Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

september, 2009


30
sep 09

Löksås, smörgåstårta och nya kontrakt

Så var det klart, det blir undertecknad som ansvarar för FF till 100 den 5 juni nästa år, ett fotbollkalas för hela familjen. Då fyller vi Fredriksskans till bredden med storbild, tårta och tält. Inspirerande projekt.

Stekt fläsk med löksås gick som en raket, extra stora och knapriga portioner till Metrotherm av någon anledning… Gjorde ett lite hyss i samband med dagens husman:

Effektivt sätt att få ut budskap

Effektivt sätt att få ut budskap

Se också: godfather.blogg.se

Ikväll blir det avskedsfest för Moa som jag kör upp och lämnar i Sthlm imorgon. Det blir storstads shusi, shussi fan jag kan inte stava, sushi heter det för helvete. Sen blir det till och tramsa vidare på Le Bytt. Lek LEK LEK som min chef skulle sagt. Det är hans standardkommentar till allt jag gör, Lek Lek LEK. Och sen har han ju rätt, livet består till stor del av lek.

Det är många som mailar och ringer in till redaktionen och undrar om jag inte ska klippa mig och gå ner i vikt. Lisa på cam & co ringer alltid för klipptid när ett nytt nummer av café är ute och jag såg att jag hade ett missat samlag, förlåt samtal från frisörsalongen.

Espressomaskinen på jobbet är sönder, trasig ur funktion och stämningen är lite tryckt bland oss kaffemissbrukare, snälla Matheas, fixa den innan någon råkar illa ut!

Här kommer en kampanjvideo för extrapriset vi kommer att ha på smörgåstårta, mångfald?


29
sep 09

5 (3) (5) SKOGEN LAS JOSON

Man skulle definitivt enbart kunna blogga om bara våra anställda på Kallskänken, det går inte en dag utan något fruktansvärt kul uppstår i köket, här kommer två riktiga klassiker…

Ofta har vi bra tryck på våra mackor och det händer att vissa sorter tar slut, denna dag ringde en man vid namn Lars Jonsson och beställde 5st skagen, inga konstigheter med den beställningen utan Titi traskar bort till kyldisken och packar dom sista 5 st skagen i en påse, på påsen skriver hon klart och tydligt: 5 SKOGEN, LAS JOSON. Men nu uppstår problematiken, en kund kommer samtidigt in och frågar Titi om 2 skagen, mackan är ju egentligen för tillfället slut, men Titi som är serviceminded lånar 2 st skagen av Lars Jonssons 5 skagen. Det betyder numera att Lars bara har 3st av sina 5st skagen i påsen. Titi måste nu fixa mer skagenbaguetter, men för att förtydliga att påsen inte är fullständig stryker hon ett streck över 5:an och sätter dit en 3:a istället. Nu står det alltså på påsen: 3 (5) SKOGEN LAS JOSON. Titi fixar sedan två skagen och lägger dom i påsen och korrigerar ytterligare en gång texten genom att stryka 3:an och sätta dit en ny 5:a. Nu står det på påsen 5 (3) (5) SKOGEN LAS JONSSON. Tror ni Lars blir konfunderad när han sedan ska hämta sina mackor och läser på påsen?

En annan bra mackhistoria är när vi hade uppsträckning i köket angående hantering av gårdagens mackor, dessa mackorna säljer vi inte utan ger bort dom till föreningar och annat löst folk. Problemet som uppstod denna gång var att ingen visste hur gamla mackorna var eftersom det var i slutet på veckan och alla veckans gårdagens mackor låg omärkta. Jag säger pedagogiskt till Titi: Du måste skriva vilken dag mackorna är ifrån annars vet vi ju inte när dom är gjorda. Titi nickar förstående och säger: No problems!

Nästa dag ska jag kontrollera om dom överblivna mackorna från gårdagen är uppmärkta enligt överenskommet, Titi öppnar stolt upp kylrummet och visar mig backen med mackorna. Där ligger det en lapp där det står: IGÅR


29
sep 09

Sovmorgonen som uteblev, ny strejk och Taco i morgonrock.

Underbar start på den här dagen, Moa vaknar innan sitt mobillarm och smyger tyst som en mus in på toaletten. Klassiker, mobilalarmet går på, jag försöker ignorera ljudet och fortsätta sova, mission impossible. Bestämmer mig för att gå upp, Moa frågar om jag kan köra henne till Uffe för att hämta en kamera som hon måste ha på mässan i Göteborg. Okej, 07.32 hämtar bilen på Kallskänken, Titi får syn på mig genom fönstret och tror att jag inte ser henne, hon planerar ytterligare en strejk. Hon lägger sig raklång på marken i Kallskänksentrén, samtidigt som jag ser Drags Plåt komma insladdande, jag väntar lite diskret utanför, och när Drags plåt kommer in på Kallskänken ligger en 1,60 lång afrikan raklång i entrén, förvånad? Nej, inte särskilt, det är ju Kallskänken.

Väl hemma hos Tallhage, (tackar som ödmjukast för sovmorgonen), fast det var nästan värt 20 minuters bilresa för att få se Uffe i morgonrock. Ner till tågstationen, tillbaka till Kallis, ja då vill Aja ha skjuts till Kallskänken City, fan.

Det egentligen inga problem att göra något av dessa tjänster, men när man inte har en jävla aning innan blir morgonen ganska tung. Och inget kaffe i blodet heller, då blir man helt enkelt riktigt jävla skittjurig.

Potatisgratäng och rostbiff till husman, inga konstigheter där inte.

Mendes borta 4 veckor, fan, ittee baaaaaa.

Hiep tillbaka från bröddloppet i Göteborg Tors-Sön, sågs på Lindex i Kalmar i Fredags…

Reportage om mig i Östran idag ser jag, för en gång skull ser jag inte utvecklingsstörd ut på bilden, bra där.


28
sep 09

Nya prylar in.

Pryl-Owe har slått till igen, denna gång på en iMac. Suget blev för stort vid Owe’s besök på Sayswho-Hasses kontor, han kunde inte längre stå tillbaka, köpet var tvunget till att genomföras, NU.

In på Kstore och ut, samlaget varade 7 minuter, och alltid samma sköna känsla när man packar upp en appleprodukt: perfektion, design, känsla och smidighet. Man är liksom igång med det nya familjelivet på under 5 minuter.

Ryggdunken på Östran värmer fortfarande, borde hyra in mig på ett kontor där och bara sitta framför en skärm i min lokalbevakaroutfit. Ska man vara lite kritisk så är det ingen särskilt kreativ miljö tidningen har på amerikavägen, korrigerad plåt och institutionskatakomber. Nu vankas ett kul samarbete mellan Östran och Kallskänken där man under en vecka kommer att bjuda på kaffe och tidning om man köper en macka, lite Seveneleven-ripoff kan man säga.

Ett annat inkommet uppdrag för JC produktion är grafisk profil till ett av stans nya lekland, och då pratar vi om Elwins lekland som kommer ligga beläget i Calmar outlets gamla lokaler.

På Torsdag blir det Sthlm, Moa flyttar upp för att jobba på Gant’s flagship-store och jag jobbar vidare som nybliven särbo, kanske mer sär än bo. Snyft, men jag blir inte ensam, Uffe-taco flyttar snart in och då blir det manlig kärlek på riktigt.

Och kan min lillebror Dennis någonsin bli klar med sitt jävla körkort ska han också flytta till storstan, många anledningar att besöka Stockholm i höst alltså.

David Elm hemma i stan en sväng, check.

Mikael Eklund på Maxi igår, check.

Husman idag gick som en raket, check.

Och så här kan det gå om man anlitar oss:
http://www.medievarlden.se/marknad/1-marknad/10222-oestrans-gerillakampanjer-goer-succe

Lokalbevakningsfilmen på Rydströms blogg över 4000 hits, check.

Min nya älskling

Min nya älskling


27
sep 09

Gamnacke och frigolitform

Kan så här på Söndagens morgon konstatera att Östranfilmen jag och Hasse spelade in inför IFK-matchen har setts av över 3000 unika personer. Trevligt. Det blev riktigt bra respons på matchen när vi körde klippet precis innan en av Kim Christersens utsparkar, det är roligt nästan jämt.

Matchen är fantastiskt bra, tydligen hade vi inte vunnit över änglarna hemma sedan 1977, det fanns anledning att fira igår. Vi tände 35 marschaller och ställde ut 5 pumpor, blev stillsamma för en stund, sen sa vi till oss själva: Nu kör vi, och inmundigade diverse drycker. Det hela slutade med 1st demolerad iPhone, kastruller på huvudet, Byttan och den obligatoriska fyllesittningen på Venezia.

Väl inne på Venezia är egentligen stämningen allt annat än god, berusade människor som sitter och frustar efter sina pizzor och tallrikar, det ligger någon slags besvikelse i luften att kvällen inte blev så jävla bra som förväntat, igen. När grottmänniskornas mat har serverats sitter sedan sällskapen tysta med böjd gamnacke ner i frigolitformarna och slafsar i sig födan. Det är som att utfodra ett boskap, skillnaden är att egentligen bara att vi ber bordsbön och betalar med VISA.

Nävål…jag menar nåväl, idag är det så dags för den sista föreställningen på Åbyvallen för mitt nedflyttningsklara Läckeby, Runsten/Mögelby står för motståndet och vi har sålt 3 förköpsbiljetter, det gäller att publiken får trycka ihop sig på läktaren, om det inte visar sig att vi saknar spelare för då går dom in i startelvan.

Tack Leo och Fredrik för en fin kväll igår på Byttan, härlig stämning och bra arrangemang. Nu har jag lagat rysk nationalsoppa, ett säkert botemedel mot bakfylla, Borsjtj.

Borsjtj, en säkert botemedel mot bakis.

Borsjtj, en säkert botemedel mot bakis.


26
sep 09

Bär din marmeladjävel själv!

Det blev en sväng över till skördefesten och konstnatten igår, brinnande ljus och marschaller blandat med mängder av pumpor, hö och loppisar skapade en härlig atmosfär på ön. Jag hade innan avfärd suttit på Byttan och inmundigat diverse alkoholhaltiga drycker vilket gav utflykten ytterligare en dimension. Sara och Petter hade dukat upp dillchips och bira i bilens baksäte och jag och Ulf sjöng: Vi har det bra, vi här bak i bilen, vi vill inte vara med om nån krock! Sen small det till när Sara körde in i en lada full med pumpor, nej det gjorde hon inte, men vi sladdade upp hos en konsthandlare och sjöng Ben E Kings-Stand by me och kunde efter det lilla uppträdandet inkassera en cover-cd med Jennie Svensson, som var riktigt jävla skitdålig.

I Vickleby erbjöds det fläderhonung, döbakta pizzabullar och kaffe till svindyra priser, helt rätt, utbud och efterfrågan. Det blev ett trevligt stopp på Bloggstinas Bo Pensionat med en öländsk förrätt och japansk whisky. I Eriksöre slog den japanska whiskyn till och mitt köpbehov likaså, det slutade med ett spontanköp av 5 pumpor och ett par bruna träskor, fan.

Ikväll ska vi ha pirate konstnatt hemma hos oss, Såsen kan du spela?

Bäst var ändå igår när den lite för fulla och trötta mannen röt till sin fru. Han sammanfattade verkligen hela Eriksöre den kvällen: DU FÅR BÄRA DIN MARMELADJÄVEL SJÄLV!
Och när vi sedan såg ett MC-gäng i pipskägg och kort förkläde servera kroppkakor blev det bara för mycket, vi åkte genast hem.

All denna företagsamhet glädjer verkligen men får mig att minnas många av mina felsatsningar genom åren, här kommer ett av mina bestof idéer. Under FF till 1000 förra året fick jag en idé att vi skulle sälja chips på torget till matchen Sverige-Spanien som vi visade på storbild. Jag tog kontakt med Svenska Lantchips som givetvis gillade förslaget och dom såg även till att trycka texten ”FF till 1000” på alla 2000 påsar jag beställde (hälften normalsalt hälften gräddfil). Två pall chips anlände. och nu skulle jag tjäna feta cash! Synd bara att en av utställarna, Citygross delade ut gratis chips precis innan matchen, fan. Där stod jag med två pall jävla lantchips med FF-tryck och bäst före datum 080801.

Det slutade med att jag gick upp 10 kg, och kan aldrig mer äta lantchips.

Viktor badade i en Irish, den bästa i hela världen.

Viktor badade i en Irish, den bästa i hela världen.

Kohandel med pumpor på konstnatten

Kohandel med pumpor på konstnatten

800 spänn senare, but why?

800 spänn senare, but why?


25
sep 09

Vem fan e Johan Carlsson?

Det är egentligen helt sjukt hur veckorna bara springer förbi, ett kvitto på att man börjar bli äldre är att det planeras kopiöst. I nuläget finns det inte en aktivitetsfri helg resten av året i min kalender, gud vad jag är viktigt.

Det är många som ringer in och mailar till mig och undrar vem Johan Carlsson är för någon, okej det är väl kanske ingen som har ringt… det är faktiskt ingen som mailat heller, men jag känner att mannen bakom företagets namn behöver förtydligas. Johan föddes på en nyårsfest i Algutsrum 2002, man kan säga att han har blivit mitt alter ego. Johan är en fruktansvärt godtrogen semi utvecklingsstörd ljudtekniker med en jävligt skev världsbild. Han är enligt honom själv rikast i världen, den som har bäst kontakter bland alla stora världsartister (känner bla. Madonna, AC/DC, Rolling Stones och Lotta Engberg). Han haltar lite och är extremt elak och retsam mot sin omgivning, han besitter även olika typer av ticks och mängder av talfel. Där har ni Johan Carlsson, det kommer säkert något klipp på honom i framtiden. Och på tal om klipp, här är lite av gårdagens produktion åt Östran inför matchen mot Göteborg imorgon, sug på den Kim C…

En ny felparkering utanför vår port, nya lappar…

Krig

Krig

Slutligen så försökte jag vara lite rolig i samband med det spektakulära rånet och gjorde den här lappen och la i kassan på jobbet. Det var mycket uppskattat hos många, en del fattade inte alls och blev besvikna på samhället.

Sant eller falskt?

Sant eller falskt?


24
sep 09

Kreativ marknadsföring och Kålpudding

Ny dag nya möjligheter, det vankas skördefest och Moa ska öppna Tekla i Borgholm över helgen. Därför är vi uppe i svinottan och skriver ut gatupratare, hon ska tydligen köra 50% på allt i butiken, det blir väl ett jävla spring i butiken antar jag.

Själv tycker jag det luktar lite fågel om hela skördefesten med tanke på den kreativa bokföring som presenterats i media den senaste tiden, det känns som om det inte står riktigt rätt till i den organisationen. Men kanske blir det till att sticka över en runda imorgon.

Matchen igår var väl inte så mycket att snacka om, kommentatorn pratade mer om vinden än om fotbollen, han pratade så mycket om vinden att han tillslut glömde vilket lag som hade med och motvind, men det kanske blåste åt alla håll? Nåväl, kanske dags att inse att det blir tufft att fightas om ett nytt guld, men kryss för även IFK, så än lever hoppet.

Idag är det så dags för en ny filminspelning av lokalbevakning, Östrans ledning gillade produktionen och kommer att köra en liten grej på lördagens hemmamatch. Det är egentligen fantastiskt kommunikation hur en reklamfilm kan ses av så mycket människor utan att det inte kostar någonting att distribuera, fundera på det ni företagare där ute. Många sitter idag på sina kontor och säger: Nu måste vi banne mig profilera och marknadsföra oss! Det hela slutar med halvtaskiga profiltryckta karameller och en kvartsida i Kalmarposten. Det finns betydligt bättre och roligare sätt att kommunicera bara man vågar tänka i nya banor.

Ett tydligt exempel är www.gaisblomman.se, en ren godwillkampanj där IFK Göteborg samlar in pengar till Gais ungdomsverksamhet, snacka om outside the box…

Idag blir det Kallskänkens nationalrätt och chefens självklara val till husman: Kålpudding! (Antingen älskar man eller hatar den)

Gaisblomman, bara välgörenhet? Knappast.

Gaisblomman, bara välgörenhet? Knappast.


23
sep 09

It must be love…

Kan inte riktigt låta bli att tycka rånet är lite häftigt, jag sympatiserar inte på något sätt med handlingen, men vafan, helikopter, vajrar, sprängmedel och cash, vem gör filmen? Roligast var ändå när Rapport råkade streama sin livesändning på svtplay från polishuset lite för tidigt och den kvinnliga journalistens förberedelser kablades ut över landet helt utan hennes vetskap…

-När fan fick dom larmet?
-05.19
-Hur sänker jag ljudet?
-Där.
-Ser jag okej ut eller?
-Du ser bra ut.
-Vad hette polismästaren nu igen?
-Ulf Göranzon.
-Göransson med Z?
-Ja.
-Vem fan tror han att han är!

Häcken-Kalmar FF ikväll, mitt tips 1-3. Santos, Dauda, Mendes.

Youtube är verkligen helt fantastiskt, jag håller på att lära mig iMovie, enkelt och smidigt program för en klåpare som mig. Här kommer ett litet klipp från Kallskänken och en del av vår flitiga personal!


23
sep 09

Strejk, Moheda och Sundeby

Tidigare har jag berättat om Björn Sundeby, mannen som vill köpa div 4 laget Moheda och plocka upp dom i fotbollens finrum. Hans Moheda tågar på i serien under ledning av gamla Östertränaren Sergej Prigoda, och med bara en match kvar kan man komma som sämst tvåa i tabellen. Skulle det bli en andraplacering innebär det med stor sannolikhet att Moheda får kvala till div 3 mot Kalmar Södra. Skulle detta inträffa gav Björn igår tydliga signaler att han vill skapa medial cirkus på Skyttis, PR-värde för hans företag Glooip. Björn är verkligen entreprenör ut i fingerspetsarna, under Carbonaralunchen igår lyckades han nog avfyra 47 nya affärsideér och 23 företagslösningar, en otroligt spännande och inspirerande männsika, se klipp om Björn och Moheda från svt längst nedan.

Kalmar fashion show igår var stimmigt, rabiata kvinnor klättrade på väggarna för att suga i sig det senaste av modetrender. Jag var där med Kalmar Företagsgrupp för att sprida våra budskap, vår monter kändes aningen fattig och innehållslös, så jag rullade hem till basen och slet med mig 500 champagneplastglas och ett gäng Witamin Well, och det blev ett jävla spring i vår monter när alla kvinnor skulle smaka och tycka till om den nya trendiga vitamindrycken.MMM vad gott! Vad är det här??? – Det är KFG-vägen till framgång lobbade vi…
Så här körigt var det igår:

Moa var snyggis på catwalken

Moa var snyggis på catwalken

N
är jag kom till jobbet igår möttes jag av en förbannad Titi, hon var besviken och menade på att hon fick för lite OB-lön. Jag berättade pedagogiskt och lugnt för henne att allt var under kontroll och enligt fackets avtal. Titi vägrar tro på mig och bestämmer sig direkt för att falla i strejk mitt på kontorsgolv, Hiep vet inte vad strejk innebär han ville mest bara vara med på bild. Jag gav Titi 20kr sen slutade hon strejka, en så kallad winwin situation.

Titi världens gladaste strejkare...

Titi världens gladaste strejkare...

Här kommer Björns klipp i SVT igen: