Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

februari, 2010


27
feb 10

Tung sittning

Vilken sittning igår, glädje och kärlek. Kerstin från halvåtta stog för mingel och servering, det hela mynnade ut i discotek på Byttan, med oss var Kerstin 77, vilken kvinna. Idag laddar vi inför den sista sittningen! Det är verkligen superkul, men jag måste erkänna att det är rätt slitsamt. Igår fick Godfathers sällskap sätta betyg efter middagen, och det var absoluta toppbetyg hos alla utom Vidlund, som gav en 9:a, med motiveringen: Du gick med ginflaskan till BG först så at jag fick vänta…

Det finns faktiskt några platser kvar inför ikväll, ring och boka 0733 480 111.

www.b-g.se

www.b-g.se


Men vad gör Kerstins lampa på Kallskänken?

Men vad gör Kerstins lampa på Kallskänken?


24
feb 10

Upp i svinottan!

Sjukdomarna på Kallskänken har slagit så hårt att idag fanns inte längre någon återvändo, jag var tvungen att ta grispasset, bita i kärnverksamheten, upp i svinottan. 05.00 rullade jag in i köket, och likt Vejron i ottan slog jag på skärmaskinen, Hiep hade redan jobbat 40 minuter, 04.20, fatta, det är ju inte ens tidigt det är ju tiden före tidigt, alltså typ natt.

Men det var kul, det är en härlig känsla när personalen droppar in en efter en. Vi pratade om hur det var förr, tiden när jag gick i skolan och jobbade före och efter skolan varje dag, hur fan orkade jag? Vi mindes allas första dagar på Kallskänken och den mest utstickande är väl när Titi trillade in i köket för snart 5 år sedan, jag hade typ aldrig sett en mörkhyad kvinna innan och med sitt kärleksfulla leende gick Titi rakt in i startelvan, hon pratade konstant på sin brytsvensk-engelska om allt mellan himmel och jord, alltifrån åren på Arlanda och tiden på Candelia ett tag sorterade hon cd-skivor på gamla radiokanalen HIT FM. Det är egentligen ganska svårt att beskriva den familjära känslan vi har på jobbet, men man kan se det som att jag har typ 5 olika mammor, vi pratar om allt möjligt, kvinnor, kompisar och nyheter. Jag försöker att uppdatera dom så gott det går med vad som händer runt omkring, idag undrade tex Titi vad Kosta ligger där numera min vän Vikkto jobba, närmare Göteboo ellä? Sen duggar frågorna tätt… Hu må Offe i Australia? Ha du prawtat med Stafan Nooränger? Va är Pätte Älmeeroth? Va gö lilla Pätte som jobba citty, han bo Mamö elä?

Bland det roligaste som finns är när alla på Kallskänken ska kritisera varandras svenska uttal och när dom ska visa det rätta uttalet, dagens: Det heter inte rakor, det heter raekor!

Idag har jag varit på oväntat möte, man slutar aldrig förvånas, det är roligt nästan jämt, mycket gutt! (TM)


23
feb 10

Hur att ringa Guds växel

Hej och välkommen till Gud, just nu är det många som ringer, a message in english will follow…
Hello and welcome to God, the line is busy at the moment, please hold…
Tänk på att alltid avsluta ditt val med fyrkant.
Har du klagomål om vädret tryck 1, har du inte fått din Östran idag och vill göra en reklamation tryck 2, önskar du beställa mer snö tryck 3, vill du veta om det blir allsvensk premiär på Fredrikskans den 13 mars tryck 4, har du frågor om inställda tåg tryck 5, vill du tala med en telefonist var god dröj…(Beach boys-God only knows i bakgrunden)…(man hör hur någon plötsligt svarar…) – Ja det var Kenneth, vad kan jag hjälpa till med…

Denna dag ett liv, Kallskänken är lamslaget, många sjuka och utan Thuan i köket känns det lite tomt, Thuan som slutade i fredags efter lång och trogen tjänst för att söka lyckan i Trelleborg…men Trellehålla av alla jävla städer, var det kanske palmerna och färjetrafiken som lockade?

Jag ska ge er historien om hur Thuan kom sig att bli kökschef på Kallskänken, egentligen en ganska vacker sann historia. Thuan läste svenska för invandrare på Komvux och började hänga i gäng med folk från Kallskänken. Thuan en gammal vietnamesisk mattelärare var vid den här tiden sjukt dålig på svenska, han hängde med gänget till Kallskänken. Han blev fascinerad av vår verksamhet och ställde sig vid bordet för att lära. Vi sa klart och tydligt att vi inte kunde betala någon lön till honom, det spelade ingen roll för honom, han ville ju bara lära. Han kom till Kallskänken och inrättade sig i produktionen och gjorde detta i vecka ut och vecka in. Vi fortsatte berätta för honom att det inte fanns någon möjlighet för oss att anställa honom, men han var ju bara där för att lära. Efter nästan ett halvårs lärande var Thuan nu en riktig stjärna i köket och hans svenska betydligt bättre. Han hade lärt sig alla våra moment och han fick jobb på helgerna, detta ledde givetvis till att han gjorde sig oumbärlig i produktionen och fick fast anställning. Thuan, jag vet att du aldrig kommer att läsa det här men jag beundrar ditt tålamod och vilja och önskar dig lycka till med din nya restaurang i Trelleborg med namnet Little Bangkok, ny officiell Kalmar FF-krog innan match på tjong…förlåt…vångavallen!

Idag blir det lite mys på lokal med Champions Leauge, det ska bli, mycket gutt!

Lycka till Thuan Svensson, från alla oss på Kallskänken!

Lycka till Thuan Svensson, från alla oss på Kallskänken!


22
feb 10

Vargavinter och mellanstadiedisco

Vilken vargavinter, alltså en vinter med sjukt mycket varg, typ i skogen men också på stan. Dagens cityvargar är dock svåra att upptäcka då dom är utklädda till lömska politiker som twittrar från sina iPhones med hjälp av en avancerad varg-app…nej, detta var enbart trams, det finns inga cityvargar men snöigt som fan är det. Träning idag, och när man närmar sig Läckeby och anrika Åbyvallen och ser att det halvdassiga lyset på grusplanen är helt släckt vet man att träningen är i fara. Idag hade dock våra kreativa tränare Mange ”Nanne B” Axelsson och Stiffe ”Guardiola” Leandersson fixat med styrkepass i Läckebys ”gympasal”. Efter en orgie av masonitklädda korridorer nådde vi så äntligen omklädningsrummet som också visade sig vara själva hallen. Ett aningen improviserad styrkerunda med stationer redovisades och jag gick in lite för hårt på första rundan och drabbades av akut pingislunga, jag lyckades egentligen aldrig återhämta mig och valde istället att kasta skit på dom yngre långhåriga spelarna från Linsdal, så är det om man är känd från tv.

Passet avslutades med en fantastisk avslappningsövning i sann Nanne-anda där Mange släckte i hallen och satte på Magnus Ugglas 1:a gången på sin mobiltelefon, ljudet var så sjukt dassigt men när jag låg där på det dammiga, bakteriefyllda svettstinkande golvet började jag drömma mig tillbaka till mellanstadiet och discona på Lindöskolan med billiga sour creme-chips, pepsi på flaska med den gamla loggan, två refresher för en krona, banana skids och tryckarna med Lisa Lo, hennes långa hår och den alltid så pirrade känslan när man smidigt förde ner händerna i jeansbackfickorna, Lisa Lo, tjejen alla var kär i, som var min…bara min…fram till HK tog henne ifrån mig, fan, jävla HK, du tror att jag glömt, jag glömmer aldrig.

Bästa läsare, sätt på låten, lägg dig på golvet, blunda och dröm dig tillbaka till ett mellanstadiedisco, mycket gutt.

Så har man gett pingislungan ett ansikte...nej, eller lunga en...nej, fan.

Så har man gett pingislungan ett ansikte...nej, eller lunga en...nej, fan.


22
feb 10

Mycket gutt!

Sitter på Wilson och mekar med en iPhone-app för att kunna blogga från mobilen, mycket gutt.


22
feb 10

Boka bord, halv åtta hos mig!

Rider på vågen!

Rider på vågen!

På folks förfrågan, nu kör vi, halv åtta…hos mig!
Läs mer på
www.kallskanken-kalmar.se/halvattameny.pdf


21
feb 10

After worken, lördag, söndag och snöskottning

Afterwork på fredagar med Billy Lansdowne i spetsen har blivit en tradition, vi sitter som barn på julafton och lyssnar på hans skrönor från tv-laget och annat han varit med om, han är sannerligen en skicklig historieberättare och med hans lätta engelska brytning får berättelserna än jävligt härlig touch.

I lördags var jag helt ledig från Kallis, jag fick följande sms från Lotta någonstans kring lunchtid:
Ojojoj. Folk är helt galna idag! Många förfrågningar på din meny. Hur kan man se programmet igen? Vilka dagar kommer man kunna boka här? Kan man köpa med hem? Kommer programmet i repris? Driver Martin Kallskänken? Vilka dagar kan man se honom här? Tur att du inte är här!

Fick ett värmande meddelande från Mixmegapols programchef, det du Stina…eller just det, du är ju fan kommunalare nu…det du RixFM-Elin!

Det blev rätt lugnt igår kväll, skönt, bara 40 pers i huset, dj-data, hög volym så att det blödde ur folks öron, Millas Mirakel, plockbuffé, rödvin på tapeterna och redbullvodka. Men det var mycket trevligt.

Och sen dagens tema, snöskottning. Undrar om det är något typiskt svenskt, välfärds-snö-skottning. Det känns som varenda villaägare i stan är med i OS i snöskottning. På getingen där min kollega bor skottar folk fanatiskt, det är precis som man blir kvarterets svarta får och borde bli avrättad om man inte har plogat upp sin garageuppfart, trädgård och hela gatan utanför. Snöplogningen är ju annars en het topic i vardagliga diskussionerna för tillfället och är det något som irriterar folk så är det dålig skottning. Det känns lite som vi tar ut bitterheten för skitvädret på folk som har som ansvar att skotta. En medelålders kvinna som jobbar på Fredrikskans var på riktigt vansinnig för att det inte var skottat utanför hennes tvårumslägenhet i Smedby i torsdags morgon 05.30 när hon skulle till jobbet, världsklass.

Så idag har jag och Berjsten alltså skottat taket på Kallskänken, Richard hade sett svarta rubriker om plåttak som rasat samman runt om i landet, det var ett riktigt jävla skitjobb med livet som insats, men nu är det klart och det är ingen som tackar mig för att jag inte ligger resten av dagen i soffan och käkar ben & jerry, pillar mig i naveln, och slötittar på OS.

Flobrant är verkligen desperat, hon känner flåset i nacken när det gäller vår interna fight om flest antalet läsare på vår bloggar, det har nu gått så lång att hon har lagt ut nakenbilder, hör och häpna. Hon och hennes jon till pojkvän…ehh…alltså han är absolut inget jon, eller, jo det är han ju på ett sätt, äh vafan. Fia och Jon var här igår och dom försökte lura mig till Palace, men det är fan inte okej att stötta en verksamhet som håller på hyran, i synnerhet inte med ursäkten: det har ju varit jul och den biten.

Blir rik i Kalmar, importera och sälj snöskyfflar, helt slut överallt, finns inte en snöskyffel att få tag på i hela staden. Detta fick jag reda på i kassan på Jula, mannen bakom mig i kön frågade om jag ville hyra hans, ja sa jag, tar du kort?

Nu blir det färsk grillad majskyckling, mjölig potatis, en fet gräddsås, gelé och lite primörer, sug på den era pizzaoffer.

New kids on the block goes bananas!

New kids on the block goes bananas!


Snöskottning med livet som insats.

Snöskottning med livet som insats.


19
feb 10

Vardag efter halvåtta

Jodå, man blir snabbt nere på jorden igen, fick inleda dagen med lite sedvanlig snöskottning utanför residenset och hotellet, kändes inte så jävla glamouröst. Men jag fick snabbt lite nya ryggdunkningar när jag var nere på Fredrikskans med smörgåstårta till vaktisarna, dom hade givetvis tittat. Anledningen till att just dom fick smörgåstårta var för att vi gjorde en fotografering till Kallskänken med temat: Hungriga kommunalare äter smörgåstårta och skrattar i en barack. Väl tillbaka på Kallskänken möttes jag upp av en glad personal som gratulerade till segern, telefonen ringde sedan, det var Helena på p4.
Jag svarade glatt: -Hej!
Helena: -Hej! Vad fan är du?
Det visade sig att jag skulle vara med i radio men hade förträngt detta, 9.35 börjar sändningen, jag kollar på klockan 9.33. Jag slänger på mig jackan och rusar längst Norra Vägen, får lite sladd vid korsningen, får verkligen inte missa mediautrymme, fan! Jag ramlade in i studion och kom rakt in i sändningen, jag kände mig som en riktig stjärna, nu började det likna nått igen. Lyssna på mig här

Tillbaka på Kallskänken förpassades jag till grytorna där jag egentligen hör hemma, min stjärnstatus sjönk som en sten. Några sms och lite missbruk av sociala medier gjorde att jag började må lite bättre, några rejäla ryggdunk från kunder i kassan gjorde att mitt ego nu var stabiliserat.

Dagen har sedan flutit på med ett jämnt flöde av ryggdunk och superlativ, men jag måste nog börja förbereda mig för ett liv efter halvåtta. Eller vad har egentligen en avdankad halvåttastjärna för marknadsvärde i framtiden? Ja det är tur att man fortfarande är ödmjuk och har fötterna på jorden…

Nej nu afterwork på Pipes med Wilsons, mycket gutt!


19
feb 10

Halv åtta hos mig del 4

Då var man tydligen historisk, tre 10:or har ingen lyckats skrapa ihop i programmets historia förrän igår, vissa vinner OS-guld andra vinner halv åtta hos mig, i min värld är det ungefär samma sak. Ödmjukhet tror jag tog mig så här långt. Ska villigt erkänna att jag var lite nervös hur jag skulle framstå, men den bild som tittarna fick igår som lite lönnfet, pretto och jävligt rolig stämmer nog rätt bra. Tack alla ni som har gett mig värmande kommentarer över telefon, sms och sociala medier ni får en gratis ostfralla på Kallskänken.

Nåväl segern mynnade ut i en liten spontan fest här på Norra Vägen med rödvin och fransk undergroundhouse, mycket gutt. För att vrida det sista ur kändistrasan kommer man under nästa helg kunna äta min meny på Kallskänken där vi öppnar temarestaurang efter stängning, jag återkommer med mer information och priser, Kallskänken – Halv åtta

Pengarna då? Redan brända, på ett bräde över en helg i Stockholm.

Så hur kommer nu mitt liv förändras efter denna otroliga riksbragd? Blir det mer taxi? Får jag gå på mer feta fester? Får jag rent av erbjudande att vara kändisbartender på Harrys? Får jag vilken brud jag vill? Kommer jag att börja knarka? Behöver jag någonsin mer betala för någonting i denna staden? Det får framtiden utvisa. Det viktigaste är att man hela tiden är ödmjuk inför sig själv och står stadigt med fötterna på jorden, eller vad säger du Sofia Flobrant?

Mina recept hittar du här (stort tack till Petter som renskrev recepten, du får två ostfrallor!)
Det historiska avsnittet hittar ni här.


18
feb 10

Halv åtta hos mig del 3

Jaha, då var tredje avsnittet sänt och vi kan unisont konstatera att jag är nog ensam om att få hålla ett stadigt grepp om en stor glaspenis i riks-tv, Kerstin är verkligen en fantastisk människa och vi har hållit lite kontakt efter inspelningen. Trots att hon kanske framstår som lite småflummig har hon verkligen koll på livet och hon är tror jag till skillnad från många andra i hennes ålder lycklig och fortfarande hungrig på livet, vilken kvinna. Varför då det låga betyget tänker ni? Det som inte framgick i gårdagens avsnitt var den extremt långa väntan mellan måltiderna då Kerstin stod och råddade i köket, vi ville ju ha Kerstin vid bordet men hon stod och grejade med sin jävla flundra.

Idag är det alltså min tur att laga mat, det ska bli spännande och se hur dom har klippt ihop matlagningen och middagen, missa inte halv åtta hos mig.

Igår fick jag det stora privilegiet att inviga YBG (young business group), dels med att fysiskt klippa en slips samt att hålla en inspirationsföreläsning. Det var kul och det var en ny erfarenhet att prata om sig själv och vad man åstadkommit, ganska pretto och kanske en aningen skrytsamt, men vafan, det är ingen jävel som tackar mig för att jag håller käften.

Igår var det aningen stimmigt på Kallskänken, Titi körde Karate i köket med Thuan och jag lyckades filma en av slagserierna. Titi började efter att hon sett filmerna diskutera med mig huruvida hennes artistnamn skulle vara, och som det ser ut nu det står mellan Roxy, Rexy eller Mona. Se filmerna på Titi’s slagserier här:

En slagserie till…

Och slutligen, diskussionen om artistnamnet, Roxy, Rexy eller Mona…