi avbryter männens arbete en kort stund för att be om lov att filma, dom skakar på huvudet, dom pratade inte svenska, det var två polska råddare, ännu coolare. Men att filma visade sig vara lungt, vår stora utmaning var att vi hade med oss en tårta med konkurrenterna Rospiggarnas klubbemblem som vi ville att lokalbevakaren skulle sätta på banan och sedan skulle en förare sladda en massa grus på tårtan. Vi bad förare Kling om hjälp, han ställde upp och sladdade ner tårtan, sjukt kul. Men fy fan var snabbt det går när dom kör, säg så här, jag kommer att åka på speedway i Målilla i sommar!

Lokalbevakaren is still living the dream!


Innan söndersladdning...

På torsdag klockan 10.00 är jag med i Meny i P1, lyssna då!

Fantastisk mat och trevligt sällskap på Hamnkrogen igår, bra Seger, du kan du. Ett tips, låt alltid kocken bestämma själv, det blir alltid bäst då.

Här kan du lyssna på radioreklamen till FF till 100
FF till 100 5:e juni 2010


17
maj 10

Kalmar FF’s PR-kupp, tre poäng mot Glömminge och nytt linement på ingång!

Vilket jävla hallå det blev med FF’s PR-kupp. Jag har inte gjort något annat idag än att svarat på folks SMS och samtal. Vem, vem, VEM! Jag erkänner att jag först inte fattade någonting, jag fick en länk av förstahandskälla och slängde in den här på bloggen. Men efter att ha sett filmen några gånger och framförallt att man inte kunde läsa om nyheten på kalmarff.se, insåg nog dom flesta att det rörde sig om någon form av bluff. Och folk är totalt vansinniga och jag har faktiskt ingen aning om vilken produkt det rör sig om, men vi får hoppas att det är en jävligt bra sådan för många fans verkar känna sig svikna. Det lär bli ett intressant efterspel, men någon sa: all publicitet är bra publicitet. Jag är som sagt bara budbärare, detta lyfter kanske fram intressanta frågor för framtiden rörande hur föreningen ska kommunicera. En sak kan man konstatera, FF berör och besökarantalet på denna blogg har slagit världsrekord.

Klara 3-0 idag borta mot Glömminge, ingen musik, och det var ingen större inramning att tala om i Algutsrum. Inga skandaler, en dag på jobbet helt enkelt.

Nytt linement på gång från Nya Zeeland till Läckeby efter mitt bloggande om superlinementet, vi ska bli testkaniner.

Imorgon bär det av till Målilla för inspelning av nya Östranfilmer till Dackarna. Tema: Speedway.

Idag kom min nya bästis Ali ner i köket mitt i lunchhysterin, han ville se Bolibompa.