Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

augusti, 2009


31
aug 09

FF till 1000

Fungerande 3G nätverk i Nybro, imponerande, två konduktörer slänger käft: – Nu går det bra för di röe jävlarna!

Det blev en dramaturgisk avskedsföreställning igår, precis när Ras skulle avtackas öppnade sig himlen och regnet fullständigt vräkte ner över Fredriksskans. Kalmar grät. Glädjetårar.

Efter matchen slängde jag kostymen likt Clark Kent och bytte om till Kallskänks-outfit för att ordna med den grillbuffé som Rasmus skulle bjuda laget på efter matchen. Det blev inte helt oväntat en lugn tillställning där Ras lyckönskades och sparkades ut på nya äventyr. Det kändes i luften, laget hade vinkat iväg spelare förut: Viktor, Ingelsten, Cesar, Ari.

Nanne tog en tallrik sallad, åt upp och mumlade: – Snart är det match igen?

När jag arrangerade FF till 1000 ?En fotbollsfest för hela familjen? förra året var en av höjdpunkterna givetvis när FF-spelarna skulle skiva autografer. Själv hade jag iklätt mig en nyinköpt landslagströja och stimmade runt på torget som en skållad bäver. Vid ett tillfälle var jag tvungen att hämta bröderna Elm för att förflytta dem till ett annat tält, och vid den här tiden stod Ras i skuggan av Viktor och hade inte alls samma stjärnstatus som idag. När jag väl kom fram till bröderna hade Rasmus en spritpenna i handen, och utan att fråga kladdade han sin autograf mitt på bröstet på min nya dyra landslagströja. Va fan gör han? Tänkte jag.

Han visste redan då, tack Rasmus för att vi fått uppleva en ny dimension fotboll.
Lycka till, vi säger väl så?

Nu viva la France!


30
aug 09

Salvefrilla

Matchdag och fint väder. Vädret är som bekant viktigt för dom sista 2000 åskådarnas vara eller icke vara, och det är med full förståelse för ser gör man ju inte om man står i kurvorna. Tydligen har David fortfarande ont i halsen och testas idag för en plats på bänken annars är väl truppen i stort sett komplett förutom Lindberg, Carlsson och Eklund. Blir det Santos på topp? By the way har Hammarbys tränare Tony Gustavsson en frisyr som inte är av denna värld, en blandning av page och salvefrilla. Mitt tips 3-1.

Viktor Elm’s luriga tillstånd har fått en förklaring- Borelia.

Imorgon blir det avresa till Paris med Taco och Elmeroth, det ska bli gutt. En vecka av manlig kärlek och mycket rött vin. Jag kommer att rapportera löpande från Frankrikes västkust under veckan som kommer, missa inte det. Känner mig som värsta feta globetrottern, jag bara glider in på Kastrup: Yo! Mannen! Läget? Chilla… nej så gör jag inte på Kastrup, så gör man bara på Swedbank.
Nu ska jag koka råris i 8 timmar till en avskedsfest, gissa vems?

Obeskrivlig frisyr, Salve möter Page

Obeskrivlig frisyr, Salve möter Page


29
aug 09

Åt helvete

Det gick åt helvete mot Bergkvara 3-4 i baken och div 4, tack och godnatt. Jaja, kanske roligare att vara ett topplag i div 5 än att harva i bottenträsk i fyran. Det är lika bra att dynga ner sig, spelningen på Byttan blev inställd, tydligen dubbelbokning. Nej jag är inte bitter…

Buffétallrikarna på Södra gick bra, skönt. 1300 gick åt, någon som är intresserad av 200 buffétallrikar?

Nu kom en överladdad Evertsson indundrandes, nu kör vi!


29
aug 09

Jag har sett världens längsta man

Hemma igen efter en lång men smidig hemresa. Efter en mellanlandning i Ungern och fyra rundsparkar på en Debrecensupporter kändes allt lite lättare. Jens Lapedius: Aldrig fucka upp, bock. Bra bok.

Planet mot Kastrup var en upplevelse. Montenergros basketlag skulle nämligen med på flygningen och dom var långa, riktigt jävla skitlånga. En av dom var så lång att han var tvungen till att böja sitt huvud för informationsskyltarna som hänger ner, på en flygplats! Han måste utan att överdriva vara en av dom längre människorna i världen just i detta nu. Han fick till och med böja överkroppen för att ens komma in i planet (ett boeing 747). Han var så extremt lång att folk var tvungna att omplacera sig i planet för att han skulle få okej med space för sina extremt långa ben. Vi uppskattade slutligen hans längd till mellan 2,30-2,40.

Världens längsta man

Tillbaka till verkligheten, nu 1500 buffetallrikar till Södra i Mönsterås. Öppet hus. Tallrikarna gjorde igår kväll, jag fick kontinuerlig uppdatering…

Läget under kontroll

Läget under kontroll

Idag: Match mot Bergkvara 15.00, har tåget gått för Läckeby?

Ikväll: spelning på Byttan, 23-02

Imorgon: KFF-Hammaraby sedan avskedsfest för Rasmus, snyft.

På Måndag: Flyg till Paris med grabbarna grus.


27
aug 09

The Elmbrothers?

Precis när man kommit in i lunken, ja då är semestern slut. Vi befinner nu på Bol och har fyndat en riktigt charmig lägenhet med ballong och utsikt mot vattnet, det är så vackert att man blir tårögd. Vi bestämde att jag skulle laga mat och vi skulle sedan avnjuta denna på vår älskade balkong. Idén var suverän, synd bara att jag drog i mig en flaska rött vin. Den romantiska kvällen på balkongen slutade i en halvtaskig wok och en tröttfull pojkvän.

Igår åt vi frukost på ett café där en massa franska ungar förde ett jävla liv. Vi började gissa olika bokstavskombinationer och undrade varför inte någon förälder gjorde något åt livet ungarna förde. Helt plötsligt reser sig fadern upp och plockar en av dampungarna tio meter åt sidan och tar snacket. Äntligen utbrast vi, inte en sekund för tidigt. Efter deras samtal fortsatte ungen åter att dampa sig, vafan. Återigen reste sig fadern upp, tog sin son åt sidan, denna gång lite längre bort, och sedan: SMACK! Vi hade fått uppleva Aga. Ljudet förlamade uteserveringen och från att hata ungen tyckte man nu fruktansvärt synd om den stackars pojken som bara grät och grät.

Vi samtalade med ett gäng Engelsmän från London på båten hit till Bol, de frågade i vanlig ordning vart i Sverige vi bodde. Vi svarade Kalmar, och inte långt därefter säger en av grabbarna: You have a good footballteam, with the Elmborthers? Jag blev stolt som en tupp, sträckte ut mina vida vingar och skrek GE MIG ETT KÅÅÅÅÅÅ? nej det gjorde jag inte, men jag blev jävligt glad. Helt otänkbart för tre år sedan. Vi fattar inte vad vi får uppleva, vallfärda till Rasmus sista match på söndag! Ge han den avtackning har är värd, jag ska banne mig skruva upp stämningen på Fredde i helgen. Obligatorisk närvaro.

Romantisk pojkvän på balkong

Romantisk pojkvän på balkong


Utsikt 1b

Utsikt 1b


25
aug 09

Bilder från buggieresan

Miljöbild 1a

Miljöbild 1a


Vägtrauma

Vägtrauma


Moa med vår Beach buggie

Moa med vår Beach buggie


miljöbild 1b samt partybåt 1b

miljöbild 1b samt partybåt 1b


25
aug 09

Real-world-mode

Ville känna civilisation och switchade över mobilen från flight mode till real-world-mode. Det regnande, haglade, forsade in sms, tja eller snarare det kom några stycken. Chefen hade papperstopp i skrivaren, Aja behövde nya etiketter till Kallskänken city. Spelning på Byttan på Lördag, match mot Bergkvara på Lördag, Rasmus avslutning på Söndag, Hemmamatch mot Hammarby på Söndag. Tillbaka till verkligheten i helgen. Nu tillbaka i flight mode.

Vi har drabbats av sånt köpbehov här på ön att vi har påverkat Kroatiens BNP, igår våldtog vi en Ralph Laurenbutik och handlade trots att dom knappt hade något kvar då säsongen lider mot slut. Vi har till och med skuldsatt oss på en restaurang för att vi inte hade tillräckligt med Kona i pluskan. Moa fick diska och ta upp beställningar och jag stod och körde ut Bolognese i köket för att få ihop skulden. Inte sant, men vi har en skuld.


24
aug 09

Silent disco

Glömde dela med mig av en sjuk upplevelse, i Lördags kväll på väg hem efter en god middag och en pava vitt bordsvin gick vi förbi en flashig nattklubb. Inkastaren pitchade kvällens grej som var ?Silent disco?. Detta innebär att gästen får ett par hörlurar vid entrén och kan sedan själv välja musik från tre st hippa discjockeys i lurarna.  Det blev givetvis absurt när folk stod och dansade helt tyst på golvet och det ända man hörde var italienska jesussandaler som raspade mot dansgolvet.  I och med att det var olika typer av musik på DJ-kanalerna blev det ju givetvis olika tempo på danserna, så att hela golvet dansade liksom i otakt. Sjukt kul.

Som den framgångsrika, sköna och begåvade lokal-DJ man är gled jag fram och namedroppade dom senaste housemixarna och vann på så sätt housediscjockeyn?s respekt. När jag berättade att en av mina bästa vänner jobbar med Axwell  tycktes han till och med bli lite skitnervös och gjorde ett par riktigt sunkiga övergångar, då kände jag genast igen mig själv.

För övrigt är Swedish house maffia sjukt stora i Europa, och dom tas emot som rockstjärnor på dom Baltiska inneklubbarna. Dom hade tydligen varit här på ön två veckor tidigare. Ett projekt är att få Axwell till Byttan, vad tror ni om det? Är intresset tillräckligt stort?

Dom har skitbreda sugrör här i Kroatien, dubbelt upp i diameter och man kan verkligen suga i sig en drink på 4 nanosekunder. Är intresset tillräckligt stort för att fixa fram dessa sugrör till Byttan?

Sommar i P1 rullar på podden, jag kastar mig mellan Schulman, Lindeberg, Medre och Luuk. Man blir nästan lite stressad av att lyssna på all denna kreativitet och framgång när man ligger som en vidbränd grisrosa säl på klipporna och gör knappt två knop. Vår största framgång just nu är när vi lyckas ta oss till en restaurang, landa våra flottiga svettiga kroppar i en solblekt plaststol från Zagreb och beställa två iskalla inhemska öl. Älskling, det här gjorde vi jävligt bra.

Till sist vill jag sammanfatta maten här som är av blandad kvalité. Den är väldigt Italieninspirerad och enkel men består alltid av fina färska råvaror. Jag älskar däremot dom okonstnärliga uppläggningarna, ingen spexig timjan eller annan fransk dekoration. Bara kött och en klyfta citron eller helgrillad fisk på fat.

Nu går det rykten på ön att Rasmus skulle vara aktuell för 25 mille. Fråga: Är det om man köper honom, visar upp någon urklippt kupong från Kalmarposten samtidigt som man drar ett avmagnetiserat bonuskort. Fokus i avsluten nu.


24
aug 09

Croatia callin

Igår hyrde vi en båt och tog oss ut på öarna runt Hvar. Man kan inte beskylla varken mig eller Moa för att vara några båtmänniskor men det gick riktigt bra. Motorn dog på vägen ut från hamnen men istället för att drabbas av panik och hoppa i vattnet så lyckades jag starta motorn igen.

Vi var osäkra på om vi skulle stanna på Hvar, vi hade inget boende och ingen riktig plan. Man kan tro att det är lätt att ta sig mellan öarna här i Kroatien men faktum är ju att alla öborna vill ju att man ska stanna på deras ö. Här lever man till 90% på turismen och 10% på fiske, paret vi numera hyr lägenhet av är ena riktiga entreprenörer. Dom har en egen flotta av båtar dom hyr ut samt nyrenoverade lägenheter, kvinnan sköter bokföringen och momsinbetalningarna.

Det har tydligen inte regnat här på ett bra tag så stämningen på ön är lite orolig. Oliver och annan odling måste ganska snart få vatten annars blir det förstört. Servitrisen på restaurangen var bekymrad. -Men ni är väl glada, era jävlar. Tänk inte på oss, sola ni bara era fetbleka kroppar. Sen svimmade en italiensk kvinna bakom oss. -Se vad som händer i värmen, typiskt!

Det var otäckt med kvinnan, det verkade i och för sig inte hennes man tycka som iskallt tände en cigg när hon seglade ner. Italienare.

När man var liten pallade man äpplen, ingen aning på den tiden att man vid 25 års ålder skulle bli så framgångsrik att man skulle få palla lime, sjukt exotiskt. Nu ska jag väcka Moa med ett vackert svanhopp.

Hvar hamn

Hvar hamn


22
aug 09

Flight mode

På plats i Kroatien efter en relativt smidig resa. Uppsträckning 04.15, kaffe, bil, Kastrup. Jag har svårt för Danska, min hjärna vill liksom inte ens försöka förstå vilket slutar i att språket bara rinner av mig. Min semesterkonsumtion drabbade mig snabbt och Moa letade upp ett par korallfärgade Lindebergshorts på flygplasten. Väl framme i kassan frågade den danska expediten: Pass idi? Och jag slet belåtet fram passet, hon tittar på mig frågande. Det hon menade var givetvis: Passade dom? Fan, igen.

En jävla massa krimskrams, fukt och italienare kan man sammanfatta Split med. Det blev en trevlig middag med Dallan och Seger som lämnade över stafettpinnen efter en veckas luffande i den kroatiska övärlden.

Nu har vi krachlandat på ön Hvar, och jag har bokstavligen checkat in på min födelsedagspresent-lyxhotellet Amfora. Här är det fulltime service och man sätter upp allt på rummet utan att kolla på några besvärliga kvitton. Så nu har vi äntligen switchat över våra liv till flightmode, släpar runt i pissetofflor och har konstant något alkoholhaltigt i handen. Jag läser Väninnan, en bok om spelet i maktens korridorer under Anna Lindhs livstid. Här får man läsa om Anna, Göran Persson, Bodström, Pagge, Lars Danielsson, Per Nuder, Mona, Margot, Laila och alla andra sossar som har gått från sekreterare till ministerpost. Snacka om lång och trogen tjänst. Ju mer jag läser boken dessto mer antisosse blir jag.

30 minuter kvar till start på Råsunda, nu åker vi Stahre. Håll i hatten. Mitt tips 1-2

Ikväll blir det club på Hola Hola, då ska jag visa älskling mina nya dansteg inspirerade av Blanka Vla?i?.

Grymt imponerad av Wiberg,  framtidsdrömmar och hårt jobb ger resultat. Well done!

Kroatiens svar på Morgonrock

Kroatiens svar på Morgonrock