Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

oktober, 2009


29
okt 09

Stopp! Hit men inte längre.

Det blev Gröna stugan igår med mediagrabbarna, trevligt. Kvällen avslutades ganska oväntat på Larmgatan 10 och dess nya loungeavdelning, lukten av nya skinnmöbler mötte oss när vi steg in i lokalen som lite lätt påminde om en hotellobby i något varmare asiatiskt land, typ Thailand. Drinkarna serverades i Highballglas som liksom stod snett. -Oj, sa vi när vi såg glasen. -Ja, det är lite 80 över glasen. Sa servitrisen. Loungen får inget högre betyg av mig, men jag skickar med ett lycka till på vägen för Ping och hennes anställda.

Ibland händer det att man får styra upp lite på Kallskänken, men bara ibland. Igår hade vi uppsträckning i livsmedelshygien, vad får vi göra och inte göra. Jag satte upp nya pedagogiska lappar och förklarade lugnt och sansat vad vi gör bra och vad vi måste bli bättre på. Tex så har vi väldigt snälla leverantörer som ibland lämnar varor ända fram till kylrummet, detta är dock inte tillåtet då personer utan skyddskläder ej äga tillträde in i köket. Med andra ord så är det numera förbjudet för utomstående att kliva in i vårat produktionskök. Detta var en regel Lövet tog på största allvar. När han hörde A la Carte kliva in genom ytterdörren för att lämna räkor släppte han instinktivt hinken han höll i, sprang mot dörrposten som avskiljer vårat varumottag med köket, satte upp handen mitt framför Pelles ansikte och skrek: STOPP STOPP STOPP! Pelle stannade genast och undrade förvånat vad som hade hänt. Sen sa Lövet klart och tydligt: -Hit, men inte längre!

Vi har en verkligen en personal som lyssnar, att Pelle fick en lättare hjärtsvikt är liksom sådant man får räkna med när man implementerar nya regler.

Titi hjälper mig att branda husmanlocken

Titi hjälper mig att branda husmanlocken


28
okt 09

Tjetjenien vs Vietnam

Stämningsfull inramning på Fredde igår, 5-4 är ett makalöst slutresultat och matchen var verkligen underhållande likt en berg och dalbana. Igår var det ju också Tobbe, Lasse och Mickes sista hemmamatch i FF. Har alltid lite ångest inför avtackningar, vill att det ska bli så värdigt som möjligt, dessa tre spelare förtjänar verkligen det. Man kan tycka vad man vill om föreningens storstädning inför nästa säsong med spelare med den rutinen växer inte på träd. Men livet går vidare.

Agerade David Hellenius på en inspelning igår, en DVD skiva med namnet Everybody dance ska lära ungdomar dansa pardans i form av foxtrot och bugg. Inspelningen skedde på Sandra, Kalmars finaste lokaler, not.

Igår blev det lite bråk på Kallskänken, denna gången var det Tjetjenien v.s Vietnam och konflikten gällde huruvida en avokado var okej att lägga på macka eller inte. Det hela slutade med att Titi kommer in på kontoret och begär skadestånd för att hon ofrivilligt fått lyssna på deras gnabb, fram med en 20 lapp, Titi nöjd, slut på konversation.

Idag stekt fläsk med löksås, en redi klassiker.


27
okt 09

Nya prylar in

Tog en lunch med mediagrabbarna igår på Thai taste, efter maten var vi, som resten av det här landet sugna på kaffe. Det fanns inget kaffe, för dom hade glömt köpa kaffefilter. När jag sedan påtalade att dom faktiskt har en jättefin espressomaskin bakom disken, då kom sucken. -Vill du köpa den? Frågade killen. Tja, sa jag, du får 5000 spänn för den. Han skulle dubbelkolla med mamma som troligtvis är hjärnan bakom verksamheten, hennes glädje visste inga gränser. Så nu står jag med en Brasilia 3-gruppers espressomaskin (nypris 60.000-70.000)+ mal. Ytterligare en pryl, vi får ställa den på den nya reklambyrån.

Match idag, sista på Fredde för året, avtackning Lasse, Tobbe och Eklund, kom och hylla dessa tre rödvita legender. Kalmar-Malmö 2-1

Igår var för övrigt en stirrig dag på Kallskänken, Måndagar är en sådan där dag då alla ska styra upp veckan med hotellbokningar, matbeställningar och leveranser. Detta gör att frekvensen telefonsamtal och mail blir extremt hög och samtidigt som jag stekte köttbullar fick jag reda ut en dubbelbokning på hotellet och under tiden var Lövet besviken över att Kimme hjälpte mig med lingonsylten och gurkan. Meningsskiljaktigheter uppstod i köket för en stund fram tills Lövet la den sista dräpande kommentaren: – Jaja, det spelar ingen roll vad jag säger, det är du som är chef! Demokrati fungerar inte i kök, punkt slut.

Radion ringde, dom ville att jag skulle vara med och prata om Kalmar FF’s säsong. Knäpp på p4 kl 8.10

Kul inlägg på aftonbladet att vara stolt över: http://blogg.aftonbladet.se/30338/

Bild från helgen

Bild från helgen


26
okt 09

Krossa Malmö!


26
okt 09

Helgen i Fjällen

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men vi hade dataförbud i Dalarna. Vilken helg, det hela började egentligen med att prylkåtsmaterialmartin gick loss på Naturkompaniet och löste ut diverse underställ, strumpor och mössor för 1600 spänn. Nu var jag kittad för att möta kylan och naturen. Väl på Arlanda möttes vi upp och alla visade stolt upp sina medhavda termosar, fiskespön, knivar, och yxor, Leo hade till och med sig en CSI-spade utrustad med både kompass, tändstickor och allt en CSI-agent kan tänkas sig behövas, den var häftig tyckte gänget unisont.

Efter stopp i Gävle och Falun nådde vi tillslut stugan, den låg precis vid i anslutning till en Älv och var konstruerad av timmer, jublet visste inga gränser, helgen var räddad. På Lördagen vandrade vi i skogen och över älven, det blev mycket hantverk med knivar och yxor, enligt mitt sätt och se det var jägargodiset och kaffegöken resans höjdpunkt. Jag letade efter älgar, förgäves.

Under helgen har vi enbart ätit rustik mat såsom kålrötter, älggryta, lamm, soppor och svamp det kunde man känna i minibussen hem då fler magar rasat ihop efter helgens frosseri. Tack för en trevlig helg järngänget!

Nu, en ny vecka. Såg ett SMS från min coach om nya spelare till nästa säsong. Jag lägger ut en kontaktannons här och nu: Är du en bra fotbollsspelare? Vill du spela fotboll i ett gutt gäng i division 5? Ring mig så berättar jag mer.


23
okt 09

HM, Lindex, Kappahl och MQ

Igår var det alltså invigning av det nya modehuset och man kan väl säga att Hansan höjer sig ett rejält snäpp och nu finns där verkligen något där för alla. Jag tror verkligen att området kommer att dra hit folk från närområdet, fast frågan är: Vad är det för unikt med HM, Lindex, Kappahl och MQ? Egentligen ingenting mer än att det ligger under ett och samma tak.

Mingel, mingel… -Jodå visst, Jaså det säger du? -Och vad tog han vägen sen? -Är du kvar på firman? – Jo jag klev ju ut ut garderoben ifjol vettu. -Nej nej, du vet jag dödade ju honom.

Underhållningen kändes överflödig, vem fan orkar lyssna på Fameartister en Torsdag när det fanns rödvin i baren?

Sammanfattningsvis kan man väl säga såhär: Svea fastigheterschef Simon Chateau står inte högt i kurs efter arenafiaskot…

Kvällen slutade upp med trevliga disskussioner på Lilla puben med Daniel, Johnny, Ronny och Johan Persson, hur gick det till? Johan höll en lång monolog om detaljplanssituationen i staden och menade på att allt var alliansens fel, oväntat. Men jag måste medge att han är skicklig, men det skulle vara kul med förändring. Fast vem kan oket axla, axla ok, aoxkla… eller vad fan det nu heter

Nu skiter jag i det här och drar till fjällen, fest hela kvällen.


22
okt 09

Så har kyrkomötet beslutat grönt ljus för homovigslar i Svenska kyrkan, 10 år för sent men ändå ett bra beslut.

Har fortfarande lite stram känsla i käken efter tandläkar-Lasses ingrepp igår som för övrigt gick smidigt i vanlig ordning. Det ända problemet är att det är svårt att ha en dialog med 47 verktyg i gapet, eftersom vi delar samma gemensamma intresse dvs Kalmar FF, får vi ibland helt enkelt ta en paus i ingreppet för att diskutera viktiga frågor som nya arenan, marknadsföring och resultat. Detta gör givetvis Lasse till stans hetaste tandläkare, och du där hemma som sitter och känner att du skiter lite för mycket i dina tänder och faktiskt mår lite dåligt av det, jag säger dig, jag har varit där men nu när jag fått dr Holm är jag en så mycket lyckligare människa. Jag har till och med köpt 2 liter fluor av märket Dentan 0.2 mg. (Blir det bra så Lasse?)

Dagens Kallskänk: Jag och Titi har repat in en karatefight med ljudeffekter, först kickdroppar jag henne i magen, hon tar smällen reser sig upp och drar mig med en saxspark mellan benen. Sjukt roligt.

Modehuset öppnar i helgen, vad säger man, ett MQ till…Grattis Kalmar! Nej just fan, det var ju Dressman, tacka vet jag Fashion Time, Kvarnholmen Lui Vuitton.

Kick-off med Wilson Sayswho på Kosta Art Hotell nästa Söndag, Edin ska laga sin tävlingsmeny till årets kock, trevligt!

En liten film från matlagningskursen i Måndags:

Snart inspelning av den nya FF-studion med Kappers och Widlund, missa inte det på www.kalmarff.se.

Möte med Kalmar FF’s 100 årsgrupp i eftermiddag, ska bli kul att presentera FF till 100.


22
okt 09

Dagens Husman


21
okt 09

Lui Vuitton i Kalmar

Spelade in radiospottar igår hos Wilson/Sayswho, det blev så där flamsigt som det ibland blir när man ska jobba med tillgjorda röster. Kul att se en annars nästan alltid kontrollerad Jakob totalt tappa fattningen. Ser fram emot inflyttningen i dom nya lokalerna i början på månaden. Det sägs att inflyttningsfesten för Kalmars mest kreativa och spännade reklambyrå blir fredagen den 27 november.

Igår var det i vanlig ordning tisdagsöl, det är kul med traditioner och nu är tisdagsölen så populär att vi måste dela upp oss i grupper: tisdagsöl-krögare, tisdagsöl-reklamare, tisdagsöl-langare, tisdagsöl-hjärnkiruger från Polen. Tack för trevligt umgänge igår alla ni läkare från Gdansk, det var trevligt! Banas, jag tror Stanislav glömde en skalpell hemma hos mig, den ligger på mitt nattduksbord. (Festen ballade ur lite…)

Ser fram emot Sälen på Fredag, alla ska gråta.

Uthängd i BG’s blogg igen, snyft.

Lite idolbilder.


Slutligen, Kalmar har så äntligen fått in sin första Lui Vuittonväska, objektet finns att köpa ganska oväntat i butiken Fashion time på Storgatan. Grattis till nyförvärvet, ett tips: ta bort väskan från skyltfönstret, vid närmare eftertanke, ta bort kopian från butiken. Hur kunde detta få hända?

Kalmars första Lui Vuittonbutik?

Kalmars första Lui Vuittonbutik?


20
okt 09

Matlagning, radio och Sälen

Den åtrovärda matchen mellan Stockholm och Kalmar med omnejd slutade lite snopet 1-1 efter helgens kraftansträngning, det visade sig alltså att trumfkortet Kosta Boda Art Hotel inte lyckades övertyga den kvinnliga domaren tillika min flickvän, fan. Det är bara att ta nya tag.

Igår var det matlagningsafton med Kalmar företagsgrupp, Sebastian Seger stod för innovationen och vi stod för hantverket, lamm, kolja, sidfläsk, äppelkompott, bra skit. Som vanligt trevligt umgänge och intressanta diskussioner om företagsklimatet i Kalmar. Nu lät det som jag är 43 år, skitsamma, jag gillar och prata.

På tal om prata, här fick man förnyat förtroende i Sveriges radio, i förra veckans musli:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=2004044&BroadcastDate=&IsBlock=

Igår var det tydligen FF i Fokus event på Byttan, hälsar och tackar för den inbjudan… köper man inte en annons i tidningen är man inte vatten värd, svin. Skämt och sido, jag är inte bitter.

Fjärrvärmen pumpas in i Jennystugan, snart pumpas väl fakturan in på jobbet, det blir nog nådastöten för min ekonomi. Växellåda 22700:- Fjärrvärme55.000:-, dags att utnyttja Staffan Rotavdraget.

På Fredag åker vi till Sälen, Leo kom på att han hade en stuga i fjällen, den måste vi se.