Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

november, 2009


29
Nov 09

Wilson och Getbofe

Då så, två blöta kvällar, nu måste dom nya Wilsonlokalerna vara invigda. Med facit i hand två kanonkvällar nu återstår bara Ocabs saneringsarbete så vi kan återgå till ordningen. Tack Leo och Niklas för all hjälp, ni var verkligen pricken under i:et, förlåt, över i:et.

När vi kom till Byttan igår hade internet crashat, och för alla som jobbar med någon typ av kassasystem vet vilket trauma detta innebär. Man kan alltså inte ta kort. Detta innebär förutom intäkter givetvis att folk blir tjuriga och irreterade, dels för att dom är lite berusade men också för att man inte riktigt pallar att stå i regnet som föll över stadsparken igår. Jag tog löpet till Kallskänken och hämtade vår mobila kortdragare, så för er som betalade med kort igår på Byttan kan jag säga att pengarna gick till mig.

Melodi radiotjänst: Tack för alla bidrag frön öst till väst, norr till söder, tack för att du betalar din entréavgift..aaaaaaahhhhh tack för att du betalar din entréavgift!

Jag kan avslöja att en liten dröm är på väg att förverkligas då jag ska agera sidekick i p4 på nyårsaftons morgon. Efter att ha frågat alla radiofolk i länet om dom kunde ställa upp kom man så slutligen på nummer 456 på listan, dvs undertecknad. Och eftersom jag är så mediekåt hade jag inte en tanke på att säga nej.

Dagens Kallskänksstavning (gissa namnet)

Rätt svar: Kristoffer

Rätt svar: Kristoffer

:

Dagens länktips
www.wilsoncreative.se
http://blogg.aftonbladet.se/johanhurtig


25
Nov 09

Flashmob på NK

Vet inte om ni minns att jag berättade om att jag hamnade mitt i en flashmob på NK för två veckor sedan, tänk hur man kan få en så jävla tråkig sak som att betala radiolicens att bli rolig.

Här slår Radiotjänst och mediebyrån IUM det svenska rekordet i flashmob.
645 körsångare överraskade bland annat basketsjärnan Lesli Myrthil med att sjunga ”Tack för att du betalar din TV-avgift?-sången.
Körledaren Gabriel Forss samlade 645 körmedlemmar från körerna ?Du kan sjunga Gospel? och ?One Voice?. De samlades på fyra olika platser i centrala Stockholm under lördagen för att med sin sång tacka fyra personer, däribland basketspelaren Lesli Myrthil på NK, för att de betalar sin tv-avgift.
Det tidigare svenska rekordet sattes i höstas på Sergels torg då cirka 270 personer samlades när dansgruppen Bounce ville hylla Michael Jackson.
Med flashmob menas ett tillfälle då en grupp människor snabbt samlas på en offentlig plats och gör en oväntad gemensam aktion.

Snart kommer älskling hem, sedan samkväm hos Sara och Petter, yeeeehaaaaa!

Här finns fler flashmobs


25
Nov 09

11800 sittplatser

Hemkommen från Milano med väskan fullproppad av intressanta ideér. Resan vi gör med KFF är unik inom svensk fotboll, det finns ingen förening som åker med hela sin organisation på det sätt vi gör. Men den framtid vi nu går till mötes kommer att bli oerhört avgörande för föreningen, arenan är en helrätt satsning men den sätter också en press på organisationen att för första gången på länge känna en kniven-mot-strupenkänsla. Därför är kommande säsong så oerhört viktig och med det menar jag inte bara sportsligt, utan det koncept som ska sättas för den nya arenan med 11800 sittplatser. Det är verkligen ett privilegium att få vara med i denna diskussion, det kommer bli häftigt.

Tänk er en rödupplyst gryta i Kalmarnatten, inuti grytan kokar det, vrålet från 11800 kalmarbor när FF går in på arenan har inga gränser, vågen rullar samtidigt som spelarpresentationen, upplevelse, passion och kärlek. Kalmar FF från Småland, regionens i särklass starkaste varumärke som 2010 kan erbjuda ett nytt souvenirsortiment, kreativa gerillakampanjer, medlemsservice, konferensmöjligheter, medlemspub, restaurang och en arena där alla ser och volymen från högtalarna känns ända in i märgen.

På fredag är det invigning av Wilsons nya lokaler, det blir en händelserik helg.

Och varför kan vi ha 1000 spadar på G?

Kycklingcurry på Kallskänken idag.


21
Nov 09

Milano del 1

Jodå, what happens in Milano, stays in Milano, men kanske inte allt. Med siktet inställt på ny arena finns det en hel del saker att diskutera, hur höjer vi publiksnitt, intäkter och intresse. Igår presenterades visioner och kalkyler, och visst är det en utmaning, föreningens största utmaning någonsin historiskt sätt. Men fy fan vad bra det kommer att bli med den nya arenan, vilken fest, gåshud.

Jag kan berätta att förutom ett väldigt målinriktat och disciplinerat arbete här nere så njuter vi även av livets goda. Igår gjorde vi stan osäker!


20
Nov 09

03.00

Mina anställda, vilken kärlek. Sitter och komponerar en text denna okristligt tidiga morgon, klockan är nu 04.03. Vi ska åka till Milano med FF, och jag ansvarar för den italienska charktallrik som ska plockas upp längst med vägen till flygplatsen. Lite ångestladdad inför mitt uppvak idag 03.30 hade jag bett Titi ringa och väcka mig. Hon gjorde ingen besviken, hon ringde 03.00 och sa på glad brytengelsksvenska: :Hej Matti, time to wake up, it’s a beuuuuutiful morning! Jag tror att detta är det tidigaste jag varit uppe någonsin, och då var det ändå läggdags.

Thuan, en annan stjärna i köket, ramlar in i detta nu, klockan är 04.07. Han ställer sig och drar igång lite dataspel för att värma upp.

Keep in toch…fan, touch


19
Nov 09

Pietrasanta och Raidue

Full rulle på Wilson igår, intressanta projekt på ingång. Livliga kreativa diskussioner avslutades med Italien-Sverige på Harrys, där det också var Tiestobowling och Tacos för studenterna i väntan på den nya klubben: Volym. Under matchen satt en kille och gapade Italienska ord, han gjorde verkligen allt för att bevisa för resten av gästerna att han hade rötter i Italien. Det fanns liksom ingen ände på hans gap, tillslut brast mitt tålamod och jag vände mig om och sa på grov Kalmaritiska: Fan, du kan ju italienska ju. I detta läge kulminerade hans verbala förmåga och sista 15 minuterna i andra halvlek var riktigt jävla skitjobbiga, det kändes som han febrilt läste en pizzameny som en skållad bäver. Snacka om minddervärdeskomplex, tänk om jag satt och skrek på ryska under en hockeymatch…okej, det hade varit roligt, men det är ju för att ryssar är roliga, italienare är ju bara arroganta stekare insmorda badolja och glasögon.

Jag älskar Italien by the way, har varit i landet typ tio gånger på olika platser, folket är ju enligt ovan men maten och kaffet, det ska bli riktigt härligt att komma till Milano imorgon. Min snygga vän Simon var modell i Milano sommaren 2007, vi var givetvis en delegation från Sverige som åkte ner för att hälsa på. En av många händelser under den resan var att Simon plötsligt fick ett modelljobbserbjudande, denna gång i tv på italienarnas svt2 det vill säga Raidue. Det var en typisk italiensk tv-show med mycket färger och artister och inspelningen var en hyllning till någon gammal italiensk Lill-babstyp. Som ni säkert förstår kunde vi (entouraget) inte tacka nej till detta så vi satte oss i bilen med riktigt inställt på Pietrasanta, en Köpingsviksliknande semesterort där italienarna låg som strandade sälar. Väl framme vid inspelningstillfället hade vi dragit i oss X-antal flaskor vin och bestämde oss för att vi målmedvetet skulle presentera oss som Simons agenter. Helt oväntat blir vi insläppta backstage på inspelningen och i det här läget säger vi till oss själva att spela så oberörda som möjligt vilket var svårt då jag redan kisssat på mig av lycka.

Jag glömmer aldrig den handskriva skylten till Simons loge: Modelli, där hade man samlat alla modeller, medan Petter kladdade på den officiella fröken Italien och Taco hittat till en gratisbuffé samtidigt som han också fått ansvaret att filma showen i realtid med vår kamera sker ett av dom finaste ögonblick i mitt verksamma liv. Alla modeller ska byta kläder. Och där står jag, mitt i ett inferno av vackra kvinnor som slänger av sig kläderna, kläder som liksom regnar ner på marken som från en fontän, Fontana di Trevi. Efter inspelningen hade vi höga förväntningar på en tight efterfest med brasilianska modeller, men alla packade ihop och stack, och som i en ångestladdad dröm stod vi kvar på en öde inspelningsplats och Simon hade också tackat nej till en privat middag med stadens borgmästare. Vi fick ta en taxi hem, problemet var bara att det fanns tydligen bara en taxibil i staden, den åkte borgmästaren med. Vi fick gå hem, det var långt, men vi lekte Entourage på vägen hem, så det var rätt lungt.

Lokalbevakaren orkar inte längre vänta, han tog arenabygget i egna händer:


17
Nov 09

Extrem otur

Snacka om extrem otur, efter att jag lämnade Stockholm råkade älskling skära sig i handen i samband med en avokado. Det gick faktiskt så illa att det slutade med en operation idag på Södersjukhuset eftersom en nerv nästan gått helt av, när hon kände att hon inte kände några av handens fingrar… (meningsuppbyggnad 2.0) blev hon givetvis orolig. Men nu är allt fix och hon är förhoppningsvis snart back on track.

Det går rykte att Kalmar FF söker nytt folk? Äntligen sket Johanna! (Och då menar jag inte Johanna Brolin i styrelsen, eller kanske förresten)

Det går rykte att lokalbevakaren har tagit arenabygget i egna händer!

Det går rykte om tisdagsöl.

Det ryktas om att på Fredag åker jag till Milano med FF, det ska bli riktigt kul. Ola Ragnarsson har gett mig förtroende att fixa en italiensk charktallrik att äta i bussen.

Ryktet om tisdagsöl stämmer inte, inställt.


16
Nov 09

G-metoden, Stockholm och modeblogg

Ytterligare en Stockholmshelg avklarad och det är med lite hatkärlek man lämnar staden, yta och ego/karriär blandas med härliga matupplevelser, miljöer och trender. Det är bara inse, ganska långt ifrån våran sitcomverklighet i Kalmar, där det tar max 30 sekunder att frakta sig från den ena kulissen till den andra, men jag gillar det. Vi åt på Pontus i fredags, och därmed åt jag veckans femte trerättare i rad, nu blir det nog fan gammeldags idealmakaroner ett tag framöver. Otroligt nog har jag gått ner nästan fem kilo under de senaste två veckorna, och jag presenterar härmed min alldeles egna metod: G-metoden (G som i Gris). Jobba mycket, ha roligt och ät inte för stora portioner till lunch, skit i frukost, drick mycket kaffe, stressa, vin sen är det klart, back fem kg.

På tal om G-metoden sladdade jag och Taco in på McDonkan i O-hamn, väl i McDriven ber rösten i lådan oss köra fram till lucka ett. Taco säger högt: -Hur fan ska man veta detta är lucka ett??

Jadu Ulf, hur ska man kunna lista ut det?

Jadu Ulf, hur ska man kunna lista ut det?

Pontus rankas i folkmun som den bästa krogen i Stockholm för tillfället. Och det var verkligen gott och god service och riktigt fina lokaler. Musiken dunkade på hög volym i restaurangen när vi åt, jag kom och tänka på det eviga tjatet som alltid var på Byttan om att jag spelade för högt när människorna åt, och såhär i efterhand kan man ju nu konstatera att jag är före min tid, eller vad säger du Sara?

Glad älskling

Glad älskling

Och nu lite modeblogg:
ÅÅÅÅÅÅÅHHHHH gud vilken fin mörkblå Acnekostym jag köpte, nu är det min BARA min. Sen köpte jag Gant-boots, NICE! Sen även lite hudvårdsprodukter på Kielhs (YES alltså!). En Lila-randig Ralph Lauren skjorta på NK, check. Det blev även en matchande lila fluga till skjortan. Ni kanske kan tipsa om fler kläder jag kan köpa??? Puss puss puss nu brände jag 15000:- 😉 eller ^) fan….. =) så!
Slut på modeblogg.

Hysteriskt idag på HM!!! Jag ville köpa allt från Jimmy Schoo!!!! Synd bara att jag siter i rullstol och inte fick komma in bakom kravallerna ;(

Hysteriskt idag på HM!!! Jag ville köpa allt från Jimmy Schoo!!!! Synd bara att jag siter i rullstol och inte fick komma in bakom kravallerna ;(

Utgång Lördag, gaynight på Berns, vilket liv!

Systrarna Kallur..förlåt Jönsson

Systrarna Kallur..förlåt Jönsson

Moa med sin lokala pojkvän, han ska dö.

Moa med sin lokala pojkvän, han ska dö.


14
Nov 09

Kvällens låt


12
Nov 09

Sanningen om halv åtta hos mig

Okej, jag ska vara med i tv. Däremot får jag inte säga hur det gick och inte säga vilka jag tävlade mot, men fy fan vad kul vi har haft denna vecka. Att få vara en del av en produktion har liksom varit som en våt dröm hela veckan. Känslan att ha mygga, strålkastare och två sexhundratusenkronorskameror riktade mot sig har verkligen varit ett privilegium. Avsnittet kommer att sändas någon gång i början på nästa år i tv4, då kör vi. Tänk att närmare en miljon tittare ska få uppleva mitt nylle och hem, skrämmande. Imorgon åker jag till älskling i Stickholm..förlåt Stockholm.

Häftig utrustning i hemmet bild 1

Häftig utrustning i hemmet bild 1


Häftig utrustning i hemmet bild 2

Häftig utrustning i hemmet bild 2


Häftig utrustning i hemmet bild 3

Häftig utrustning i hemmet bild 3

Häftig utrustning i hemmet bild 4

Häftig utrustning i hemmet bild 4


Häftig ljudtekniker vid namn Filip i hemmet bild 1

Häftig ljudtekniker vid namn Filip i hemmet bild 1