Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

januari, 2010


31
jan 10

Halvåtta hos mig med stormsteg

Kommentatordebuten avklarad, och med Godfathers recension i ryggen som någon slags riktkoefficient gick det ganska bra. Några grodor åt folket tror jag gjorde produktionen lite lagom folklig och charmig, med experten Vidlund vid min sida så var det riktigt riktigt kul att leka kommenatator. När sedan Peppe kom förbi med en termos Lumumba blev livet ännu enklare. Vi stod utomhus i ett domarbås, och produktionen påminde mer om en Ukrainsk travhästskonvoj då Vidlund tände en cigg i båset och Anders satt inne i ett hästsläp och streamade,Charlie filmade och hade samtidigt en varmluftsfläkt riktad mot fötterna, efter sändningen var jag så jävla frusen att jag förklarades kliniskt död i 6 minuter.

Danielski Vidlundskof röker braj i Uralbergen

Danielski Vidlundskof röker braj i Uralbergen


Tekniksläpet...

Tekniksläpet...


Internet

Internet

Matchen då? Jo för fasen, det såg piggt ut med plus till Daryl Smiley, Paulus Arajuuri och Sobralense, samtliga hittades också 10 timmar senare äga schlagerdansgolvet på Palace, det var dom väl värda. Är riktigt glad för Daryls två strutar, viktigt för hans självkänsla.
Varför får jag inte åka till Malaga som alla dom andra små barnen…

David Elm i PL, imponerande, grattis. Kommer snart över på lite råris, håll grytan kokande!

Min medverkan i populärkultursprogrammet Halv åtta hos mig närmar sig med stormsteg, börjar faktiskt bli lite nervös. Jag förklarade för Wilson-Hasse att jag inte vill framstå som pretto, Hasse svar på tal: Men du är ju pretto… Tydligen har programmet slagit nya rekord i tittarsiffror, 970 000 tittare gör Halv åtta populärare än Rapport. Dryga en miljon tittare in i mitt hem, fyfan. Den 15-19 februari åker vi. 19.30 hos mig.

Kom till jobbet i lördags och möttes av detta kreativa utklipp av min kollega…

Röyksopp - 49 percent

Röyksopp - 49 percent


30
jan 10

Helgen är räddad!

Lördag morgon dagen efter afterwork, Selvage preparty och Club Caj, en eftersmak av Xante och mystiska kvitton, mycket trevlig kväll men grabbarna med skidställ måste varit svettiga i skrevet. Träffade mycket trevligt folk som valt att flytta från Stockholm till Kalmar, en av kreatörerna bakom yo.se, välkomna ska ni vara till småstan.

Det visade sig att jag köpte ett skitsnyggt Fifth avenueskärp och Zlatankalsonger igår, helgen är räddad, win!

Hasse håller för fullt på med Kallskänkens nya hemsida, mycket gutt är topic. Den blir magisk. Bra jobbat Haz, men vad hände igår?

Afterwork@Wilson

Afterwork@Wilson

Två glada kommunalare och en radiodrottning...

Två glada kommunalare och en radiodrottning...


Halva pris!!!

Halva pris!!!

Tydligen säljs det fortfarande jubileumspadar, över 300 sålda, det du B-G…

Så är det då snart dags för min kommentatorsdebut på charmiga plastgräset där Kalmar FF idag tar emot Åtvidaberg, pejla in sändningen på kalmarff.se kl 12.45, vid min sida har jag en nyrakad expert i form av Vidlund. Men först ska jag adda Billy Landsdowne på facebook.

Sist men inte minst, inför kvällen…


27
jan 10

Dagens Florbrant!

Tja tja bloggen! Idag kom dom så äntligen, från Tekla T:s huvudkontor i Stockholm, one pair of lesbiangay Uggs! Snacka om att dom kom i rätt tid med tanke på kommande snöoväder, varma och goa, tack Moa!
Och för er som uppfattar skorna som bögiga säger jag bara, lite gay är bra.

Nu blir det sponsorträff med CL98 och sen kanske vi skruvar upp volym?


26
jan 10

Depeche, Faxbook och Kroatien

Depeche i Malmö igår var en riktig upplevelse! Mer konserter åt folket, bygg färdigt Kalmar Arena och fyll med glädje! Det verkar ju onekligen som den nya marknadschefen har kontakter… Vid lunch fick jag ett sjukt MMS av Gabbe som jag var på konsterten med, han påstod att han precis varit på lunch med Martin L. Gore, låtskrivare och gitarrist i Depeche Mode…

Nog för att man ordnat efterfest år Håkan Hellström, men detta var vasst. För övrigt slog jag världsrekord i slarv under gårdagen då jag lyckades glömma min nya pinkod till mobilen och var tvungen att faxa (jo det är sant, det finns fortfarande kvar) om ny kod till Telenor, sen lyckades jag förlägga mina skinnhandskar samt glömma min necessär på hotellet. Handskarna hittade jag två timmar senare instoppade i min jackärm…herregud.

På tal om fax så har vi på Wilson dragit igång en ny het trend i staden, det heter Faxbook. Det fungerar ungefär som facebook fast du helt enkelt faxar dina request, evenemang, poke och gilla. Ett kul analogt inslag i den annars så dominanta digitala vardagen. Jag finns på 0480-88550, gilla!

Har bokat segelvecka i Kroatien i sommar, och inte nog med att det ska bli gutt så fick jag idag reda på att vår segelbåt tydligen är sprillans ny årsmodell 2010, snacka om fett stek, här har ni båten. Men frågan är hur jag ska lösa seglandet som varken kan styrbord, barbord eller barbro? Jag är i köket om det är något…

Det blev releasefest i köket idag när ledningen spelade Adrians låt för första gången, Titi kunde tillslut inte hålla sig och började skaka på, ehh…jag menar dansa.


25
jan 10

Mot Malmö!


23
jan 10

Blåbärsoppa, stenmjöl och Byttan

Gårdagen blev intensiv, frukostmöte, radio, husman, möte igen om FF’s webb-tv, Bistrobar med två flaskor pava, Vidlund, ordförande och Wilson, sen doppio espresso hemma och sen toppades kvällen upp med en galen spelning på Byttan…puh! Trehundra övertända studenter körde skiten ur dansgolvet, jag spelade så högt att det tamejfan blödde ur folks öron. Fest! Man var väl inte stålmannen när man klev upp i morse och gick till jobbet, sen träning på Åbyvallen, 7 minusgrader, Läckeby i vinterlandskap och fotboll på grusmjöl, pricken över i:et även denna träning, blåbärssoppan, bra jävla skit. Oavsett vilken nivå man spelar fotboll på så finns det en sak som är gemensamt för alla fotbollslag, tryggheten i omklädningsrummet efter en grusträning. Luvan lite halvt på sne, den låga nivån på humor, och sen att det tar 5 minuter och ta av sig den första skon och ytterligare 10 minuter innan den andra skon åker av, lägg då till 10 minuter per strumpa… Den brända lukten från bastun, sista man släcker och låser.
Som sagt det var bra tryck igår på Byttan…


22
jan 10

Indisk trädgårdmästare och väggmålning

Så damp den äntligen ner i lådan, Östran. Nu är det upp till bevis, Barran, känn flåset i nacken. Igår var det samkväm hemma i residenset när familjen Hofvegård bjöds in på fisksoppa och oxfilé. Lilly (2år), tackade ödmjukast för inviten, tog en krita, och skapade sedan en väggmålning i vardagsrummet med spöket Laban som motiv, sjukt kul. Tänk att hon kände sig så hemma, vilket charmtroll.

Idag är det en ganska späckad morgon med frukostmöte på Wilson, fredagspanel i radion samt Kallskänken, jag gillar sådana här morgnar, det får en liksom att ofrivilligt att kicka igång. Mitt senaste drogmönster med c-vitamin och dubbel espresso känns jävligt effektivt.

Premiär för undertecknad på Åbyvallen i Onsdags, grusträning, minus 3 grader och snö gjorde att kramp och pingislunga kom som ett brev på posten. Men det var kul och det känns skönt att vara igång, positivt var också den överraskande blåbärssoppan som serverades mitt i träningen, ett fantastiskt vasalopps-initiativ, jag drack fyra rågade koppar som jag misstänker orsakade ett mindre haveri i magen, men det var det värt. Hade även träningen till ära inhandlat nya grusskor av märket Lotto, tänk att det är bara Italienare som kan designa silverfärgade grusskor, jag kände mig lite bögig, men det är som vi säger, lite gay är bra…

Måste även inhandla en snöskyffel, jag kan inte längre ljuga för mig själv, måste skotta. Hade en indisk utbytesstudent som för två år sedan trillade in på Kallskänken och sökte jobb, han fick lite diskjobb vid sidan om sina nanofysikstudier och när han i ett sammanhang nämnde att han var trädgårdsmästare i sitt hemland var saken biff, fixa min trädgård. Pandian som han hette, dök upp en morgon för trädgårdsjobbet och det slutade med att han beskar bort hela gården, det fanns inget kvar av varken buskar eller träd. Man säger ju initialt att när man beskär träd ska man först beskära så mycket som man tror, sedan ta lika mycket till. Pandian tog bort hela träd. Det skulle dröja två år innan trädgården hämtade sig. Varför jag egentligen kom och tänka på Pandian är för att han vid sådant här snöväder alltid skottade på gården, så när jag gick till jobbet var det skottat och klart, sjuk service jag inte hade beställt, snacka om pluspaket. Jag får fortfarande mystiska mail från Pandian, det verkar som han är hemma i Indien.

Trodde aldrig att jag skulle lägga pengar på en Yrjö Edelmantavla, men så fick det bli när Anders på konst & ram hade ett klassiskt signerat paket till övers för ett överkomligt pris, så jag slog till.

Yrjö...

Yrjö...

Ikväll syns vi på Byttan, då är det comeback för mig som DJ.

Lanserade igår Kallskänkens nya mineralvatten i köket, som bestod av en Loka med bortpillad etikett ersatt av den egendesignade: Kallskänken-mineralvatten. Det tyckte Titi var så här roligt…


19
jan 10

Konferans, Depeche, sidekick och Titi

Långweekend på Gran Kanaria eller dyng på Kosta, åsikterna gick isär vid planeringen av nästa konferens med Wilson, iväg ska vi väl i alla fall. Själv får jag möjlighet att åka ganska snart och det på livsmedelsmässan i Berlin 4-5 februari och pitcha vår Kallskänksidé, mycket inspirerande.

Som en blixt från klar himmel, Höglund kirrade biljett till Depeche på Malmö arena den 25:e Yeeeeehaaaa! Mäktigt, någon mer som ska dit?

Just nu: Brandkårsutryckning på Norra Vägen, gubbvakta.

Får fortsatt förtroende som sidekick i radion, superkul, att sitta 4 timmar mellan 6-10 på morgonen och snacka lite skit är verkligen ett perfekt extraknäck!

Igår var det kickoff-fika med Läckeby, förutom en inställd cup i Rockneby och att Stiffe ska fixa någon som ska kolla det ojämna trycket i duscharna samt att det fattades en matchtröja till b-lagsstället var allt sig likt i klubbhuset på Åbyvallen. Tydligen blir det även detta år träningsläger vid det anrika Kolbodabaden. Kan Öhlund och Åke hålla sams i år eller slutar även denna gång en av kvällarna med att Öhlund sular en Schwarzwaldtårta i Åkes rygg? Blir det även i år nattlig simtävling i den avstängda utomhuspoolen mellan Feldten och Öhlund? Kommer även detta år Peterssons grabb att lova fint kött till fina människor som pappa hämtar ut på Citygross för annans räkning? Kommer det även detta år finnas önskemål om att jag ska på date med Petters mamma och vill han fortfarande ha mig som låtsaspappa? Missa inte Kolboda 2010…herregud.

Uffe-taco har som bekant lämnat staden för Australien, detta tycker inte Titi på jobbet är okej utan att säga hej då till sin mamma, dessutom är hon förbannad på tele2…

Och behöver man bli övertalad att stanna i Kalmarregionen kan man se denna filmen…

Life in Kalmar – Presentationsfilm from Addictive Alliance on Vimeo.


18
jan 10

Kallskänken i Malmö?

Tillbaka i verkligheten efter en spännande och givande helg i Skåne. Planerna på ett Kallskänkskoncept i Malmö är nu nära ett definitivt beslut, om drygt en månad bör bollen vara i rullning.

Det känns lite tomt i huset efter att Uffe lämnat för Australien, fast också ganska skönt att kunna lyssna på vilken musik som helst utan att taco avbryter: Men vafan är det vi lyssnar på! Sätt på Toto-Hold the Line!

FF’s nya hymn, tja, varför inte? Bara dom tar bort säckpipan och synthen….

Kick-off med Läckeby GOIF ikväll, mycket gutt, ska bli kul att träffa grabbarna igen och snacka lite skit!

Kalmar FF och Johnny P har blivit attackerat! Replik inom kort!:


14
jan 10

Last taco och missfärgat urin

Plötsligt slår det bara till, suget efter Entourage. Och likt en drog sitter man klistrad vid laptopen. Som tur hade jag bara en säsong att missbruka, det är många som trillat dit i dagarna, Bergsten som varken är uppkopplad eller innehar en dator har varit som uppslukad sedan Calle-bamba gav honom hela boxen i julklapp. Själv fick jag en Lars von Trier-box som ska tryckas under året.

Vi har precis avslutat Uffe-tacos last supper, det blev inte helt oväntat tacos och vi har frossat i den svenskaste av all husmanskost. Vid tacohyllan på maxi, (som för övrigt är större än mejerihyllan) berättade Pettan om hur Santa Marias ägare Lars Olof Mattsson lyft miljardbelopp från företaget vid hans avgång, tack taco-sverige. Men skit i det, gott är det, och trevligt hade vi.

Imorgon rullar bilen till Skåne för produktutveckling när nya koncept ska sättas. Det kan bli hur stort som helst om vi spelar korten rätt. Helgen kommer att spenderas på Möllan med firma Evertsson och Holmström, ta med benskydd och hjälm, här ska rullas hatt.

Vi hann också med en sväng ut till tyskarna idag för att kolla på nya högtalare till huset, efter 30 minuter väntan på expertis fick vi äntligen lyssna till surroundsystem in absurdum från BOSE, säljaren visade upp en krigsscen ur någon medeltida hollywoodproduktion och med en bild glasklar som Kosta och Orrefors tillsammans och med ett ljud som fick hela hansa-city att sluta handla kändes det som vi fick veja för pilarna och spjuten som for genom rutan. En upplevelse som höll på att sluta med ett köp på 25000 kr system…

När gifter sig Johan och Anna, och hur blir det med mitt stora feta grekiska bröllop?

Antikrundan, för mycket snack, fan säg bara vad skiten kostar och ta nästa objekt!

Och nu har det hänt på Kallskänken, igen. Vi har introducerat rödbetor i en sallad, och personalen åt rödbetor till förbannelse igår. För er som känner till effekten av rödbetor vet att urinet färgas kraftigt vid intag av betan. Detta gjorde givetvis att alla trodde dom var döende imorse, men efter lite pedagogik la sig paniken och vi kunde så äntligen få tillbaka lugnet, en lugn som bröts när vår afrikanska hjälte Titi på brytsvenska/engelska ska förklara för vår tjetjenska Zinaida hur man fyller på olja i en bil. Det är svårt att förklara men säg så här, ingen fattade någonting. You take the long stick, skruva den upp, pick papper, fylla på oil, but you must kolla hur mycket oil det finnas kvar först, sen du fylla på den. Que?

För övrigt vår nya sallad Rödbetalaxfeta, är bra jävla skit, testa den. Rödbetor, kokt lax, fetaostcremé, valnötter, ruccola, fem gryner, tomat.

Nu så äntligen, Ari Gold tar revange på sin gamla agentur…